Ε1401: Εισβολή στην Ουκρανία (4)

Ε1401: Εισβολή στην Ουκρανία (4)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

Έως και 6 μέρες επιδρομής, οι Ρώσοι πολύ απείχαν από την υλοποίηση του σχεδίου τους: ούτε blitzkrieg ούτε περίπατος. Και ο Πούτιν αναγκάζεται να στείλει τις ελίτ μονάδες του, αυξάνοντας τους μαχητές του με τους αλεξιπτωτιστές και Μωαμεθανούς Τσετσένιους, με εντολή να σκοτώσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι!

Μα και πάλι έχει προβλήματα διότι, απλούστατα, δεν διορθώθηκαν οι ελλείψεις και ανωμαλίες παρά τις προηγούμενες (μάλλον εύκολες εισβολές) και διότι ο δικός του προϋπολογισμός είναι, διαβάζω, μόλις 10% του Αμερικανικού για 1 εκατομμύριο μάχιμο στρατιωτικό προσωπικό!

Δεν είναι μόνο η γενναία αντίσταση των προδομένων από τη Δύση Ουκρανών (θυμάμαι την κυρία Κοσιώνη του Σκάι να λέει με υπονοούμενα σε κάποιον καλεσμένο της το πρώτο ή δεύτερο βράδυ της εισβολής πως οι Ουκρανοί πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν να έχουν βοήθεια. Θα πάει άραγε τώρα να βοηθήσει;). Είναι και η καταφανέστατη ανικανότητα των Ρώσων.

Και οι αυξήσεις στρατιωτών, τανκς και πυραύλων και η απειλή με την εντολή του να ανέβει το επίπεδο ετοιμότητας των πυρηνικών δείχνει έναν άνθρωπο που αρχίζει να αγχώνεται στα πρόθυρα απόγνωσης. Δαγκώνει πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να μασήσει. Και το κόστος σε ρούβλια, τανκς και ανθρώπους ανεβαίνει! ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ!

Η Ουκρανία (με τον Ζελένσκι), χάρη στους δόλιους και ασυνεπέστατους δειλούς που κυβερνούν τη Δύση με πρώτο το προσωπικό τους συμφέρον, είναι καταδικασμένη να πέσει στη σφιχτή αγκαλιά της ρώσικης αρκούδας.

Την ίδια ώρα στην ίδια τη Ρωσία πολλοί απλοί πολίτες και επώνυμοι μα λίγοι και δίχως τη δύναμη να αλλάξουν τον τρομερό ρου των γεγονότων που κατευθύνει το Κρεμλίνο, διαδηλώνουν την αντίθεσή τους, πρόθυμοι να πάνε στη φυλακή, καθώς τέτοιες κινήσεις απαγορεύονται από το «δημοκρατικό» καθεστώς της αρκούδας.

Βάζω πρώτα τους κοινούς πολίτες της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης. Μαζώξεις κοινών ανθρώπων που δεν ξεχνούν ορισμένες βασικές αρχές όπως ότι κανένα κράτος δεν έχει δικαίωμα στην ηθική να βιάζει και να εισβάλλει άλλο ανεξάρτητο κράτος.

Πάνω από 7.600 άτομα είχαν συλληφθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Μετά είναι η πρωταθλήτρια Olga Davidova.

Με ένα γενναίο μήνυμα στο Facebook, για το οποίο όπως εξηγεί κατηγορήθηκε, η Ρωσίδα Όλγα Νταβίντοβα, πρωταθλήτρια Ελεύθερης Κατάδυσης, τάχθηκε υπέρ της Ουκρανίας μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων. Στην ανάρτησή της έκανε γνωστή την απόφασή της «να μην εκπροσωπώ πλέον τη χώρα μου σε διεθνείς διοργανώσεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει το τέλος της αθλητικής μου καριέρας». Άλλωστε, όπως σημείωσε, λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία, κανένας Ρώσος αθλητής δεν θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις:-

Сегодня я приняла очень непростое для себя решение.
Коротко:
Я, чемпионка и рекордсменка России по фридайвингу, один из топовых атлетов в данном виде спорта, инструктор фридайвинга с 9-летним стажем и преподаватель йоги.
Я мать двоих детей и гражданин России.
Я приняла решение больше не представлять свою страну на международных соревнованиях, даже если это будет означать окончание спортивной карьеры…

«Είναι ασαφές πώς εγώ και η αδυναμία μου να σιωπήσω θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μια χώρα όπου ισχύουν 15 χρόνια φυλάκισης για «προδοσία πατρίδας». Αλλά δεν μπορώ να σωπάσω ακόμα. Ακόμα δεν μπορώ να φανταστώ και δεν θέλω να σκεφτώ πώς ζουν οι άνθρωποι στη Βόρεια Κορέα. Είμαι κατηγορηματικά εναντίον του καθεστώτος Πούτιν και του πολέμου στην Ουκρανία που ξεκίνησε η ρωσική κυβέρνηση. Δεν βλέπω την τρέχουσα πολιτική άλλων χωρών που εμπλέκονται σε αυτή την αιματοχυσία ως δικαιολογία. Είμαι πολίτης της χώρας και είμαι υπεύθυνη για ότι συμβαίνει εδώ και τώρα», γράφει η πρωταθλήτρια και μητέρα δύο παιδιών.

Μετά καλλιτέχνες διάφοροι. Παίρνω την Σβετλάνα Πετριτσούκ, μια από τις γνωστότερες θεατρικές συγγραφείς της νέας γενιάς στη Ρωσία, βραβευμένη με τη Χρυσή Μάσκα, τη σημαντικότερη διάκριση στον χώρο του ρωσικού θεάτρου. Πριν από δύο μέρες ακύρωσε τα συμβόλαια με τις κρατικές σκηνές που θα ανέβαζαν δικά της έργα. Δεν μπορεί να κοιμηθεί τις νύχτες. Ο Γιούρι Σεχβάτοφ, διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Δράματος που πραγματοποιείται εδώ και τριάντα χρόνια στη Μόσχα, βρίσκεται στη φυλακή. Συνελήφθη την Πέμπτη, επειδή στεκόταν στον δρόμο κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον πόλεμο».

Και μη νομίζετε πως αυτοί είναι όλοι. Έχει κυκλοφορήσει μια ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας την οποία υπέγραψαν πάνω από 16.000 καλλιτέχνες και διανοούμενοι.

Και τελικά η Yelena Osipova, η μόνη εν ζωή Ρωσίδα που έχει δει τη φοβερή πολιορκία από τους Χιτλερικούς στο Λένιγκραντ (=Αγία Πετρούπολη) επί τρία έτη στον 2οΠΠ. Η αστυνομία συνέλαβε την 77χρονη κυρία, ακτιβίστρια, καλλιτέχνιδα, με τις δικές της αντιπυρηνικές διαμαρτυρίες. Της επιβλήθηκε πρόστιμο και αναμένεται να δικαστεί με ακαθόριστες κατηγορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *