Οι αγκαθωτοί 8!

Οι αγκαθωτοί 8!

1. Πολλά τα αγκάθια με τους γείτονες ανατολικά μας. Όχι πως οι βορινές περιοχές είναι ανθόσπαρτες, μα σ’ αυτές όλοι μπορούν – ακόμα και οι τσιπριστές – να βρουν κάποια άκρη χωρίς να κινδυνεύουμε πολύ.

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί έγιναν ξαφνικά αγκάθι διότι οι κυβερνώντες είναι κουφιοκέφαλοι όπως έδειξε και η επίσκεψη Ερντογάν. Υποθέτω πως ο κ. Τσίπρας, τώρα που η συντρόφισσά του μας διαβεβαίωσε πως το παλικάρι δεν είπε ψέματα ούτε κι εξαπάτησε, θα ένιωθε πως ήταν ώρα να καλέσει κάποιον με ίδια νοοτροπία ξιπασιάς, αφού έχει και δοκτοράτο από τουρκικό πανεπιστήμιο.

Γιατί όμως έπρεπε να δώσει βλακώδεις υποσχέσεις ο πρωθυπουργός, έχει μόνο μια εξήγηση που δεν χρειάζεται διατύπωση. Διότι ακόμα κι αυτός θα πρέπει να έχει πληροφορηθεί από συμβούλους σαν τον κ. Καρανίκα, πως υπάρχουν εκατοντάδες Τούρκοι στην Ευρώπη (και δη Γερμανία) που βρήκαν άσυλο! Επίσης τι λένε για την Τουρκία τα κιτάπια της Διεθνούς Αμνηστίας, που παλιά τα συμβουλεύονταν για τους δικούς τους και σαν τον ίδιο ανά τον κόσμο καταπιεσμένους κομμουνιστάκους.

2. Έτσι έχουμε πολλά φαιδρά εκτός από την αφθονία που παρέχουν οι δυο συνέταιροι στην καταβαράθρωση της χώρας.

Είναι οι δικαστικές αποφάσεις που αντιφάσκουν καθώς η μια πιάνει τον σφυγμό της Ευρώπης, άλλη προσαρμόζεται σε άγνωστες συλλογικότητες, άλλη πάλι εναρμονίζεται με τον κ. Τσίπρα και πάει λέγοντας. Προφανώς υπάρχουν πολλοί νόμοι και κανονισμοί για τέτοιες περιπτώσεις. Η πολυφωνία – αχώριστη σύντροφος της πολυνομίας, πολυπολιτισμικότητας και πλήρους πελαγώματος– καλύπτει κάθε ενδεχόμενο.

Αλλά λίγα πράγματα μπορούν να προσεγγίσουν σε σπουδαιότητα τη φαιδρή πρόταση του κ. Κοντονή, υπουργού Δικαιοσύνης, οι 8 να δικαστούν εν Ελλαδιστάν. Πώς δεν το σκέφτηκαν αυτό άλλοι; Προφανώς διότι δεν έχουν την ίδια ποιότητα φαιάς ουσίας.

Ζήλεψε ο μέγας νομικός το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης! Ή μάλλον διαπίστωσε πως εκείνο είναι κάπως σακατεμένο. Εμείς, όπως σε όλα, μπορούμε να το κάνουμε πολύ καλύτερα. (Ας μην πλανιόμαστε: δεν πήραν όλοι στα σοβαρά τις ανοησίες περί απόρριψης της αριστείας από τον αμπελοφιλοσοφημένο υπουργό. Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει αριστεία στους αναρχοαριστερούς!)

3. Υπάρχουν βέβαια κι εδώ αγκάθια, μα με σκληρά γάντια και αρκετή προσοχή το εγχείρημα θα προχωρήσει. Πώς;

Υποθέτω θα μεταφερθεί εδώ από την Τουρκία η σύνολη δικογραφία – όχι μόνο τα έγγραφα μα και οι μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας. Και να μην έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας των πάσης φύσεως θαυμάτων σίγουρα μπορούν οι νομικοί μας γίγαντες όχι μόνο να επιλύσουν την παρούσα περίπτωση μα κάθε άλλη περίπτωση του είδους.

Είναι και το θέμα της γλώσσας. Είναι και το γεγονός πως ο μέσος όρος για την εκδίκαση μιας σοβαρής υπόθεσης είναι περίπου 1.500 μέρες. Μα όπου υπάρχει βούληση μετά από 1.500 μέρες..…

Μόνο οι τσιπριστές θα μπορούσαν να συλλάβουν μια τόσο απλή λύση για μια κατάσταση που έγινε προβληματική εκ του μη όντος. Έτσι δημιουργούν ακόμα ένα ιστορικό προηγούμενο.

Μόνο οι αδαείς αντιπολιτευόμενοι μένουν στη στείρα κριτική τους.

4. Φευ! Μας πρόλαβαν οι αγκαθωτοί γείτονες της Ανατολίας. Δύο δικοί μας στρατιωτικοί, που υποτίθεται ξέρουν άριστα την περιοχή, βλέποντας καθημερινά τα σύνορα μεταξύ της υπεροχότερης δημοκρατίας στον κόσμο (και ας μην έχουν ακόμα την απόλυτη εξουσία οι τσιπριστές) και της τυραννίας των αλλόπιστων Ασιατών, για λόγους αδιευκρίνιστους ακόμα και από τον ίδιο τον πολύπειρο υπουργό μας Άμυνας, βρέθηκαν 250 τόσα μέτρα σε τουρκικό έδαφος όπου και συνελήφθησαν ως πράκτορες εχθρού.

Η συνέχεια επί της οθόνης. Το τουρκικό δικαστήριο θα αποφανθεί για την τύχη τους – αφού βέβαια πάρει εντολές από τον Ερντογάν – όπως το δικό μας αποφάνθηκε για τους 8 Τούρκους που ζήτησαν άσυλο. Στο μεταξύ ο πολυτεχνίτης πρωθυπουργός μας, ξεπερνώντας και τον κ. Κοντονή σε οξύνοια, στράφηκε στον ΟΗΕ για βοήθεια!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *