Ε1781: Λεφτά – η λύση!

Ε1781: Λεφτά – η λύση!

- in Επικαιρότητα
0

Η λύση των προβλημάτων (ακρίβειας, ατυχημάτων, θεομηνιών όπως οι πλημμύρες, πυρκαγιών κλπ.) για τον κ. Μητσοτάκη είναι χρηματικά επιδόματα!

Πολύ παράξενος ψυχολογικός τύπος ο πρωθυπουργός της δύσμοιρης χώρας μας. Είχε έναν εξαίρετο υπουργό για την Προστασία του Πολίτη (2019) μα του ζήτησε να παραιτηθεί. Είχε έναν εξαίρετο υπουργό στις Ψηφιακές μεταρρυθμίσεις (2019) τον έβαλε (2023) στο Παιδείας. Είχε τον εξαίρετο υφυπουργό Χαρδαλιά (2019), τον απομάκρυνε κάνοντάς τον υποψήφιο Περιφερειάρχη. Είχε τον εξαίρετο τεχνοκράτη Στυλιανίδη που γνωρίζει για πυρκαγιές και πλημμύρες, τον απομάκρυνε κάνοντάς τον απλό βουλευτή.

Πώς στην ευχή τα αποφασίζει αυτά;

Ξέρει όντως τι του γίνεται, τι γίνεται στη χώρα;

Είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μας τον εγωισμό μας στην άκρη. Πρώτος ο πρωθυπουργός. Το 41% δεν ήταν εντολή να τοποθετήσει όποιον ήθελε όπου να ‘ναι, να βάλει λάιτ πολιτικούς σε κρίσιμα πόστα. Αν δεν μπορούσε να βρει στον πάγκο του ή στο Κοινοβούλιο, ας διάλεγε από τον εθνικό πάγκο, πέρα από κομματικές ή προσωπικές προτιμήσεις. (Α. Παπαχελάς, Καθημερινή, 10/9/23)

Μας ανήγγειλε στις 10/9 (του αρέσουν τα διαγγέλματα) πως θα ζητήσει αρωγή από την ΕΕ όταν πάει στο Στρασβούργο στις 12/9. Μακάρι να έχει το 1,5 ή τα 2,2 δις που υπολογίζεται το κόστος των ζημιών.

Μα νομίζει πως έτσι καθάρισε;

Αμφιβάλλω, μα θα του δώσω πίστη πως όντως έχει λάβει στα υπόψη του πως το υπουργικό του συμβούλιο έχει περισσότερα βαρίδια από ποτέ και πως θα πάψει να φτιάχνει νέα υπουργεία, νέες επιτροπές, νέους οργανισμούς, μα θα αναγκάσει αυτά τα υπάρχοντα κρατικά σώματα να εργαστούν.

Πίστη πως το κράτος θα επιβλέψει τον καθαρισμό δασών και δημιουργία νέων δρόμων στα δύσβατη μέρη. Πως οι δρόμοι, γέφυρες, τα λιμάνια, οι κυματοθραύστες, τα αναχώματα κλπ. θα φτιαχτούν ώστε να αντέχουν σε ισχυρές θύελλες και καταιγίδες. Τα αντιπλημμυρικά έργα να διαμορφωθούν έτσι που να μπορούν να δέχονται μεγαλύτερες ποσότητες (ορμητικών) νερών. Τα δίκτυα ηλεκτροδότησης να διαμορφωθούν επίσης έτσι που να ενισχυθούν ώστε να μην προκαλούν πυρκαγιές ή να διαλύονται από μια καταιγίδα.

Ναι, γιγάντιο έργο ανασυγκρότησης και θωράκισης των υποδομών μας.

Ακόμα πιο σημαντικό, να αποκατασταθούν οι θεσσαλικές πεδιάδες όσο το δυνατό πιο γρήγορα, όσο και αν κοστίσει το έργο αυτό. Διότι εδώ είναι ο χώρος της συρρικνωμένης πρωτογενούς παραγωγής (μαζί και μερικά μέρη στη Μακεδονία) που έχει απομείνει στη χώρα. Δεν έχουμε άλλον.

Όσο για τα πλημμυρισμένα και αποκλεισμένα χωριά – κάθε κυβέρνηση ξέρει πως έχουν “πνιγεί” πολλές φορές στο παρελθόν. Έτσι θα είναι πανέτοιμες οι σωστικές κρατικές υπηρεσίες και όχι να αγνοούν τις προειδοποιήσεις που δίνονται νωρίτερα και να καταφθάνουν δύο μέρες αργότερα από τη καταστροφή – με πρωτοβουλία του Στρατού!.

Ναι είμαι βέβαιος πως ο κ. Μητσοτάκης τα έχει αυτά όλα υπόψη του.

Το αν θα προωθήσει λίγα έστω είναι άλλο και σοβαρότερο ζήτημα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *