Έθνος αιθεροβάμονων

Έθνος αιθεροβάμονων

1. Υπήρξε κάποιο είδος αγαλλίασης πρόσφατα (τέλη Μαρτίου 2018) με κάποιες δημοσκοπήσεις, κυρίως την έρευνα της διαΝΕΟσις, που δείχνουν πως ο ευρωσκεπτικισμός, που το 2015 στο διαβόητο δημοψήφισμα των τσιπριστών έπιανε το 65%, άρχισε να υποχωρεί. (σ 4, Καθημερινή 24-25/3/2018). Το 66% θέλει το Ευρώ (όχι Δραχμή!) και το 68% θεωρεί θετική τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ.

Πόσο σοβαρά μπορούμε να πάρουμε τα ποσοστά τέτοιας έρευνας;

Οπωσδήποτε τα νούμερα κάτι δείχνουν, μια κάποια αλλαγή νοοτροπίας. Αλλά βασίζεται αυτή σε αξιόπιστη πληροφόρηση και στόχαση ή καπρίτσιο;

2. Διότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία, άλλα ποσοστά που δείχνουν αντίφαση και διάσταση!

Βλέπετε από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ (που 57% πιστεύει πως ήταν λάθος!) ένα 58% πιστεύει ακράδαντα πως ωφελημένη βγήκε η ΕΕ και μόλις 26% πως ωφελημένη βγήκε η Ελλάδα!

Από την άλλη, όμως, το 70% πιστεύει τώρα πως η οικονομική κρίση της Ελλάδας οφείλεται στις δικές μας αδυναμίες, όχι στους Ευρωπαίους! Απίστευτο, σχεδόν!

Πάλι όμως αναρωτιέμαι κατά πόσο αυτή η πίστη προέρχεται από ορθή εκτίμηση των γεγονότων ή, πάλι, καπρίτσιο;

Διότι το 24% θεωρεί πως τα συμφέροντα μας θα εξυπηρετούνταν πολύ καλύτερα από μια προνομιακή σχέση με τη Μόσχα. Ο ιδανικός ηγέτης είναι για την πλειοψηφία των Ελλήνων ο Βλ. Πούτιν! Το δε 67% πιστεύει πως οι Ρώσοι αντιπροσωπεύουν το ‘καλό’ για την Ελλάδα!

3. Υπάρχουν κι άλλα που δείχνουν πως ο κοσμάκης έχει μαύρα μεσάνυχτα.

Το 78% πιστεύει πως τα μνημόνια έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό στην ανάπτυξη της χώρας. Το 71% πιστεύει πως οι Ευρωπαίοι τα επινόησαν για να μας εκμεταλλευθούν και το 58% πως η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεπεράσει την κρίση μόνη της!

Όταν έχουμε τέτοια ποσοστά σε βασικά στοιχεία που είναι άκρως αντίθετα με την πραγματικότητα, όλα τα άλλα είναι …φούμαρα.

Βλέπετε, πάλι, το 44% λέει πως ο Πούτιν υποστηρίζει τα εθνικά μας συμφέροντα διεθνώς, ενώ μόνο 30% πως αυτό το κάνει η Μέρκελ (και άλλοι Ευρωπαίοι)! Από την άλλη, 68% θέλουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους στην ΕΕ και μόνο το 3,5% προτιμά τη Ρωσία! Ουδέποτε, ας σημειωθεί, ο Πούτιν υποστήριξε τα ελληνικά συμφέροντα! Και αυτό δείχνει πόσο απληροφόρητοι είναι οι Έλληνες για τα πάντα.

4. Συγχρόνως όμως οι πρυτανικές αρχές του Πανεπ. Μακεδονίας έδωσαν Χρυσό μετάλλιο στη Ρωσική Πρεσβεία για τον Βλ. Πούτιν ‘που υποστηρίζει και προωθεί το ορθόδοξο πνεύμα της ειρήνης και της φιλίας’. Πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί οι πανεπιστημιακοί όταν δεν αναγνωρίζουν πως ο Πούτιν έφαγε την Κριμαία και τη μισή Ουκρανία, είναι μπλεγμένος στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και Συρία και κάνει πως δεν βλέπει τις επεκτατικές βλέψεις και τις βιαιότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Και τους πουλάει όπλα, ακριβώς σαν τους ιμπεριαλιστές νεοαποικιοκράτες Αμερικανούς!

Διχασμός, ηλιθιότητα, παραπληροφόρηση και συναισθηματισμός κληρονομημένος από τον 19ο αιώνα και τη σταλινική εποχή του Ζαχαριάδη και των ηρώων που αιματοκύλησαν τη χώρα για να την καθυποτάξουν στη Σοβιετία.

Αυτά μάλλον είναι οι πραγματικότητες του έθνους μας. Και, φυσικά, το επισήμαναν πολλοί . Δεν πιστεύω πως θα αλλάξουν εύκολα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *