Εξυπνακισμός…

Εξυπνακισμός…

1. Είναι πολύ ισχυρή η τάση στους ανθρώπους – όλους μας – να φαίνονται πιο έξυπνοι. Είναι αυτό που έγραψε ο Πλάτων στο Φίληβος ότι πολλοί θέλουν να περνούν για καλοί, όμορφοι, πλούσιοι, μα οι περισσότεροι θέλουν να περνούν για σοφοί!

Και η Συριζανελληνική εξυπνάδα διακρίνει πως οι νέοι, που μεταναστεύουν αφού δεν βρίσκουν αμειβόμενη δουλειά στη χώρα που κυβερνούν οι Συριζανέλληνες, είναι ‘προδότες’!

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που, εκτός από τους ποικίλους παλαβούς που θέλουν να λογίζονται ‘ποιητές’, επιδίδονται σε χοντρό εξυπνακισμό και οι πολιτικάντηδες, ιδίως οι τσιπριστές, αντί να συλλογιστούν όλοι μαζί και να συμφωνήσουν για το καλό της κοινωνίας.

Δεν συμφωνούν, όπως αναδείχνεται από τις μπαρούφες που εκστομίζουν ακατάπαυστα και από τις δήθεν προσπάθειες του πρωθυπουργού να συνεννοηθεί με τους άλλους κομματάρχες, τους οποίους και ο ίδιος και τα πρωτοκλασάτα τσιράκια του βρίζουν χυδαία με κάθε ευκαιρία – όπως κάνουν και οι άλλοι, βέβαια.

2. Με απροσμέτρητη οξυδέρκεια ένας (υφ)υπουργός αποκαλεί όλους τους μη τσιπριστές ‘γκεσταμπίτες’ και όλοι σχεδόν τους φωνάζουν ‘γερμανοτσολιάδες’!

Με τη σοφία του ‘φιλοσόφου’ πρώην υπουργός Παιδείας μετέτρεψε την αριστεία σε ‘ρετσινιά’, ώστε οι άριστοι να εξομοιωθούν με του ηλίθιους, κοπρίτες και μάγκες και ο διάδοχος του κάνει τώρα ότι μπορεί για να κατεδαφίσει και τα τελευταία ερείπια της Παιδείας.

471 φοιτητές του ΑΠΘ δημοσίευσαν επιστολή για μια διογκούμενη εγκληματικότητα (που η κυβέρνηση όχι μόνο δεν εμποδίζει, μα στην πράξη ενθαρρύνει) με ναρκωτικά, ξυλοδαρμούς, κλοπές, ακαθαρσίες και άλλους βανδαλισμούς. Και ο υπουργός Παιδείας και υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντούν με σιωπή ή εξυπνακισμούς – ότι δήθεν οι φοιτητές υπερβάλλουν αντί να έχουν ένα εύρωστο κίνημα!!!

Και έτσι ενθαρρύνονται οι αγράμματοι, μπαχαλάκηδες, κουκουλοφόροι, ναρκομανείς, μανιακοί ιδεοληψίες κι εγκληματίες κάθε είδους.

Η εξυπνάδα: «Ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» που θα αποσοβήσει αντικοινωνικές συμπεριφορές. Και οι υπουργοί να εισπράττουν παχυλούς μισθούς για να μην κάνουν τίποτα, παρά να εξυπνακίζουν προβάλλοντας την εικόνα φιλολαϊκών ηρώων.

3. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον μεγάλο αγωνιστή του σοσιαλισμού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αφού διαίρεσε τη Λέσβο από τη Μυτιλήνη και πληροφόρησε το κοινό πως ‘ευημερεύουμε’, μετά ‘έθρεψε τους καρπούς’ της ηρωικής διαπραγμάτευσης του θυμίζοντάς μας πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κι έτσι να μην χρειάζεται να δώσει καμιά εξήγηση για την ανίκανη κυβέρνησή του. Έφαγε μάλιστα και το «κιού» της καμήλας!

Έλαμψε πάλι, όπως κάθε φορά σε παρόμοιες καταστάσεις, με την εξυπνάδα του στις συναντήσεις με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης.

Υπέδειξε στο Στ. Θεοδωράκη πως έχει αδυνατίσει, όχι μόνο ίσως λόγω πρόσφατης νοσοκομειακής περίθαλψης για καρκίνο, μα και διαρροής στελεχών από το κόμμα του, αλλά, ας μην ανησυχεί, διότι οι Τσιπριστές θα τον ‘ταΐσουν’! Ποιος προσεγγίζει τέτοια ευαισθησία, ευφυΐα και λεπτότητα…

Στην δε κα Φώφη θύμισε πως το κόμμα της είχε πρώτο φέρει το μισητό μνημόνιο στη χώρα μας, μα, υπέδειξε, οι Συρανέλληνες θα τη βγάλουν από το μνημόνιο. Ξέχασε πως ο ίδιος επέβαλε 2 μνημόνια αξίας 86 δις ευρώ και βάλε… Ευτυχώς η κα Φώφη του το υπενθύμισε – χαιρέκακα.

Πιο πρόσφατα απόρησε μήπως και τον κοροϊδεύουν αυτοί που ήθελαν να κάνουν επένδυση 100 εκατομμυρίων, ενώ ο ίδιος και τα στελέχη του κάνουν ό,τι μπορούν να αποτρέψουν τέτοιες παρανοϊκές πράξεις! Μα μετά πήγε στην Ουάσινγκτον και με νέα κωλοτούμπα όχι μόνο ξανακάλεσε επενδύσεις μα βρήκε τον Πρόεδρο Τραμπ να έχει καλές προθέσεις!

Και ο εξυπνακισμός συνεχίζει ακάθεκτος – και ο λαός χαίρεται με τον Παλικαρά!!!

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Καλησπέρα σας ,
    86 δις ευρώ εννοείτε
    Με εκτίμηση
    Ι.Π.

  2. Νικόδημος

    Ορθότατα! Ευχαριστούμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *