Η δόλια Δικαιοσύνη

Η δόλια Δικαιοσύνη

- in Επικαιρότητα
2

1. Το δίκαιο ουδέποτε θα εκλείψει. Διότι είναι στη φύση του ίδιου του Δημιουργού του σύμπαντος κι εκδηλώνεται στους φυσικούς νόμους του. Κακώς νομίζουν οι αναρχοαριστεροί και άθεοι πως δεν υπάρχουν φυσικοί νόμοι στη συμπεριφορά των ανθρώπων και στην κοινωνία.

Δίκαια, λοιπόν, πολλοί αρθρογράφοι στηλίτευσαν τις παρεμβάσεις του πρώην δικηγοράκου και νυν υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, που δεν κάνει γκάφα μόνο όταν δεν μιλάει.

Ναι, όπως ορθά είπε ο πάνσοφος πρωθυπουργός μας και προϊστάμενος του κ. Κοντονή και άλλων αξιέπαινων υπουργών, οι δικαστές επίσης πρέπει να κρίνονται. Ναι, να κρίνονται, όχι να απειλούνται ή να λοιδορούνται και να προπηλακίζονται.

Και δυστυχώς ή ευτυχώς, τόσο ο κ. Κοντονής όσο και οι άλλοι σύντροφοι μόνο ύβρεις και προπηλακισμούς κάνουν, όχι έντιμη κριτική.

2. Αλλά υπάρχει κι ένα θέμα που όλοι αυτοί οι καλοπροαίρετοι προασπιστές του (δικού τους) Δικαίου αγνόησαν – όπως το αγνόησε και ο μέγας Πρόεδρος του ΣτΕ: ότι δηλαδή η παρέμβαση (ομολογουμένως ανοίκεια μα πάντα συμμορφωμένη στη συριζική νοοτροπία) αφορούσε την ίδια την εντιμότητα των δικαστών και το δικό τους «πόθεν έσχες» που δεν θέλουν τόσο πρόθυμα να δημοσιοποιήσουν. Διότι θα φανεί πόσο εύκολα και συχνά γράφουν τους συμπολίτες τους, που υποτίθεται προστατεύουν και εναρμονίζουν μέσω Δικαιοσύνης, στα παλιά τους τα παπούτσια, αν έχουν παλιά παπούτσια.

3. Προσέξτε, ο κ. Σακελαρίου, μέγας Πρόεδρος του ΣτΕ, επαναλαμβάνω, δήλωνε παλαιότερα και σε αντίθεση με κάθε έννοια απονομής δικαίου πως «το καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας» (Οκτ. 2016). Και βέβαια, αφού διορίστηκε από τον κ.Τσίπρα, απηχεί τη δική του αντίληψη πως κάθε απόφαση της Δικαιοσύνης πρέπει «να πιάνει» το γενικότερο αίσθημα του λαού. Κατά τ’ άλλα, «όχι λαϊκά δικαστήρια» έφη ο καλός μας κ. Τσίπρας, σάμπως και το λαϊκό αίσθημα δεν είναι είδος λαϊκού δικαστηρίου.

Αλλά πώς ο κ. Σακελλαρίου δεν κατανόησε την οργή ‘της ελληνικής κοινωνίας’ όταν οι συνάδελφοί του στο δικαστικό σώμα επιδίκασαν στους εαυτούληδές τους τις αναδρομικές αυξήσεις 1,5 δις ευρώ (!), ενώ η χώρα χρεοκοπούσε, παντού μειώνονταν μισθοί και συντάξεις και η ανεργία οργίαζε οργασμικά;…

4. Προσέξτε την υποκρισία και τη συμφεροντολογική κραυγή δήθεν θύματος για «ωμή παρέμβαση στο έργο Δικαιοσύνης», ως έφη ο κ. Σακελαρίου!

Μα η ωμή πρέμβαση, ω πανάξιοι κι εντιμότατοι δικαστές, αφορά τις περιουσίες σας που αποκτήσατε σε βάρος – μάλιστα, σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών που μόνο εισοδηματικές μειώσεις γνωρίζουν από το 2009!

