Ε1914: Ρέμπελοι και αμαθείς

Ε1914: Ρέμπελοι και αμαθείς

Αν είχαν εφαρμοστεί τα μέτρα….

Σταχυολογώ μερικά αποσπάσματα από την Καθημερινή που δείχνουν την αβυσσαλέα αμάθεια και αδιαφορία των πολιτικάντηδων που κυβερνούν ή θέλουν να κυβερνήσουν.

1. Γράφει ο Νότης Παπαδόπουλος στις 10/4/24 και απορείς με την αμάθεια όλων αυτών που επέλεξαν τον ουρανοκατέβατο Στέφανο κι εξακολουθούν να τον υποστηρίζουν:

Μπορεί ο κ. Κασσελάκης να περιοδεύει κεφάτος στη χώρα, να αγκαλιάζει και να φιλάει τους πολίτες υποσχόμενος καλύτερες μέρες, ζητώντας εκλογές, ωστόσο είναι φανερό ότι επί της ουσίας δεν έχει τίποτα να προτείνει εκτός από αυτοσχεδιασμούς επί χάρτου.

Πάρτε το περίφημο οικονομικό του πρόγραμμα. Ζητεί να μηδενιστεί ο ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, να μειωθούν ο ειδικός φόρος στα καύσιμα και οι φορολογικοί συντελεστές 21%, 11% και 5%, να καταργηθεί η προκαταβολή φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες και να μειωθούν στο 4,5% οι εισφορές εργοδότη και εργαζομένου, καθώς και η φορολογία στα ενοίκια. Ο λογαριασμός, σύμφωνα με τους τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών, είναι περίπου στα 40 δισ. ευρώ για μία τετραετία. Δηλαδή, άμεση χρεοκοπία. Η χώρα σήμερα με μεγάλη δυσκολία καταφέρνει να συγκεντρώνει τα απαραίτητα 5 δισ. πρωτογενές πλεόνασμα

2. Γράφει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος για τον Κυριάκο Βελόπουλο 9/4/24:

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν είναι μόνον τηλεπωλητής των επιστολών του Ιησού. Είναι και θαυματοποιός. Υπόσχεται ότι αν εκλεγεί θα ανεβάσει τη σύνταξη στις 3.000 ευρώ. Και γιατί όχι 5.000; Προφανώς στις επιστολές του Κυρίου θα υπάρχει και το μυστικό που του επέτρεψε να πραγματοποιήσει το θαύμα στον γάμο της Κανά.

Τι να πουν αδαείς αναγνώστες σαν κι εμένα και χιλιάδες άλλους; Και όμως οι υποστηρικτές του φαλακρού που με Αγιορείτικα μαντζούνια θεραπεύει φαλάκρες αυξάνονται!…

3. Ας πάρουμε και τον κ. Καραμανλή, υπουργό στη Νεοδημοκρατική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης 13/3/24:

Νομοθετική και δικαστική εξουσία έπρεπε να είναι κέρβεροι –έστω για λόγους γοήτρου– απέναντι στην πιο ισχυρή εκτελεστική. Δεν θα άφηναν τίποτε να πέσει κάτω. Ακόμη και με αποχρώσες ενδείξεις θα έπιαναν από το αυτί την εκτελεστική, για να εξηγήσει πώς γίνεται μια σύμβαση για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή και να μη φταίει ουδείς απ’ όσους την ανέβαλαν. Η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη αποφάσισε ότι για τον χαμό 57 νέων ανθρώπων φταίει η κακιά στιγμή, που στη γλώσσα της συγκάλυψης λέγεται «συστημική αποτυχία». Φταίει ο σταθμάρχης που πάτησε λάθος κουμπί. Φταίει η εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων που δεν προειδοποίησε ότι θα γίνει το μεγάλο κακό και όχι ο υπουργός που –μόλις δέκα μέρες πριν από το δυστύχημα– έλεγε στη Βουλή «Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας (των σιδηροδρόμων). Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια. Είστε αδιάβαστος, δυστυχώς όπως πολλοί συνάδερφοι σας» (Κώστας Αχ. Καραμανλής, Βουλή 20.2.2023).

Αδιάβαστος ήταν ο ίδιος, βέβαια! Μα ολόκληρη η κυβέρνηση τον στήριξε! Μια κυβέρνηση για την οποία γράφει το Κύριο άρθρο στις 21/1/24:

Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 24ωρα αποκαλύπτουν ότι τα εγκληματικά δίκτυα τρέφονται από πολύ συγκεκριμένες πηγές παράνομου πλουτισμού: από το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και στα τσιγάρα. Η μαφία αναπτύσσεται στα πεδία εκείνα που η πολιτεία έχει διαχρονικώς αποτύχει να θέσει υπό τον έλεγχό της, παρότι το κόστος για το δημόσιο ταμείο είναι δυσθεώρητο. Αν είχαν εφαρμοστεί τα μέτρα που έχουν επανειλημμένως εξαγγελθεί· αν είχαν τεθεί σε λειτουργία οι νέες τεχνολογίες παρακολούθησης και ελέγχου, δεν θα χρειαζόταν η –αδικαιολόγητα καθυστερημένη– επέμβαση της αστυνομίας. Το οργανωμένο έγκλημα δεν θα είχε βρει το έδαφος για να ριζώσει, να αποκτήσει ισχύ και να προσπαθήσει να διαβρώσει τον πυρήνα του κράτους.

Γιατί δεν κάνουν τη δουλειά τους να εφαρμόσουν τα αναγκαία μέτρα που έχουν εξαγγελθεί ξανά και ξανά, ιδίως όταν ζητούν την ψήφο μας;

Γι’ αυτό τους λέω “ρέμπελοι”. Δεν είναι έντιμοι, σοβαροί άνθρωποι αυτοί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *