Νέες θριαμβολογίες (Β’)

Νέες θριαμβολογίες (Β’)

1. Άθελα του, την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας μας την εξέφρασε ο πρωθυπουργός των Τσιπριστών με την εντυπωσιακή ατάκα του στον Τζανακόπουλο «Είσαι σίγουρος πως δεν μας κοροϊδεύουν;»

Βρίσκονταν στην Παπαστράτος (τέλη Αυγούστου ΄17) όπου τους ειπώθηκε πως η εταιρεία σκοπεύει να κάνει επένδυση 300 εκ! Και ο κ. Τσίπρας, βέβαια, γνωρίζει από εμπαιγμούς!

Με τα λόγια του ο πρωθυπουργός έδειξε πως δεν περιμένει τέτοιου μεγέθους επενδύσεις. Διότι, όπως όλοι γνωρίζουν, ακόμα και οι προπαγανδιστές (Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Αυλωνίτη κλπ, κλπ), επενδύσεις δεν γίνονται στη χώρα του υπαρκτού Τσιπρισμού, διότι δεν είναι καλοδεχούμενες, διότι ο Τσιπρισμός είναι σοσιαλισμός στην πράξη και θέλει μόνο κρατικοδίαιτη ανάπτυξη.

2. Οι θριαμβολογίες των υπουργών (Παπαδημητρίου, κας Ρ. Αντωνοπούλου κλπ, κλπ) πως η οικονομία βελτιώνεται, διότι μερικά μεγέθη μαγειρεύονται και η φλυαρία τους τα προβάλλει περίτεχνα, είναι ανοησίες.

Ναι, υπάρχει εντυπωσιακό πλεόνασμα και, ναι, βουλευτές και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι (κυρίως της Βουλής) δεν έχουν πάρει χαμπάρι από πραγματικές μειώσεις όπως τα υπόλοιπα υποζύγια της χώρας. Και υπάρχει άυξηση στο ΑΕΠ αλλά μόνο διότι αυξήθηκε κάπως η κατανάλωση από ιδιώτες και Δημόσιο κατά 3%.

Αυτά τα θετικά προκύπτουν μόνο από τα τρομακτικά αρνητικά που συνθλίβουν τον πραγματικό παραγωγικό κόσμο.

Πρώτο και καλύτερο αρνητικό – η επαχθής, απηνής φορολογία. Οι περικοπές συντάξεων, μισθών κι επιδομάτων, είναι τσιμπιματάκια σε σύγκριση με τις φορομπηχτικές μπουνιές των 2 τελευταίων ετών.

Πολύ ορθά απόρησε ο γενικά άσχετος κ. Ψαλιδοχέρης. Με τέτοια φορολογία ποιος τολμά να επενδύσει;

3. Είναι γεγονός πως οι άμεσες ξένες επενδύσεις σημείωσαν μεγάλη άνοδο το 2016 σε σύγκριση με το 2015.

Μα αυτή οφειλόταν στην εξίσου μεγάλη μείωση που έγινε το 2015 σε σύγκριση με το 2014 και σε σχετική κατάρρευση επενδύσεων στο εξωτερικό!

Στην περίοδο 2011-2016 στην Ελλάδα επενδύθηκαν από ξένους μόλις 12.6 δις δολάρια ενώ στην πολύ μικρότερη Πορτογαλία επενδύθηκαν 34,96 δις, δηλαδή περίπου τριπλάσιο ποσό!

Στην ίδια περίοδο 2011-2016 έφυγαν από την Ελλάδα 7 δις ξένων επενδύσεων – και συνεχίζουν να φεύγουν – σύμφωνα με την έκθεση του United Nations Conference on Trade and Development (δημοσίευση στο ΒΗΜΑ, 30/8/17).

4. Το 2016 ήταν για μας μια σχετικά καλή χρονιά για επενδύσεις διότι έγιναν ορισμένα δειλά βήματα αποκρατικοποιήσεων, τα οποία σταμάτησαν πάλι.

Κάθε τόσο ο ιεροφάντης κ. Τσίπρας φωνασκεί περί επενδύσεων διότι κατάλαβε (αν κατάλαβε) πως δίχως επενδύσεις δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, μείωση ανεργίας και μείωση φορολογίας και ως συνέπεια βελτίωση των εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα – κι έτσι προσέλκυση ψηφοφόρων.

Οι υπουργοί του (Σταθάκης, Σκουρλέτης, Πολάκης, κα Κονιόρδου, Γαβρόγλου, κα Αυλωνίτου κλπ) δεν έχουν καταλάβει τίποτα και συνεχίζουν με σαλπίσματα τις σαθρές σοσιαλιστικές ιδεοληψίες τους.

Οι κωλυσιεργίες για ιδιωτικοποιήσεις (κι επενδύσεις που θα φέρουν νέες πραγματικές θέσεις πλήρους απασχόλησης) συνεχίζονται. Το Ελληνικό που επί δεκαετίες ήταν αεροδρόμιο, ξαφνικά έγινε και παραμένει … δασική έκταση ! Στη Ρόδο τα εμπόδια του Αφάντου δεν λένε να παραμεριστούν. Στη Χαλκιδική συνεχίζεται η γελοία παρεμπόδιση για την (Καναδική) Εταιρεία Χρυσού.

Η Παπαστράτος δεν κοροϊδεύει. Μα οι τσιπριστές δεν παύουν να μας εμπαίζουν !

Υπάρχει μείωση επενδύσεων φέτος (2017) κατά 17%!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *