Τσιπρική τσαπατσουλιά (Β’)

Τσιπρική τσαπατσουλιά (Β’)

1. Δεν νομίζω πως υπήρξε ποτέ ικανή κυβέρνηση στην Ελλάδα των Νεότερων χρόνων. Το να έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα δίχως να έχεις ζήσει στο εξωτερικό είναι μέγα ευτύχημα διότι δεν έχεις άλλα βιώματα και κριτήρια κι έτσι δεν ξέρεις πόσο δυστυχισμένος είσαι.

Αλλά η τωρινή κυβέρνηση του τσιπρικού τσίρκου έχει ξεπεράσει σε τσαπατσουλιά κάθε προηγούμενο – ίσως και μελλούμενο.

Επαίρονται οι πρωτοκλασάτοι της οικονομίας για μια ανάπτυξη που δεν έρχεται (όπως οι χριστιανοί που αναμένουν εδώ και 2000 έτη τη Δευτέρα Παρουσία) και, κυρίως, για την πτώση της ανεργίας στο 20% ή ακόμα και στο 18%! Αλλά δεν λένε πως η απασχόληση είναι πλέον μερική, για 3-5 ώρες τη μέρα (ή παρατεταμένη ως και 10 ώρες!).

Ούτε για το γεγονός της μετανάστευσης μισού εκατομμυρίου. Και το κυριότερο πως η ανεργία στους νέους είναι 44% ενώ στη Γερμανία 6%!

2. Ο φωστήρας των τσαρλατάνων όλων των εποχών ξεκίνησε πολύ θετικά για το “Σκοπιανό” ή “Μακεδονικό” αποδεχόμενος έναν έντιμο συμβιβασμό με τη λογικότατη βάση της πιο προσγειωμένης πολιτικής των τελευταίων 25 ετών.

Ναι θα δεχθούμε μια ονομασία που περιέχει και το “Μακεδονία” – αφού η αρχαία Μακεδονία ήταν μια εκτεταμένη περιοχή στα βόρεια της σημερινής Ελλάδας.

Παρά τα χαμόγελα, τις αρλούμπες και ασυναρτησίες του ο κ. Κοτζιάς ξεκίνησε κι αυτός πολύ θετικά κι εκλεπτυσμένα – παρά τα πάχη του. (Πώς δεν σκέφτονται αυτοί οι “κυβερνώντες” να κυβερνήσουν κάπως και τον αηδιαστικό σωματικό όγκο τους;)

Αναμφίβολα τέθηκαν, κι έγιναν αποδεκτοί από τους γείτονές μας, όροι που εξασφάλιζαν αρκετά ελληνικά συμφέροντα.

3. Μετά, ήρθε η συνηθισμένη πρακτική του δίχως τσίπα τσαρλατάνου – πώς να σκοράρει κατά της αντιπολίτευσης μπας και ανεβάσει τα χαμηλά ποσοστά των παλαβών υποστηρικτών του. Τίποτα δεν του έχει βγει τρία έτη πολύπαθα στην κυβέρνηση.

Είναι τόσο βλάκες όλοι που δεν μπορούν να καταλάβουν πως τα ποσοστά που πήραν το 2015 δεν είναι δικά τους: ούτε των “ανανεωτικών” κομμουνιστών ούτε των κεντρώων. Οι τσιπριστές μπορούν να έχουν μόνο το 4% το δικό τους κι ένα το πολύ 15% του βαθυπράσινου αναρχοαριστερού κι εγκληματικού ΠΑΣΟΚ. (Δεν πάω πριν από τη μεταπολίτευση γιατί καταφανώς η ανάλυση θα γίνει πιο περίπλοκη.)

Οι “ανανεωτικοί” δήθεν, Παπαδημούλης, Κούλογλου και λοιποί καλοβολεμένοι, αποδείχθηκαν τρισχειρότεροι “σταλινικοί” των γνήσιων σταλινικών του ΚΚΕ, που τώρα περιορίζονται σε ένα 8% και κάτω.

4. Τι κάνει λοιπόν αυτή η μεγαλοφυΐα των καταλήψεων και διαδηλώσεων;

Ούτε την αντιπολίτευση πληροφορεί για την τακτική του στο δήθεν “εθνικό” θέμα ούτε βέβαια τον λαό για τον οποίο τόσο πασκίζει (να φέρει με το μέρος του!). Η αντιπολίτευση μαθαίνει για την εξωτερική πολιτική της χώρας από τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς!

Σπεύδει να πληροφορήσει όμως τον Αρχιεπίσκοπο κι έτσι πάλι σέρνει τον πάντα πρόθυμο προκαθήμενο να εμπλακεί στην πολιτική και μάλιστα με άθεους, μα κατά τα άλλα «αναμάρτητους»!

Κατηγορεί την αντιπολίτευση για εθνικές μειοδοσίες ενώ ακολουθεί τη δική τους γραμμή στο ζήτημα! Και αφού τα θαλασσώνει τρικυμιακά, τους κατηγορεί και πάλι ότι δεν συμφωνούν σε συναινετική συνεργασία.

Τώρα όμως η σεπτή μας Εκκλησία βλέπει να διογκώνεται το εθνικολαϊκίστικο ρεύμα που θέλει τη Μακεδονία ελληνική (δηλαδή και το γειτονικό κρατίδιο, όπως την Ιστανμπούλ και όλη τη δυτική Τουρκία, τη Βουλγαρία και ό,τι άλλο!). Έτσι συμμετέχει στο συλλαλητήριο εναντίον των τσιπριστών με μεγαλύτερο μένος συμμαχώντας με το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή και τα φασιστικά φαντάσματά τους!

5. Είχε ο Τσίπρας την ευκαιρία να θεμελιώσει καλές σχέσεις με την ΠΓΔΜ (=Σκόπια) και την Αλβανία κι έτσι, με φιλικούς βόρειους γείτονες, να επικεντρωθεί μόνο στην εξ Ανατολών πιεστική απειλή. Τη χαράμισε κι αυτή με χαρακτηριστική προχειρότητα και χυδαιότητα!

Ό,τι άγγιζε ο Μίδας, το μετέτρεπε σε χρυσάφι. Ό,τι αγγίζει ο Τσίπρας, το μετατρέπει σε άχυρο – και μετά δεν μπορεί ούτε αυτό να το μοιράσει.

Ίδια ακριβώς ανικανότητα εκδηλώνεται φαντασμαγορικά με τη φαντασιακή σκηνοθεσία του σκανδάλου Νοβάρτις, όπου αντί να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι εγκληματίες, οι τσιπριστές καταλασπώνουν στελέχη της αντιπολίτευσης κι έτσι καλύπτουν με σκοτεινιά το όλο θέμα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *