Ε1257: Πυρόπληκτες απάτες

Ε1257: Πυρόπληκτες απάτες

Το έχουμε κρυφό καμάρι πως η απάτη είναι στο αίμα μας.

Πριν μερικά έτη ανακαλύφθηκε πως πάρα πολλοί δηλωμένοι τυφλοί και σακάτηδες που έπαιρναν τα γενναιόδωρα κρατικά επιδόματα, ξαφνικά και θαυματουργά ανέκτησαν την όραση και την κίνηση των κάτω άκρων τους. Πρόσφατα με τον εμβολιασμό πολλοί έβγαζαν πιστοποιητικά από σπλαχνικούς γιατρούς πως είχαν εμβολιασθεί ενώ δεν είχαν! Αυτά τα δείγματα δείχνουν όχι μόνο το σαράκι της αισχροκέρδειας μα και την αδίστακτη βούληση να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών τους. Αυτή είναι η Ελλάδα, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε καθώς αποδεχόμαστε την τάση πολλών συμπολιτών μας να εξαπατήσουν μα και την αναισθησία του κράτους που αποδέχεται αυτές τις εγκληματικές πράξεις. Διότι σπάνια ακούς για τιμωρία.

Τέλη Σεπτεμβρίου αποκαλύφθηκε πως μερικοί ατσίδες επιχειρήρησαν εξαπάτηση και σε σχέση με τις αιτήσεις για αποζημιώσεις των πυρόπληκτων, μετά τις καλοκαιρινές πυρκαγιές. Να το σχετικό άρθρο της Καθημερινής:

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει τεθεί μια σειρά πιθανών περιπτώσεων καταστρατήγησης των μέτρων στήριξης που αφορούν πληγέντες από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη συγκέντρωση στοιχείων από ελέγχους και διασταυρώσεις αιτήσεων, οι οποίες έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, έχουν εντοπιστεί διάφορα… περίεργα φαινόμενα.

Ενδεικτικά:

• Σε συγκεκριμένη περιφέρεια, στην οποία -σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών- διαπιστώθηκαν ζημίες συνολικά σε έξι κτίρια, είτε αυτές αφορούν οικίες είτε επαγγελματικούς χώρους, έχουν γίνει συνολικά αιτήσεις για αποζημίωση από περισσότερους από 500 Α.Φ.Μ.

• Πάνω από 4.700 Α.Φ.Μ. υπέβαλαν δήλωση Ε9 με εισαγωγή νέων δικαιωμάτων επί ακινήτων μετά την 10η Αυγούστου του 2021, ημερομηνία ανακοίνωσης των μέτρων στήριξης των πυροπλήκτων. Υπήρξαν, μάλιστα, περιπτώσεις που ενώ υπέβαλαν δήλωση Ε9 με νέο δικαίωμα επί ακινήτου, εν συνεχεία, και αφού υπέβαλαν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για αποζημίωση στο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής, φαίνεται να διέγραψαν το συγκεκριμένο δικαίωμα επί ακινήτου από την περιουσιακή εικόνα Ε9.

• Υπήρξαν μεταβολές Ε9, στις οποίες φαίνεται να μεταβλήθηκε η τοποθεσία ακινήτων από μη πληττόμενη σε πληττόμενη περιοχή.

Για αυτό τον λόγο, αποφασίστηκε το προσωρινό «πάγωμα» της αποπληρωμής των επίμαχων αιτήσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου και της διασταύρωσης της ακρίβειας του περιεχομένου τους.

Στις υγείες μας και καλό μήνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Ψ209: Το ανθρώπινο παράδοξο

Οι άνθρωποι όλοι, άντρες και γυναίκες, αναζητούν ευτυχία,