Γιατί δεν σχολιάσατε ως ωμή παρέμβαση τον βλακωδέστατο σχολιασμό του κ. Κοντονή πάλι όταν χαρακτήριζε «περίεργη» τη δικαστική απόφαση για την κα Η. Βασιλειάδου (Ιουλ. 2017);…

Γιατί δεν σχολιάσατε ως ωμή παρέμβαση την κλήση του μέγα Προέδρου από τον προϊστάμενο κι ευεργέτη του πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου να συζητήσουν «τα αιτήματα των δικαστικών λειτουργών» για μια ακόμα φορά – τις παραμονές της αναμενόμενης απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, οπότε δεν υπήρξε ούτε νήξη εκ μέρους σας επηρεασμού;

5. Υπάρχουν δίκαιοι άνθρωποι σχεδόν σε κάθε κοινωνία, ακόμα και στην ελληνική. Αλλά δεν βρίσκονται πλέον σε κοινή θέα και σίγουρα όχι ανάμεσα στους επίσημους, ούτε πολιτικούς, ούτε εκκλησιαστικούς, ούτε δικαστικούς κύκλους.

Μόνο ο Πραγματικός Κύριος οίδε αν υπάρχουν ακόμα αρκετοί και πού υπάρχουν.

Μένουμε με τους γενικότερους αδυσώπητους νόμους της Φύσης και τη Μοίρα μας θερίζοντας απρόθυμα ό,τι πρόθυμα σπείραμε.

2 Comments

  1. Ιορδάνης Παρασκευάς

    Καλησπέρα σας κε Πετριά,
    Η συνδικαλίστρια που έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και Υπηρ. Πρωθ/γός (!)
    "Cherchez la femme" ή μαλλον όχι (γιατί φοβάμαι για τα ήσυχα βράδυα σας 🙂 🙂
    Η πρώην προεδρος του Αρείου Πάγου με φιλοδοξία (αντισυνταγματικά) για μακρά καριέρα (!) με το φουντωτό (ξανθό ; ) τσουλούφι και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός "διορίστηκε" προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού δηλ. καρανικαίος στρατηγικός σύμβουλος επί …Δικαιοσύνης ( ; ) του καταληψία (!)
    Ο διορισμός της αφοσιωμένης συναισθηματικά στον Μεγάλο Ηγέτη ( μυστικοσύμβουλος αμισθί με μόνο τα οδοιπορικά ) ευθύνεται για πολλά στα οποία αναφέρεστε ! Σταχυολογώ μερικά επιπλέον :

    1) Τον Μάιο του 2016 ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ιδρυτής της εισηγμένης στο Ελληνικό χρηματιστήριο MIG, κατέθεσε μήνυση κατά της κας Θάνου για δωροληψία, απόπειρα εκβίασης και παράβαση καθήκοντος.
    Η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη είχε χειριστεί την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου και την είχε αρχειοθετήσει, ενώ παράλληλα είχε υποβάλει αναφορά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.
    Έκτοτε ουδέν !

    2) Εν μέσω πολιτικής θύελλας που ξέσπασε με την υπόθεση Novartis και την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛληνων για χειραγώγηση της δικαιοσύνης, η Βασιλική Θάνου συνέφαγε σε εστιατόριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας με 12 εν ενεργεία προέδρους Εφετών. Απλά πράγματα – εξωθεσμικά meetings , μεταξύ "τυρού και αχλαδίου" !

    3) "Ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και σε επίπεδο μεθοδεύσεων και σε επίπεδο εύρους των εμπλεκομένων προσώπων" χαρακτήρισε η…κα Βασιλική Θάνου το σκάνδαλο Novartis : Πώς το γνωρίζει – εσωτερική πληροφόρηση ; Θα μου πείτε , εδώ το γνωρίζει ο μονίμως συνδεδεμένος
    με το Facebook κρητίκαρος "ιατρός και υπουργός" Πολλάκης και προ-γνωρίζε (!) ο στον μπαξέ-βάνει λάσπες μέγιστος δημοσιογράφος (!)
    Και πολλά άλλα ! Αναρωτιέμαι αληθινά τι συμβαίνει υπογείως και στα κρυφά για την δόλια ( την καϋμένη και/ή εκ του δόλου κτυπημένη ) Δικαιοσύνη στην Χώρα μας … Μας αντέχει ακόμα ;
    Με εκτίμηση και φιλικά
    Ι.Π.

    1. Π. Πετριάς

      Αγαπητέ κε ΙΠ,
      Ευχαριστούμε για τα εξαιρετικά σας σχόλια με τα οποία συμφωνώ και στα οποία δεν έχω να προσθέσω τίποτα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *