Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία

- in Επικαιρότητα
0

1. Ελάχιστοι από τους σοβαρούς  δημοσιογράφους αντιλαμβάνονται ή γράφουν πως αν προκύψει κυβέρνηση ΝΔ δεν θα μπορέσει εύκολα να κυβερνήσει. Ακόμα κι αν έχει αυτοδυναμία. Διότι οι τσιπριστές και οι διάφοροι υποστηρικτές τους δεν θα το επιτρέψουν με τους ποικίλους οικείους τρόπους τους.

Η δράση των «αγανακτισμένων» και των «δεν – πληρώνω» θα ξαναρχίσει και ίσως με μεγαλύτερη ένταση.

Οι μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια και οι Ρουβίκωνες θα εντατικοποιήσουν την παράνομη δράση τους όχι μόνο στο κέντρο της πρωτεύουσας μα σε κάθε μήκος και πλάτος. Μπορεί να μην ανήκουν στον Σύριζα, μα σίγουρα ασπάζονται τις πολιτικές του.

Και οι συνδικαλιστές που φέρθηκαν ιπποτικότατα ως τώρα θα ξεσπαθώσουν σαν πρώτα αντρειωμένοι και αγριεμένοι.

2. Οι πολιτικοί αναλυτές νομίζουν πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι λιγοστοί «πεφωτισμένοι» κερδίζουν πόντους και ψήφους καθώς προσέγγισαν επιτέλους τους ΛΟΑΤΚΙ (=λεσβίες, ομο- αμφι-φυλόφιλοι και τρανς) μετά το Gay Parade το οποίο η ΝΔ περιφρόνησε. Πολύ πιθανώς – ενάντια στους παλαιοκομματικούς και την Εκκλησία.

Νομίζουν επίσης πως, πέρα από τους «θρησκευόμενους» (τις μάζες των πιστών της Εκκλησίας), θα πρέπει να γίνουν λεπτοί χειρισμοί για να διευθετηθούν οι πιο συντηρητικές πλευρές που δεν θέλουν ριζικές αλλαγές στο πελατειακό κράτος. Δεν είναι πολλοί ίσως, μα έχουν για δεκαετίες κατευθύνει το καράβι της ΝΔ προς τις ξέρες. (Και όλοι περιμένουμε ακόμα τον ακάματο Κωστάκη να μιλήσει και να εξηγήσει γιατί και πώς.)

Όσοι νομίζουν πως ο τσαρλατάνος κ. Τσίπρας έκανε τη βρόμικη δουλειά περνώντας από τη Βουλή πολλά αντιλαϊκά νομοσχέδια και τώρα ο Μητσοτάκης θα προωθήσει ανάπτυξη – πλανώνται. Διότι τα νομοσχέδια, ιδίως αποκρατικοποιήσεις και ανεξάρτητοι θεσμοί, θα πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη!

3. Μπορεί σε ένα έτος η χώρα της τρελής ροδιάς να βγει από τα Μνημόνια και η ΝΔ να έχει αυτοδυναμία, μα το χρέος κάθεται σαν βουνό μολυβένιο και η επιτροπεία δεν θα πάψει εντελώς.

Στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και θεσμοθετημένων είναι που ο Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει τη δύναμη αδράνειας στην κοινωνία, στον αμόρφωτο κοσμάκη, στους τσιπριστές και στους συνδικαλιστές πάσης μορφής.

Όλοι αυτοί λαχταρούν χρηματικά χάδια, τα οποία κανείς για την ώρα δεν μπορεί να προσφέρει.

4. Αμφιβάλλω αν ο ίδιος ο Μητσοτάκης κατανοεί το ουσιαστικό δίλημμα που αντιμετωπίζει. Η επικείμενη πρωθυπουργία τον ζαλίζει και θολώνει το μυαλό του.

Το δίλημμα είναι κατά πόσο επιθυμεί την πρωθυπουργία και να μείνει ακόμα ένας άχρηστος πολιτικάντης κομματάρχης ή να γίνει πολιτικός μεταρρυθμιστής κι εθνάρχης – αποτυχημένος μάλλον αρχικά.

Ο Μακρόν στη Γαλλία έδειξε τον δρόμο που κάποτε και ο ίδιος ο Μητσοτάκης έμοιαζε να θέλει να ακολουθήσει.

Να μειώσει το κράτος.

Πρώτα, τους βουλευτές. Ακόμα και 200 θα είναι υπεραρκετοί. Μετά τα υπουργεία: 10-12 θα φθάνουν. Και μετά τους άχρηστους κρατικούς οργανισμούς και τις ενεργοβόρες ΔΕΚΟ. Αυτά σημαίνουν απολύσεις.

Καλή του τύχη – να αφυπνιστεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *