Τα καλά της υπερφορολόγησης

Τα καλά της υπερφορολόγησης

- in Επικαιρότητα
0

Δόθηκε το Κοινωνικό Μέρισμα στις αρχές του Δεκεμβρίου 2017 κι έτσι διαπιστώσαμε στην πράξη πως ο κ. Τσίπρας και το τσούρμο του λειτουργούν σαν τον Ρομπέν του Δάσους Σέργουντ στη Μεσαιωνική Βρετανία. Κάνουν λοιπόν λάθος όσοι διατείνονται πως αυτή η συμμορία μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1980.

Μας πάει πολύ πιο πίσω στη μεσαιωνική φεουδαρχία με μεγάλους άρχοντες τους Τσακαλώτο, Σπίρτζη, Σκουρλέτη, Παππά κλπ. Καινοτόμησαν επίσης και ξεπέρασαν τους καλοκάγαθους ληστές του Σέργουντ, διότι αυτοί, για να δώσουν κάτι στους φτωχούς, κλέβουν όχι μόνο τους πλούσιους μα και τους ίδιους τους φτωχούς.

Αυτό θα πει τσιπρική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Ακόμα πιο δηλωτικό της (αν)ικανότητάς τους είναι η τσαπατσουλιά της σκευωρίας με τη Νοβάρτις – άλλο θέμα, όμως.

Μόνο στο 2017 50.000 (και βάλε) ελεύθεροι επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους και διέκοψαν παροχές υπηρεσιών. Άλλες 60.000 έκαναν το ίδιο στο 2016 – σύμφωνα με στοιχεία στην Καθημερινή Οικονομικές σελίδες 3, (3/3/17).

Το 2017 δηλώθηκαν μικρότερα εισοδήματα κατά 900 εκμ και το Κράτος έχασε 13 εκμ μόνο από τα τέλη επιτηδεύματος καθώς έκλειναν τα βιβλία.

Για το 2018 οι εισφορές θα αυξηθούν κατά 8% ως και 38%!

Ο σοσιαλισμός των αναρχοαριστερών τσιπριστών δεν παίζει και δεν παίζεται με τίποτα. Τα σαΐνια της Ευρώπης και του ΔΝΤ παραδέχονται την ήττα τους και αποσύρονται. Έτσι επιτέλους βγαίνουμε από τη μαύρη μνημονιακή περίοδο.

Ο προϋπολογισμός πέφτει έξω κατά μερικά δισεκατομμύρια από άμεσους φόρους, έμμεσους, ΦΠΑ, εισφορές κλπ. Με άλλα λόγια, οι φόροι λιγοστεύουν! Να άλλο ένα καλό της υπερφορολόγησης!

Στο μεταξύ όλοι ασκούνται αναγκαστικά πλέον στην υπομονή, αυτή την ξεχασμένη αρετή. Οι επίδοξοι συνταξιούχοι πρέπει να περιμένουν πάνω από ένα έτος και αν είναι τυχεροί θα μάθουν κατά πόσο θα πάρουν κάποια σύνταξη κάπου στο μέλλον. Οι δε συνταξιούχοι θα εισπράττουν ακόμα μικρότερη σύνταξη.

Αλλά το μεγάλο μάθημα δίνεται στους επενδυτές. Εκκρεμούν υποθέσεις απαλλοτρίωσης και ανάπτυξης 30 και 40 ετών. Κακώς παραπονούνται οι επενδυτές στη Χαλκιδική και στο Ελληνικό. Όσο πιο μεγάλη η επένδυση τόσο πιο μπλεγμένη και μεγάλη η Γραφειοκρατία – που χαίρει άκρας υγείας χάρη στη συμμορία των τσιπριστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *