Καθαρή Έξοδος!

Καθαρή Έξοδος!

- in Επικαιρότητα
3

Η είδηση στο ΒΗΜΑ 1/2/18 δείχνει για πολλοστή φορά τη γκεμπελική προπαγάνδα στην οποία επιδίδονται αναίσχυντα οι τσιπριστές μας διατυμπανίζοντας πως φέτος βγαίνουμε από τα μνημόνια οριστικά και βαδίζουμε στην ελεύθεροι πια στην ανάπτυξη, ευημερία και πρόοδο.

Οπωσδήποτε ο Αύγουστος θα είναι ορόσημο, μα, όπως επισημαίνουν όλοι όσοι σκέφτονται με το μυαλό και όχι με τις πατούσες τους, η ανηφόρα δεν τελείωσε. Και μόνο η απόκλιση στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ για το 2017 από το υποτιθέμενο ελάχιστο 2,7% (υπήρξαν και προβλέψεις για 3% και 4%!) στο 1,6% μέγιστο δείχνει τις δυσκολίες που καραδοκούν τους άμυαλους πολιτικάντηδες που έκαναν το Μακεδονικό εθνικό πρώτο θέμα!

Τα 5-10 χρόνια που αναφέρει ο Κοστέλο είναι επίσης αρκετά ενδεικτικά! Ιδού –

Ισχυρό πλαίσιο εποπτείας για αρκετά χρόνια σε συνδυασμό και μεταρρυθμίσεις για ακόμη δέκα χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο μιλώντας σε Ολλανδούς βουλευτές στη Χάγη.

«Υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις σχετικά με το αν θα καταφέρει η Ελλάδα να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα» σημείωσε ο κ. Κοστέλο σύμφωνα με τα ΝΕΑ.

Ο κ. Κοστέλο υπογράμμισε ότι «υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες, κάποιες από τις οποίες έχουν δρομολογηθεί» και πρόσθεσε ότι «στην περίπτωση των βαθιών και κύριων μεταρρυθμίσεων θα χρειαστούν πέντε και σε ορισμένες περιπτώσεις δέκα χρόνια σταθερής εφαρμογής για να αποδώσουν». 

Μιλώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρθηκε στην ανεργία η οποία, όπως είπε, «συνεχίζει να κινείται σε μη αποδεκτά υψηλά επίπεδα» ενώ όσον αφορά το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης με 700.000 αποδέκτες είπε ότι «δεν είναι γενναιώδορο σύστημα».

3 Comments

  1. Ιορδάνης Παρασκευάς

    Καλησπέρα σας κε Πετριά,
    ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ή ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ (Ιδού η απορία !)
    Υπό αναθεώρηση το σχέδιο εξόδου στις αγορές ;
    Ενώ Τσαλακωμένος ( το είπε ο ίδιος(!) δοκιμάζει τις διαθέσεις των επενδυτών, στα ύψη ξανά οι αποδόσεις των ομολόγων.
    Χάνουν ήδη όσοι επενδυτές πήραν το νέο 7ετές ( την προηγούμενη εβδομάδα).
    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα προσεγγίσει τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη σχέση Ελλάδας – αγορών,
    σε συνομιλίες που θα έχει με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον οίκο Rothchield και εκπροσώπους επενδυτικών οίκων στο Λονδίνο.
    Σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τις τελευταίες μέρες , αρνητικά εγγράφεται η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στην αγορά με το 7ετές ομόλογο,
    που φαίνεται ότι δεν τιμολογήθηκε σωστά στο 3,5% και ήδη στη δευτερογενή αγορά ΗΔΑΤ η απόδοσή του έχει εκτιναχθεί πάνω από 4%,
    δημιουργώντας αρνητικές υπεραξίες στους επενδυτές που βιάστηκαν. Η απόδοση των 5ετών ομολόγων έχει εκτοξευθεί πάνω από το 3,8%
    και των 10ετών πάνω από το 4,4%, ποσοστά που, εάν δεν μειωθούν σημαντικά τους επόμενους μήνες,
    θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την προσπάθεια για τις δύο ακόμη εκδόσεις ομολόγων ( πριν το "ορόσημο" του Αυγούστου).
    Η συμφωνία με τους Ευρωπαίους δανειστές προβλέπει ότι το «μαξιλάρι» των 18-20 δισ. ευρώ θα καλυφθεί 50-50 από την ελληνική κυβέρνηση,
    για τον δανεισμό από τις αγορές, και με δόσεις από τα δάνεια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
    Εάν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να καλύψει το δικό της σκέλος, αναπόφευκτα θα ανοίξει η συζήτηση για προληπτική πιστωτική γραμμή.
    Προληπτική γραμμή για να μη χαθεί το waiver θέλει και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά επιφυλάξεις διατυπώνονται από τους Τραπεζίτες των «συστημικών».

    Το "Μαξιλαράκι " – απ' τους φόρους των κόπων μας – λοιπόν, των 18.000.000.000 Ε για την έξοδο στις αγορές θα το κάνουν μιά χαψιά (με αναταράξεις)
    τα σαϊνια των διεθνών χρηματοοικονομικών κολοσσών – και βγαίνουν και το προαναγγέλουν αντί να το κρατήσουν κρυφό όπλο (!)
    "Έξοδος του Μεσολογγίου" μοιάζει ! Τέτοια η α-νοησία του νταουλιέρη χορευταρά και σίγουρη η kolotoumpa …
    Με εκτίμηση
    Ι.Π.

    1. Αχ, στάζετε βάλσαμο, κ. ΙΠ! Να υπήρχαν καμιά δεκαριά ακόμα. Η χώρα θ’ άλλαζε!

      Φιλικά…

  2. Ιορδάνης Παρασκευάς

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *