Αρχαιολογία και ιδεοληψίες

Αρχαιολογία και ιδεοληψίες

1. Υπάρχουν 3 συνδικάτα που φροντίζουν για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας μας. Το ΚΑΣ (=Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) που είναι πολύ επίσημο. Ο ΣΕΑ είναι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, σπουδαία συντεχνία μορφωμένων επιστημόνων. Η ΠΕΥΦΑ είναι η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης αρχαιοτήτων με, φυσικά, πανελλήνια εμβέλεια καθώς συμπεριλαμβάνει όλους τους φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Το ΚΑΣ, θα θυμάστε, δεν ήθελε να προχωρήσει το επενδυτικό πλάνο για την αναδιαμόρφωση και αξιοποίηση του Ελληνικού υπό Ιδιωτική Πρωτοβουλία. Αλλά και ο ΣΕΑ έβαλε τα δικά του εμπόδια. «Ο Σύλλογος», αναφέρεται στα πεπραγμένα του, 2017, «κινητοποιήθηκε αυθόρμητα ενάντια στην … επένδυση στο Ελληνικό». Προσέξτε το συνδικαλιστικό κομμουνιστικό ψέμα «αυθόρμητα»!

Αυτοί οι «επιστήμονες» δεν θέλουν να προκόψει ο τόπος – μόνο να βρίσκουν αγγεία και κοτρόνες για τα οποία μόνο οι ίδιοι ενδιαφέρονται. Διότι δεν θα βρεθεί νέος Παρθενώνας.

2. Στις 30/3/18 μάθαμε πως το ΚΑΣ απέρριψε την αίτηση του BBC να γυρίσει μέρος μιας ταινίας στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου (7 προς 6). Ένα μέλος υπέρ της απόρριψης είπε: «Δεν γίνεται να επιτρέψουμε στον αρχαιολογικό χώρο γύρισμα που παρουσιάζει Παλαιστίνιο ως τρομοκράτη». (Δεν υπάρχουν για τους τσιπριστές με παρωπίδες Παλαιστίνιοι τρομοκράτες).

Και η κα Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της εφορείας Ακρόπολης σεκόνταρε «Δεν συνάδουν τέτοιου είδους θέματα στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους».

Έτσι σε μια δήθεν δημοκρατική χώρα της ΕΕ οι τσιπριστές επιβάλλουν λογοκρισία στις τέχνες σύμφωνα με την τυφλή ιδεοληψία τους.

Η δε ΠΕΥΦΑ με υποκρισία περισσή στήριξε το ΚΑΣ συμφωνώντας – «Να μη δημιουργείται πρόβλημα στην ασφάλεια του χώρου… και στην ομαλή πρόσβαση των τουριστών… επειδή [με το γύρισμα] αποκλείονται μεγάλα κομμάτια του χώρου με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να διαμαρτύρονται εντονότατα».

3. Πράγματι θα ήταν φοβερό να κλείσει για μια μέρα ο χώρος από τις 7.00 ως τις 19.00 για μια παραγωγή του BBC, που θα πλήρωνε αδρά και μετά η ταινία θα αναδείκνυε έγχρωμα και ανάγλυφα τον ναό του Σουνίου – μα και Παλαιστίνιους τρομακράτες!. Οι αρχαιοφύλακες καλώς προστάτευαν το συμφέρον της χώρας!

Μόνο βέβαια είναι οι ίδιοι ΔΥ που κατά καιρούς για συνδικαλιστικούς λόγους, συχνά παράλογους, κλείνουν τους χώρους που υποτίθεται φροντίζουν και υπηρετούν και οι επισκέπτες «διαμαρτύρονται εντονότατα», ενώ η χώρα δυσφημίζεται διεθνώς.

Έτσι για να πάμε περίπου ένα έτος πίσω, στις 20/2/17 οι ίδιοι αυτοί αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να κλείσουν την Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία για 24 ώρες.

Αργότερα δε, στις 30/6/17 επειδή αυτοί ζεσταίνονταν (!) αποφάσισαν να κλείνουν την Ακρόπολη και άλλους χώρους στις 14.30 για μερικές μέρες.

4. Ούτε το ΚΑΣ ούτε ο ΣΕΑ έβγαλαν κάποια ανακοίνωση. Σύμφωνα προφανώς με τις ιδεοληψίες των αναρχοαριστερών, οι αρχαιοφύλακες ασκούσαν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Το ότι ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες εμποδίζονταν να ασκήσουν το δικαίωμα πρόσβασης στους χώρους επί πληρωμή ουδόλως απασχόλησε τους ευαίσθητους αρχαιολόγους μας. Ούτε το γεγονός πως υπήρχε απώλεια κρατικών εσόδων – ενώ το BBC θα πλήρωνε για τη χρήση του Σουνίου!

Μια τελευταία καρπαζιά δόθηκε από τους ευσυνείδητους αρχαιοφύλακες μόλις στις 2/3/18 οπότε με την απεργία τους έκλεισαν και Ακρόπολη και Κνωσό (χώρο με τη δεύτερη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα) για 24 ώρες.

Οι ευαισθησίες δήθεν για επισκέπτες είναι σκέτη υποκρισία όπως και η απόπειρα φασιστικής λογοκρισίας της κας Μπάνου. Διότι, μετά τον σάλο, στις 3/4/18, όλες οι βαρύγδουπες δικαιολογίες εξαφανίστηκαν και το ΚΑΣ έδωσε την έγκρισή του για το BBC!

5. Όλοι αυτοί οι φασίστες συνδικαλιστές τοποθετήθηκαν σε αυτές τις θέσεις (και πολλές άλλες δυστυχώς στο δαιμονισμένο Δημόσιο) από τον κ. Τσίπρα και τους άλλους συντρόφους ακριβώς λόγω ιδεοληψιών. Ας μην παραπονιούνται, λοιπόν.

Ας τους παρακινήσουν, αν όντως ενδιαφέρονται διόλου για την εθνική αρχαιολογική κληρονομιά μας και αν καταλαβαίνουν στο ελάχιστο τη σημασία της διεθνώς, να συντηρήσουν τον Ναό του Επίκουρου Απόλλωνα (μνημείο της UNESCO), όπου το στέγαστρο κοντεύει να καταρρεύσει.

Από όσα βλέπουμε και στους χώρους υδροδότησης (Θεσσαλονίκη και τώρα Ηράκλειο Κρήτης), σιδηροδρόμων, περιφερειακών αεροδρομίων (εκτός των 14 που πήρε η Fraport) κλπ. τα τσιπρικά υπουργεία δεν δείχνουν ενδιαφέρον ή αποτελεσματικότητα στα έργα συντήρησης, αφού δεν υπάρχει εδώ θέμα ιδεοληπτικό η φαντασμαγορική επικοινωνιακή παράσταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *