ΕΡΤ και προπαγάνδα

ΕΡΤ και προπαγάνδα

- in Επικαιρότητα
0

1. Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που επισημαίνει τον βασικό ρόλο των κρατικών τηλεοπτικών καναλιών. Εμείς σε αυτή την ένδοξη χώρα του μέτρου έχουμε μαζί με τους 300 άχρηστους ήρωες στην Βουλή 4 κρατικά κανάλια: 3 ΕΡΤ και 1 Βουλής.

Είναι γεγονός πως συχνά το της Βουλής έχει κάποια γνήσια καλλιτεχνικά προγράμματα στις λιγοστές ώρες που δεν προβάλλει το αφόρητα ανιαρό κοινοβουλευτικό έργο όχι μόνο όλη μέρα μα και πολλές ώρες τη νύχτα.

Αλλά και το της Βουλής επιδίδεται, όπως κάνουν και τα 3 της ΕΡΤ με καμουφλαρισμένη σπουδή, σε κυβερνητική προπαγάνδα.

Και αυτός είναι ο μόνος ουσιαστικός λόγος, εκτός του ότι βολεύονται διάφοροι κοπρίτες «ημέτεροι» με καλούς μισθούς: δηλαδή να προπαγανδίζουν υπέρ του κόμματος που κυβερνά.

2. Δευτέρα 4.30 π.μ. Ξύπνησα πολύ νωρίς κι έκανα λίγο ζάπινγκ στην τηλεόραση.

ΕΡΤ 1. Κάποιος ευτραφής Λόρδος Ντασάι, «οικονομολόγος ακαδημαϊκός», έδινε συνέντευξη σε κάποιον (της ΕΡΤ;) σε ένα πρόγραμμα «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν».

Και τι έλεγε ο Λόρδος; «Εύχομαι κάποια ώρα σύντομα η Ελλάδα να φύγει από την Ευροζώνη. Έχει υποστεί πολλά. Παραταύτα, το πολιτικό της σύστημα παραμένει σταθερό. Δεν ήταν σταθερό πριν την κρίση. Τώρα είναι σταθερό. Ελπίζω για όσο η χώρα παραμένει στην Ευρωζώνη, η Ευρώπη να δώσει και άλλα χρήματα για να θερμανθεί η οικονομία της και να μην υποφέρει ο κόσμος που εξακολουθεί να στηρίζει τον κ. Τσίπρα».

3. Δεν ορκίζομαι πως μετέδωσα πιστά το πώς και τα όσα είπε ο Λόρδος στην συνέντευξή του. Μα από την τελευταία πρόταση καταλαβαίνει κανείς πως έχει μαύρα μεσάνυκτα από τα συμβάντα στην Ελλάδα.

Μαζί με τους ακραιφνείς συντηρητικούς (=δεξιούς) Λόρδους έχουν τον τίτλο και μερικοί ακραιφνείς αριστεροί που ευχαρίστως θα έβλεπαν το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός ΕΕ να συμμαχεί με τον νέο κομμουνιστή Πούτιν, ο οποίος απολαμβάνει, σαν τον Τσίπρα, με καλπονοθείες τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού.

Στις εκλογές του 2015 ο Τσίπρας είχε μόλις 35% των ψήφων. Οπότε δεν είχε την στήριξη της πλειοψηφίας, μα μόνο την εύνοια ενός καλπονοθευτικού συστήματος, το οποίο έσπευσε να αλλάξει σε «Απλή Αναλογική» μόλις είδε πως τα ποσοστά του έπεσαν κάτω από 20% κι έμειναν σε αυτό το νούμερο!

4. Είναι πάγια τακτική των αριστερών, ότι κι αν πρεσβεύουν, ότι κι αν κάνουν, να επιχειρήσουν κυρίως την καταστροφή των υφιστάμενων δημοκρατικών παραδοσιακών θεσμών για να αλώσουν πλήρως τις κρατικές δομές και να παραμείνουν στην εξουσία όσο το δυνατό περισσότερο.

Όχι για να βελτιώσουν την κοινωνία με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά να νέμονται αυτοί και οι δικοί τους τα οφέλη που παρέχει αυτή η εξουσία.

Και αυτό το είδαμε, όπως, αφελώς και άθελά του το ομολογεί και ο παντελώς άσχετος Λόρδος: η Ευρώπη να συνεχίσει να δίνει λεφτά στη Ελλάδα – για να επιφέρει την καταστροφή της ήδη φτωχότατης δημοκρατίας μας και να καλύπτει την ακόρεστη βουλιμία των τσιπριστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *