1. Πολύ καλά έκανε η κα Μπαζιάνα να υπερασπιστεί την τιμή του συντρόφου της και πατέρα των παιδιών της, πρωθυπουργού-τσαρλατάνου κ. Τσίπρα. Διότι κανένας άλλος δεν θα το έκανε με τόση θρασύτητα και ψευδολογία – κληρονομιά της παιδείας της στην κομμουνιστική νεολαία όπου γνώρισε και τον κ. Τσίπρα, τοτινό Κνίτη.
Είναι κρίμα που όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι φωστήρες της επανάστασης έμειναν βαλτωμένοι στον βούρκο της ρώσικης του 1917 και τα σαχλά συνθήματα της γαλλικής του 1789. Και οι δύο επαναστάσεις χαρακτηρίζονται από την εξέλιξή τους σε ένα καθεστώς τρόμου (το οποίο αποσιωπάται τρανταχτά από τους οπαδούς) και την απολυταρχία του Βοναπάρτη στη Γαλλία και του Στάλιν στη Ρωσία.
Κι όμως υπήρξε μια πολύ ενδοξότερη επανάσταση λίγα χρόνια πριν τη Γαλλική, στην Αμερική, όπου οι επαναστάτες ξεσηκώθηκαν, πολέμησαν κι έδιωξαν τους Βρετανούς δυνάστες που τους φορολογούσαν άγρια μα δεν τους επέτρεπαν να συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο στο Λονδίνο.
2. Θα ήταν εντελώς παράλογο εκ μέρους μου να περιμένω πως η κα. Μπαζιάνα και ο κ. Τσίπρας, ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στο τσιπρικό τσίρκο, γνώριζε ο,τιδήποτε για την Αμερικανική Επανάσταση και τους άνδρες που την προώθησαν – όπως οι Ουάσιγκτον, Φραγκλίνος, Τζέφερσον, Άνταμς κλπ – όλοι μορφωμένοι και καταξιωμένοι, όχι μπαχαλάκηδες που κάνουν καταλήψεις και βιαιοπραγίες, βρίζουν, καίνε και καταστρέφουν.
Αυτοί πρώτοι όρισαν και διατύπωσαν, σε διακηρύξεις αρχικά και μετά σε Σύνταγμα, τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου και κανόνες δημοκρατικής διακυβέρνησης ξεπερνώντας τους Ολλανδούς, που επίσης απολάμβαναν όμοιες πολιτικές ελευθερίες. Διατήρησαν τη δουλεία και μερικές άλλες αδικίες που ήταν αδύνατο τότε να καταργηθούν.
3. Ο Τζον Άνταμς, απόφοιτος του Χάρβαρντ, δικηγόρος και καλλιεργητής, μετά από αρκετά χρόνια διπλωματικής υπηρεσίας, το 1796 εκλέχθηκε 2ος Πρόεδρος, μετά τον Ουάσιγκτον.
Αυτός είχε ήδη το 1780 συντάξει το Σύνταγμα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης όπου είχε γεννηθεί και πολιτευόταν με το οποίο καταργούσε τη δουλεία σε κείνη την Πολιτεία. (Θα περνούσαν ακόμα 80 έτη προτού ο Αβραάμ Λίνκολν καταργήσει τη δουλεία σε όλη τη χώρα με τον φοβερό Εμφύλιο 1861-66).
Όταν ο Άνταμς ορκίστηκε ως Πρόεδρος 4 Μαρτίου 1797 ορκίστηκε να τηρήσει επίσης τρεις υποχρεώσεις. Να φροντίσει να αποδίδεται δικαιοσύνη στο εσωτερικό μα και στο εξωτερικό διατηρώντας ίσες αποστάσεις με όλες τις χώρες (κυρίως Βρετανία και Γαλλία). Να διατηρήσει κατά το δυνατό ειρήνη με άλλες χώρες. Να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το Σύνταγμα και τους νόμους.
Γαλουχημένος στη χριστιανική ηθική κι έντιμος πέτυχε τόσο καλά στις υποχρεώσεις του που ακόμα και πολλοί από το ίδιο του το κόμμα τον καταψήφισαν αργότερα στις εκλογές του 1800.
Αρνήθηκε να διορίσει τον γαμπρό του ή άλλο συγγενή του σε κάποια θέση. Οι δυο γιοί του είχαν διοριστεί από τον προηγούμενο Πρόεδρο Ουάσιγκτον δίχως τη δική του μεσολάβηση. Ο μεγάλος του γιος μπήκε στην πολιτική και, πάλι δίχως δική του μεσολάβηση, αργότερα εξελέγει ως 6ος Πρόεδρος της χώρας.
4. Θλίβεται η κα Μπαζιάνα διότι έχουν οι τσιπριστές την κυβέρνηση όχι όμως την εξουσία όπως πολλάκις γκρίνιαξαν οι διάφοροι τσιπρικοί Πολλάκηδες.
Αυτό που εννοούν αυτοί με την “εξουσία” είναι η απολυταρχία των Βοναπάρτη, Στάλιν και Χίτλερ. Δηλαδή να κάνει ό,τι θέλει ο κ. Τσίπρας όποτε θέλει. Να διορίζει και να παύει όποιον θέλει. Να κλείνει εφημερίδες και κανάλια και να φυλακίζει όποιον διαφωνεί. Κι έτσι να καλύπτει την απύθμενη ανικανότητα του σε κάθε τομέα διακυβέρνησης εκτός από την εξαπάτηση του λαού.