Ψυχοπάθειες

Ψυχοπάθειες

- in Επικαιρότητα
0

1. Δεν είναι μόνο χρόνια και ανίατη αυτή η πάθηση των αναρχοαριστερών. Είναι χρόνια και ανίατη πάθηση του σύνολου Υπαρκτού Ελληνισμού εν Ελλάδι (διότι μόλις μεταναστεύουν οι πολίτες μας θεραπεύονται).

Οι πρώτοι κοροϊδεύουν με μαεστρία και οι δεύτεροι αφήνονται σχεδόν φιλήδονα στην ακατάπαυστη κοροϊδία.

Όχι όλοι, φυσικά. Μα συλλογιστείτε απλά πως μετά την ασύστολη φτωχοποίηση των μεσαίων, μικρομεσαίων και μικρών, με την υπερφορολόγηση και όλη την ανικανότητα και ανεντιμότητα που έχουν επιδείξει οι τσιπριστές και φυσικά το κράμα ψευτοσοσιαλιστών και αγνών ακροδεξιών, εντούτοις έχουν ένα σίγουρο 16% (ίσως 20%) των ψηφοφόρων που τους υποστηρίζει και με αυτή την καλπονοθεία κυβερνούν επί τρία έτη.

Μάλιστα, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, μπορεί και να ξανακερδίσουν αυτοί οι παλιάτσοι της πολιτικής και να ξαναγίνουν κυβέρνηση. Εγώ δεν θα εκπλαγώ.

2. Τα καταφέρνουν οι τσιπριστές μας οι μεν με την απάτη και τη λάσπη που σκορπούν αφειδώς, οι δε με την εγγενή ηλιθιότητα που συνοδεύεται από λατρευτική ευπιστία. Η απάτη κυμαίνεται από τα πιο χοντρά ψέματα εντός κυρίως, μα κι εκτός, ως τα πιο βελούδινα χαϊδέματα που σε αποπλανούν και σου αφαιρούν το πορτοφόλι. Όσο για τη λάσπη – δεν έχουν παρά να ανοίξουν το στόμα τους ή να πιάσουν πένα!

Οι τσιπριστές απέκτησαν άριστη γνώση της ψυχολογίας των ψηφοφόρων και δεν τους πιάνει κανείς πια. Δεν είναι ότι αντίπαλοι και άλλοι δεν γνωρίζουν τα κόλπα. Μα οι τσιπριστές δεν έχουν τα βαρίδια της ψευτοηθικής των αστικών κομμάτων. Έχουν ξεπεράσει σε πρακτική δεξιότητα και τον μέγα Αείμνηστο.

Γνωρίζουν και δεν διστάζουν. Γνωρίζουν πως ο μέσος ψηφοφόρος, που πάσχει εξίσου από αγραμματοσύνη όπως και αυτοί, προτιμά την είσπραξη ρευστού χρήματος από την εξοικονόμηση πολύ μικρότερων ποσών μακροπρόθεσμα χάρη σε μειωμένη φορολόγηση. Είναι το χειροπιαστό κάλλος που αποπλανά κι εκμαυλίζει. Είναι πολύ αποτελεσματική η όλη σκευωρία!

3. Έτσι λοιπόν υπερφορολογούν οι αγαστοί μας αγωγιάτες τους φτωχούς όσο και τους πλούσιους – και θεωρείσαι από αυτούς τους μοχθηρούς ψυχάκηδες πλούσιος αν έχεις εισόδημα πάνω από 18.000 € το έτος (δηλ., 1.500 τον μήνα)!

Αυτό το σύστημα – ότι κινείται, φορολόγησε το μέχρι ακινησίας τάφου – αποδίδει τα υπερπλεονάσματα. Από αυτά οι ψαλιδοχέρηδες χαρίζουν «κοινωνικό μέρισμα» σε στοχευμένες ομάδες ψηφοπελατών, στερημένων και μη, που δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν πως η προσωρινή ικανοποίησή τους διαιωνίζει την οικονομική δυσπραγία καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη. Αυτές οι ομάδες όμως έχουν διπλή ικανοποίηση: έχουν και το ρευστό χρήμα στο χέρι και την εσώψυχη ευχαρίστηση πως αυτό προέρχεται από τους μισητούς ταξικούς εχθρούς, τους πλούσιους!

Έτσι και φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης από αρχικό 2,7, αναθεωρήθηκε στο 2,1% κι έπειτα στο 1,5. Μα το φθινόπωρο 2017 ήταν στο 1,3.

Α! Δεν μπορεί – με τόσες επιτυχίες παντού πρέπει να ανέβει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *