Ε1877: Το Εβραϊκό ζήτημα

Ε1877: Το Εβραϊκό ζήτημα

Δεν έδιωχναν απλώς τους Εβραίους (ή τους σκότωναν). Τους καταλήστευαν κιόλας.

Η φράση του τίτλου είναι ένας ευφημισμός για την ιδέα “εξόντωσης των Εβραίων”. Υπήρξαν και άλλες παρόμοιες κομψές φράσεις που έκρυβαν τον αντισημιτισμό και το ερώτημα – “Πώς να εξοντώσουμε τους Εβραίους;”.

Αυτός ο αντισημιτισμός είναι τόσο παράλογος, σχεδόν παρανοϊκός!

Βασίζεται σε αντιλήψεις αιώνων πως οι Εβραίοι έφταιγαν για τη σταύρωση του Ιησού Χριστού – όχι ο ίδιος ο Θεός που το είχε αποφασίσει! Και πως οι Εβραίοι σκότωναν χριστιανόπουλα κι έπιναν το αίμα τους! Και οι Εβραίοι έδιναν δάνεια με τόκο – και ας γινόταν αυτό στην αρχαιότητα σε χώρες όπου οι Εβραίοι ήταν εντελώς άγνωστοι.

Στον Μεσαίωνα τους έκαιγαν (αριστερή φωτό). Στον 20ό αιώνα τους θανάτωναν μαζικά σε θαλάμους αερίου, μετά έκαιγαν τα πτώματα.

Οι Ναζί ήθελαν μια Γερμανία, μια ναζιστική Ευρώπη Judenfrei “ελεύθερη, άδεια, από Εβραίους”. Και όταν δεν μπόρεσαν να τους διώξουν όλους από τη Γερμανία πριν το 1941 και όταν οι στρατιώτες και αξιωματικοί έδειχναν να υποφέρουν ψυχολογικά μετά από χιλιάδες Εβραίους (ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα, όπως κάνει τώρα η Χαμάς) που τους πυροβολούσαν μαζικά, τότε θέσπισαν τους θαλάμους αερίων και τους φούρνους.

Μα δεν ήταν μόνο η εξόντωση. Ήθελαν και τις περιουσίες τους. Όπως έκαναν οι ευαίσθητες ισλαμικές χώρες με την ίδρυση του Ισραήλ. Ουδέποτε σκέφθηκαν ή προσφέρθηκαν να τους αποζημιώσουν.

Ήταν “πρόβλημα” ποτέ, πουθενά, οι Εβραίοι; ΟΧΙ. (Μόνο στην ίδια την χώρα τους στην αρχαιότητα, όταν εξεγείρονταν μετά την κατάκτησή τους από τους Ρωμαίους!).

Από τον Μεσαίωνα ως και στον 20ό αιώνα τους απέδιδαν χρηματοπιστωτικές συνωμοσίες και οικονομικές κρίσεις, όπως οι Άγγλοι, Ισπανοί και Ναζί, μα μόνο για να ανακαλύψουν πως όταν τους έδιωχναν ή περιόριζαν, οι συνθήκες γίνονταν χειρότερες. Διότι απλούστατα δεν ήταν οι Εβραίοι το πρόβλημα μα η δική τους εθελοτυφλία και άγνοια. Παντού οι Εβραίοι ήταν νομοταγείς πολίτες και παντού προωθούσαν το εμπόριο και την οικονομική ανάπτυξη μα και τις επιστήμες και τις Καλές Τέχνες!

Οι χώρες που τους έδιωχναν γίνονταν φτωχότερες.

Σήμερα οι μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής και κυρίως οι Άραβες της Συρίας, Ιορδανίας, Ιράν και Αιγύπτου καθώς και οι δήθεν Παλαιστίνιοι, μισούν τους Εβραίους για να έχουν μια φτηνή δικαιολογία για την δική τους αποτυχία ως θρησκεία (Ισλάμ), ως πολιτικό καθεστώς (Ισλάμ), ως οικονομία (Ισλάμ). Χωρίς να πάψουν να σκυλοτρώγονται μεταξύ τους και να κυνηγούν χριστιανούς ή Δυτικούς, τώρα έχουν τους Εβραίους ως αποδιοπομπαίο τράγο στον οποίο μπορούν να φορτώνουν πολύ βολικά τα βάσανα και τις αδυναμίες τους.

Υποθέστε πως το Ισραήλ εξαφανίζεται και οι Παλαιστίνιοι έχουν την Παλαιστίνη τους, ή πως όλοι οι Εβραίοι εξαφανίζονται από τον πλανήτη. Θα έχουν λυθεί τα προβλήματα των Αράβων, της Μέσης Ανατολής, του κόσμου;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *