Ε1887: Εκπαιδευτική αθλιότητα

Ε1887: Εκπαιδευτική αθλιότητα

Είναι η τρισάθλια εκπαίδευση που τελικά θα καταστρέψει την Ελλάδα. Με τη βοήθεια βαθύρριζων συνηθειών που εμπεδώθηκαν στη νοοτροπία και συμπεριφορά των μαζών των πολιτών. Μόνο πολύ λίγοι μορφωμένοι πολίτες με κάποια καλλιέργεια κατανοούν την κατάσταση – καθόλου μα καθόλου οι πολιτικάντηδες όλου του φάσματος.

Διαβάζω σε ένα από τα ποικίλα εγχειρίδια δασκάλων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μια σύντομη έκθεση για «Το Μυαλό Μας». Λέει λοιπόν σε ένα σημείο:

«Όλοι κάνουμε ένα επάγγελμα. Στο επάγγελμα άλλοι χρησιμοποιούν το μυαλό τους όπως οι δάσκαλοι, οι δικηγόροι, οι γιατροί κι άλλοι τα χέρια όπως οι ξυλουργοί, οι χτίστες, οι μπογιατζήδες. Όσοι εργάζονται όμως με το μυαλό και φτιάχνουν πολύ όμορφα πράγματα με τα χέρια τους λέγονται καλλιτέχνες. Αυτοί είναι οι μουσικοί, οι ηθοποιοί, οι χορευτές, οι αρχιτέκτονες, οι ζωγράφοι, οι γλύπτες, οι λογοτέχνες, οι διακοσμητές.»

Αφήνω κατά μέρος την άθλια σύνταξη και στίξη.

Δεν ξέρω ποιος/ποια/ποιοι γράφουν τέτοιες ανοησίες. Δηλαδή, οι γιατροί, δάσκαλοι κ.λπ. διανοούμενοι δεν χρησιμοποιούν τα χέρια τους στη δουλειά τους; Οι δάσκαλοι δεν γράφουν, δεν δείχνουν; Οι γιατροί δεν πιάνουν, δεν πιέζουν, δεν χρησιμοποιούν όργανα με τα χέρια τους;

Και οι ξυλουργοί, χτίστες και μπογιατζήδες δεν χρησιμοποιούν το μυαλό τους στη δουλειά τους;

Και τι φτιάχνουν με τα χέρια τους οι χορευτές και οι ηθοποιοί;

Όταν τέτοιοι ανόητοι γράφουν τέτοιες βλακείες δεν χρειάζονται άλλες επιδράσεις να κρατήσουν τα παιδιά σε αμορφωσιά. Πού τους βρίσκουν τέτοιους γραφιάδες;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *