Η Μετάλλαξη του Σύριζα

Η Μετάλλαξη του Σύριζα

1. Στα τέλη του Απριλίου 2018 υπήρξε μια όχι πολύ εκτεταμένη συζήτηση στα φύλλα της Καθημερινής για την μετάλλαξη του Σύριζα σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Η αρχή έγινε από τον καθηγητή Ν. Μαραντζίδη (22/4/18) που διέκρινε σημεία αλλαγής στον κ. Τσίπρα. Ακολούθησαν άλλοι που ναι, μεν, συμφωνούσαν, αλλά και διαφωνούσαν κοκ.

Η μετάλλαξη επισημάνθηκε παλαιότερα από πολλούς και διάφορους που μετά αναγκάστηκαν να πάρουν τα λόγια τους πίσω ή να τα ανασκευάσουν. Ο δε καθηγητής Καλύβας έβλεπε από την αρχή της κρίσης μεταλλάξεις σε πολλούς τομείς της κοινωνίας και ολόκληρο το έθνος! Τίποτα δεν έγινε.

Η μόνη ουσιαστική και χρήσιμη μετάλλαξη είναι να παραμερίσουν οι άνθρωποι το κεντρικό σημείο αναφοράς στη νοοτροπία τους που είναι ο εγωισμός. Αυτό ούτε οι ευρυμαθείς προφεσόροι μας το κάνουν.

2. Για κάποια μετάλλαξη πρέπει να υπάρχει κάποιο σταθερό στοιχείο στη ψυχολογία το οποίο θα μετασχηματισθεί.

Αλλιώς θα πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή, διαρκής θέληση που θα σταθεροποιήσει κάποιο στοιχείο ή θα ενοποιήσει 2-3 στοιχεία και θα τα σταθεροποιήσει ούτως ώστε μετά να γίνει κάποια αλλαγή.

Μεταλλάξεις στον Σύριζα έγιναν πολλές. Κάθε κωλοτούμπα του κ. Τσίπρα ήταν και μια προσωρινή μετάλλαξη. Πολλοί υπουργοί και βουλευτές επίσης κατά καιρούς λένε και κάνουν διάφορα που απέχουν από την όποια επίσημη γραμμή Καρανίκα-Τσίπρα. Οι Ευρωβουλευτές δεν μένουν έξω από αυτό το παιχνίδι.

Όλες αυτές οι διαφοροποιήσεις – και είναι πολυάριθμες – στα τρία χρόνια τσιπρικής ψευτοκυβέρνησης δεν υποδηλώνουν καμιά μετάλλαξη προς τη σοσιαλδημοκρατία ή άλλη «-κρατία» εκτός από απολυταρχία.

3. Το να παίρνεις στα σοβαρά τη χυδαία και χαώδη μάζα των τσιπριστών βουλευτών και υποστηρικτών σημαίνει πως πάσχεις και συ από ισχυρές ψευδαισθήσεις. Τους παίρνεις στα σοβαρά μόνο διότι αυτή τη στιγμή αποτελούν την επίσημη κυβέρνηση και τίποτα άλλο. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα θετικό στην οικονομική, πολιτική και πολιτισμική ανάπτυξη.

Το πρώτο σταθερό στοιχείο των τσιπριστών είναι η εξουσιολαγνεία, το πως θα διατηρηθούν στην εξουσία. Επομένως θα κάνουν όσες κωλοτούμπες χρειάζεται για να επιτύχουν τον στόχο τους. Και αν κατά καιρούς ο αρχιερέας του τσιπρισμού εξαπολύει κάποια μισή αλήθεια ή εφαρμόζει κάποιο ημίμετρο είναι επειδή βλέπει κάποια οφέλεια προσωπική!

Το δεύτερο είναι η ασύδοτη ασυναρτησία που εκφράζει επακριβώς τη βαθύτερη σχιζοφρένεια και πολιτικάντηδων και οπαδών τσιπριστών.

Εξετάστε αμερόληπτα όποια φιγούρα συριζαία. Αμέσως θα διαπιστώσετε πως υπάρχει ασυναρτησία, μίσος για την εργασία, τη δημοκρατική διαδικασία και τη δικαιοσύνη κι επιθυμία για εισόδημα μη-δεδουλευμένο ή μια θέση στο Δημόσιο – που είναι το ίδιο.

Οι τσιπριστές δεν θα μεταλλαχθούν παρά μόνο στον θάνατο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *