Ε1936: Τσέλιγκες τσιπρισμού

Ε1936: Τσέλιγκες τσιπρισμού

Η απουσία του κου Τσίπρα, πρώην πρωθυπουργoύ από το πολιτικό φωτισμένο προσκήνιο δεν έχει αφαιρέσει ούτε στο ελάχιστο τον ίδιο τον τσιπρισμό στα άτσαλα τσαλίμια του.

Ο κ. Κασσελάκης είναι όχι μόνο αντάξιος του κ. Τσίπρα που τον θεωρούσαν “άπιαστο”, μα τον έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε όλες τις επιδόσεις του. Το πιο σημαντικό, αν και δεν νομίζω να μετράει πολύ στις σημερινές συνθήκες, είναι πως ξέρει Αγγλικά πολύ καλά.

Κατά τ’ άλλα δείχνει ακόμα μεγαλύτερη δεξιότητα στην ανευθυνότητα και ασυναρτησία ομιλίας και συμπεριφοράς όπως όταν υποκρινόταν τον σακάτη καθιστός σε αναπηρικό αμαξίδιο στη Βόρεια Ελλάδα ενώ σε άλλες συνθήκες (ίδρυμα ΑΜΕΑ) επιδείχνει την αθλητική του θέρμη.

Αλλά γιατί να χάνουμε τον χρόνο μας με τον αντάξιο διάδοχο του κ. Τσίπρα στην προεδρία του Σύριζα; Τα τρία  “αν-” που τόσο γλαφυρά φανέρωσε νέος τότε ο Αλέξης, ανευθυνότητα, ανικανότητα και ανεντιμότητα που με την ασυναρτησία δίνουν καθαρά το στίγμα του τσιπρισμού, τα έχουν σε ικανοποιητικό βαθμό όλοι οι πολιτικάντηδες της χώρας της τρελής ροδιάς. Έτσι ας παρακάμψουμε Ανδρουλάκη με την πομπώδη ανυπαρξία του, Κουτσούμπα με τον τσιμεντολίθινο σταλινισμό του, και Βελόπουλο με την φαλακρή φρασεολογία και συμπεριφορά του. Ας επικεντρωθούμε για λίγο στον άφθαστο πρωθυπουργό μας.

Θίγοντας την ακρίβεια που καταπνίγει και την κατώτερη τάξη πολιτών και τη μεσαία τάξη γράφει κομψά στην κα φον ντερ Λάιεν της ΕΕ: Η “συνεχόμενη οξεία πληθωριστική κρίση ανέδειξε σημαντικά και μακροχρόνια προβλήματα στη λειτουργία των αγορών βασικών καταναλωτικών προϊόντων που οδήγησαν στη δημιουργία σημαντικών προκλήσεων για τους καταναλωτές.” Αναγνωρίζει έντιμα, ικανά και υπεύθυνα πως η κρίση είναι πανευρωπαϊκή μα ανέντιμα, ανίκανα και ανεύθυνα δεν αναγνωρίζει πως τα δικά του μέτρα ευνοούν τους μεγάλους κερδοσκοπικούς Ομίλους και αφήνουν ανυπεράσπιστους τους καταναλωτές στα μεσαία και κατώτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας – διότι δεν τολμά ή δεν θέλει να περιορίσει την αισχροκέρδεια των μεγάλων επιχειρηματιών που μάλλον χρηματοδοτούν το κόμμα της ΝΔ.

Υπάρχει μια Επιτροπή Ανταγωνισμού ξεδοντιασμένη και φιμωμένη από την κυβέρνηση κι έτσι δεν κάνει τίποτα για να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός μεταξύ Ομίλων που θα επιφέρει την πολυπόθητη μείωση τιμών!

Ο τσιπρισμός του κ. Μητσοτάκη φαίνεται και σε άλλες εκδηλώσεις της πρωθυπουργικής δράσης του.

Αντιγράφω από άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη Καθημερινή, 24/5/24 σχετικά με τη λειτουργία και, κυρίως, διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της οποίας προΐσταται, υποτίθεται, ο πρωθυπουργός και η οποία λογοδοτεί, υποτίθεται, όπως και ο πρωθυπουργός, στο Κοινοβούλιο.

Να ο διάλογος μεταξύ δημοσιογράφου και Κυριάκου Μητσοτάκη:

Τώρα, μαθαίνουμε ότι [την ΕΥΠ] δεν την κυβερνά ούτε ο κατά νόμο πολιτικός της προϊστάμενος, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο πρωθυπουργός. Το είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του, διά του κάτωθι διαλόγου:

Δημοσιογράφος: «Η ΕΥΠ απάντησε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ότι δεν μπορεί να δώσει ενημέρωση σχετικά με το ποιος παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εχετε πει κι εσείς δημόσια ότι ο Ανδρουλάκης πρέπει να ενημερωθεί…».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα πω τίποτα για το θέμα αυτό, καθώς αφορά την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών».

Δημοσιογράφος: «Υπάρχει μια απόφαση του ΣτΕ, κύριε πρόεδρε, της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου…».

Μητσοτάκης: «Είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την ανεξάρτητη αρχή και την ΕΥΠ. Από κει και πέρα, η ΕΥΠ συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της ανεξάρτητης αρχής. Δεν θα μπω καθόλου σε αυτήν τη συζήτηση».

Δημοσιογράφος: «Η ΕΥΠ υπό την εποπτεία σας δεν είναι;».

Μητσοτάκης: «Το θέμα αφορά, όπως σας είπα, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τις απαντήσεις που δίνει και την ανεξάρτητη αρχή. Αν η ανεξάρτητη αρχή καλύπτεται από τις απαντήσεις της ΕΥΠ έχει καλώς, αν δεν καλύπτεται, θα επανέλθει».

Και ο δημοσιογράφος σχολιάζει:

Η κυβέρνηση οφείλει πλέον να σοβαρευτεί και να μην παίζει με τους θεσμούς. Οι παραπάνω απαντήσεις είναι ανατριχιαστικές. Πληρώνουμε μια υπηρεσία, που δεν λογοδοτεί στη Βουλή, δεν εφαρμόζει αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ο πολιτικός της προϊστάμενος λέει ότι είναι δική της δουλειά εάν θα εφαρμόζει ή όχι τους νόμους. Προφανώς θα είναι και δική της δουλειά εάν θα δουλεύει για την Ελλάδα ή για άλλες χώρες, αφού παραμένει ανέλεγκτη, ή εάν κάποιοι της ΕΥΠ πουλούν τις υπηρεσίες σε τρίτους. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *