Ε1254: Εκκλησιαστικό Υπόδειγμα Ευσυνειδησίας

Ε1254: Εκκλησιαστικό Υπόδειγμα Ευσυνειδησίας

Κάθε λογικός χριστιανός απορεί με τα τερτίπια των φανατικών θρησκόληπτων, ιεραρχών και λαϊκών, που το παίζουν «πιστοί» ενώ πρόκειται για ασυνείδητους, εγωκεντρικούς, αντικοινωνικούς δεισιδαίμονες. Σκέφτονται μόνο τη δική τους καλοπέραση και την ικανοποίηση των παθιασμένων αντιλήψεών τους.

Τι σημαίνει κρατάς ή προσκυνάς τον σταυρό; Τέτοιοι αλαζονικοί ισχυρισμοί φανερώνουν τη δεισιδαιμονία σου τον πολυθεϊσμό και την ειδωλολατρεία σου. Ο σταυρός, ο αγιασμός, το εικόνισμα – αυτά από μόνα τους ποτέ δεν έκαναν κάτι θαυμαστό ούτε ποτέ θα κάνουν. Μόνο η βούληση του Παντοδύναμου μπορεί να κάνει τα θαύματα που καπηλεύεστε τόσο ξεδιάντροπα!

Αντιγράφω το κύριο άρθρο της Καθημερινής, 25 Σεπτεμβρίου, 2021:

Η απόφαση του μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου να ανοίξει τα προαύλια των ναών στις κινητές μονάδες εμβολιασμού, αλλά και η νηφαλιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις εξ αυτού αντιδράσεις, αποτελούν υπόδειγμα πνευματικής ηγεσίας. Ενα υπόδειγμα που, για το καλό του πληρώματος της Εκκλησίας, περιμένει κανείς να μιμηθούν και άλλοι ιεράρχες. 

Γιατί να περιμένουμε; Τέτοια ενέργεια είναι από τα αυτονόητα κάθε λογικού χριστιανού. Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας έλαβε μέτρα προφύλαξης, λοκντάουν, αποστάσεις, μάσκες, ακόμα και κλείσιμο των ναών και απαγόρευσης της θείας μετάληψης, έπρεπε η σύνολη Εκκλησία να ταχθεί με το μέρος της κυβέρνησης, της επιστήμης και της κοινωνίας, και όχι να συλλογίζεται τα παγκάρια της. Όπως όλοι οι λογικοί χριστιανοί που τάχθηκαν στην ορθή πλευρά της λογικής, όπως κάνουν τώρα μερικοί ευσυνείδητοι εκκλησιαστικοί άρχοντες, αυτό έπρεπε να κάνει εξ αρχής η Εκκλησία μας σύσσωμη τον Μάρτη 2019. Και όποιος ιεράρχης διαφωνούσε να διωχτεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *