Μας πήρανε χαμπάρι

Μας πήρανε χαμπάρι

Οι γείτονες όλοι, ανατολικοί και βόρειοι μας έμαθαν πια.

Μόνο εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι, έστω κι αν οι Αλβανοί και οι Μακεδόνες έχουν απαιτήσεις, μάλλον και κρυφές βλέψεις. Ενώ, αντίθετα, οι Τούρκοι έχουν φανερές βλέψεις τις οποίες διατυμπανίζουν εμβολίζοντας δικό μας πλοίο στα δικά μας ύδατα και σταματώντας το ιταλικό θαλασσοτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ!

Ο πρωθυπουργός έχει μουγγαθεί πιεσμένος από συμπληγάδες σε όλο το φάσμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό. Ο δε υπουργός εξωτερικών προσποιείται πως ελέγχει καταστάσεις και είναι έτοιμος να λύσει όλα τα προβλήματα με το αμετάβλητό του χαμόγελο ευτραφούς δεκαοχτάχρονης!

Και όλοι γίνονται πιο επιθετικοί και μας εξευτελίζουν περιφρονητικά.

Διότι γνωρίζουν άριστα πως έχουμε μια κυβέρνηση ανίκανων, ανεύθυνων, ανέντιμων τσαρλατάνων, που ούτε οι Ευρωπαίοι ούτε ο λαός τους θέλουν πλέον – μένοντας με σίγουρη στήριξη από 16%. Επιδίδονται με απροσμέτρητη λαγνεία σε όλα όσα καταδίκαζαν ως αντιπολίτευση: διαπλοκές με ΜΜΕ και πλουτοκράτες, διορισμοί με τη σέσουλα, προνόμια και παχυλές αμοιβές – όλα τα καλά του πελατειακού κρατισμού. Επιπλέον επιδόθηκαν σε σκανδαλολογία και λασπολογία με δημαγωγική διχαστική επίθεση κατά της αντιπολίτευσης σε μια πρωτόφαντη σκευωρία (Νοβάρτις).

Διότι γνωρίζουν άριστα τις “αυταπάτες” του αμαθούς πρωθυπουργού και τον τυχοδιωκτισμό του στην πρώτη εξάμηνη θητεία του το 2015, τις παχυλές υποσχέσεις και τις κωλοτούμπες του για να παραμείνει στην εξουσία ενδίδοντας στις απαιτήσεις όλες των ξένων και υπηρετώντας τα κελεύσματά τους: όσο αλαζόνες και φωνακλάδες κι αν είναι, άλλο τόσο υποχωρητικοί αποδείχνονται.

Γιατί λοιπόν να μην πιέσουν οι γείτονες;

Διότι γνωρίζουν επίσης πόσο αμόρφωτοι κι επιπόλαιοι είναι όλοι αυτοί. Την πολιτική την έμαθαν στα μαθητικά συμβούλια, στα φοιτητικά αμφιθέατρα και στις διαδηλώσεις και καταλήψεις και νομίζουν ακόμα πως μπορούν να ψεύδονται στους πάντες για τα πάντα. Βλέπουν οι γείτονες τα χαμόγελα του Κοτζιά, τις κωλοτούμπες πανικού του πρωθυπουργού και ακούνε αρλούμπες από δω, ασυναρτησίες από εκεί και παραπονιάρικα ουρλιαχτά από Σπίρτζη, Πολάκη, κα Μπαζιάνα και άλλους συντρόφους.

Και ξάφνου, δυο στρατιωτικοί που, υποτίθεται, γνωρίζουν άριστα την περιοχή, ξεστρατίζουν σε τουρκικό έδαφος και συλλαμβάνονται ως κατάσκοποι!

Τι θα πρέπει να δώσουμε για να τους πάρουμε πίσω;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *