Κι άλλες ασυναρτησίες

Κι άλλες ασυναρτησίες

- in Επικαιρότητα
0

1. Στις 21/9/17 στην Παναμερικανική ΄Ενωση Κυπρίων που έκαναν δεξίωση για τον δικό μας κ. Κοτζιά, υπουργό Εξωτερικών, ο ίδιος δήλωσε “Οι βαρβαρότητες σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου, των αρχών του ΟΗΕ και των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων δεν θα περάσουν”. Πρόσθεσε σε άλλα φληναφήματα πως έχει δύο πατρίδες, τη μητέρα Ελλάδα και την αδερφή Κύπρο.

Και καλά οι πολιτικάντηδες της αρπαχτής λένε με άνεση τέτοιες σαχλαμάρες αλλά πώς τις ανέχονται οι ακροατές;

Ο Κύπριος Χ. Περικλέους έγραψε στο ΒΗΜΑ 28/9/17, “Πόσους Τούρκους στρατιώτες έδιωξε από την Κύπρο ο Κοτζιάς με τη δήθεν πατριωτική ρητορική του; Πόσο συνέβαλε στον τερματισμό της τουρκικής κατοχής;» Και όχι άδικα τον αποκαλεί ‘νεοραγιά’!

Διότι πώς δεν θα περάσουν οι βαρβαρότητες;… Έχουν ήδη περάσει και καθιερωθεί και μόνο εμείς δεν το καταλάβαμε, Έλληνες και Κύπριοι συνάμα – κι ο Κοτζιάς κατ’ εξοχήν!

Ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς, όταν έγραφε τα κομμουνιστικά εγχειρίδια κατ’ εντολή του ΚΚΕ, βαρβαρότητες δεν πλάσαρε;

2. Ο πρωθυπουργός διαπίστωσε γοργά πως είναι μεγάλο το πρόβλημα της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό και αφού επέκρινε πάλι τις υπερβολές των ΜΜΕ, έσπευσε να πάει στην Κρήτη, προφανώς για να μην ασχολείται με αυτό. Το άφησε στα ικανά χέρια των αρμόδιων υπουργών (και των ΜΜΕ) και κατ’ εξοχήν του κ Κουρουμπλή.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι σε 20 μέρες οι ακτές θα γίνουν καθαρότερες από πριν!

Ο υπουργός όμως κ. Κουρουμπλής, που έκανε θαύματα και στο υπουργείο Υγείας, έλεγε πως το πρόβλημα θα λυθεί σε ένα μήνα με 40 μέρες. Είναι ο ίδιος που γνωμάτευσε πως οι πολίτες μπορούν να κάνουν μπάνιο (αν τους αρέσει το μαζούτ) και μερικοί τον άκουσαν.

Άλλος υπουργός, πιο σώφρων, το απαγόρευσε.

3. “Πιστεύω” συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής, “πως ήμασταν αποτελεσματικοί… Έγινε ό,τι μπορούσε να γίνει”!

Και αφού δεν μαύρισε όλος ο Σαρωνικός, ναι, ήταν αποτελεσματικοί, έστω και με καθυστέρηση. Διότι, να μη ξεχνάμε, ρόλο έπαιξε και η θεά Ατυχία. Αν το ατύχημα γινόταν μέρα και το πλοίο μετέφερε νερό αντί πετρέλαιο, ασφαλώς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά “ήμασταν εξαιρετικά άτυχοι γιατί το πλοίο βούλιαξε νύχτα και μετέφερε μαζούτ”! Θα έπρεπε να προσθέσει πως ο ίδιος πήγαινε στην Αγγλία τότε!

Ο οργανισμός του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (ο EMSA) εξέδωσε Δελτίο Τύπου λέγοντας πως η Πρόσκληση που πήραν για βοήθεια από το υπουργείο του κ. Κουρουμπλή εστάλη με 4 ημέρες καθυστέρηση, τότε που ο υπουργός γύρισε άρον άρον από το Λονδίνο – και παρά την αναπηρία του στην όραση έσπευσε να εμπειρογνωματεύσει το μαύρο συμβάν!

4. Τώρα έχουμε το σαρωτικό σκάνδαλο Novartis στο οποίο εμπλεκονται πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί – και ο Κουρουμπλής – για μίζες εκατομμυρίων που μεταφέρονταν με βαλίτσες όπως επί εποχής pampers. Και αυτά όλα βασισμένα στις «αποκαλύψεις» ανώνυμων μαρτύρων και προστατευόμενων των οποίων η αξιοπιστία δεν έχει ελεχθεί ούτε στο ελάχιστο! Μα οι υπουργοί μας της Δικαιοσύνης (ο δίκαιος κ. Κοντονής!) συσκέπτονται με αρειοπαγίτες για το θέμα και ο Πολάκης ήδη γνωρίζει τις λεπτομέρειες – μα διαψεύδεται από τον σύντροφο Κοντονή!

Και η λάσπη πετιέται πλατιά και όποιον πάρει…

Και αυτοί οι γελοίοι τσιπριστές θα συνεχίσουν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *