Ε1922: Σύγχρονη σχιζοφρένεια

Ε1922: Σύγχρονη σχιζοφρένεια

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της σύγχρονης σχιζοφρένειας είναι πως ενώ είναι ολοφάνερη, είναι συγχρόνως ανομολόγητη, ίσως δε και ανεπίγνωστη.

Τα παραδείγματα είναι τόσο άφθονα που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Καλύτερα με τα δικά μας, με την κυβέρνηση της ΝΔ. Ιδού ένα δείγμα σε ένα άρθρο του Κώστα Καλλίτση (Καθημερινή 12/5/24). Προσέξτε τη μανιακή απάτη!

Ακραίο δείγμα τέτοιας πρακτικής δόθηκε αυτές τις ημέρες με την κακοποίηση έκθεσης του ΟΟΣΑ για τις άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ). Η έκθεση δείχνει ότι στην Ελλάδα μειώθηκαν 36% πέρυσι συγκριτικά με το 2023 – ήταν μάλιστα λιγότερες από το 2021. Αντιθέτως, τα κέρδη που εξήγαγαν επιχειρηματίες για να επενδύσουν σε ξένες αγορές ξεπέρασαν τα 4 δισ. δολ., έναντι 429 εκατ. που εξάγονταν ετησίως τα έτη 2017-19 και 2,8 δισ. δολ. την προηγούμενη διετία. Η μείωση των ΑΞΕ (εν πολλοίς συγκυριακή και όχι μόνο ελλαδική…) επισήμως κατεγράφη ως «έκρηξη επενδύσεων» κατά τα έτη 2021-23. Και η αύξηση της διαφυγής κερδών ως… «ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας»! Δεν είναι τα μόνα κρούσματα. Γίνεται, λες, μια ακραία προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικής κατάστασης. Η κατά 2% αύξηση του ΑΕΠ πέρυσι, για παράδειγμα, διαφημίζεται ως πενταπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου και αποσιωπάται ότι κατ’ έτος βαίνει φθίνουσα.

Ας πάμε στους γείτονες. Η Τουρκία φωνασκεί και διαμαρτύρεται για την (ανύπαρκτη) “γενοκτονία των Παλαιστινίων” από τους Ισραηλινούς. Απίστευτη υποκρισία με διπλά μέτρα και σταθμά ενός έθνους που επιδόθηκε σε γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων, Εβραίων (επί Οθωμανών) και πρόσφατα Κούρδων όχι μόνο στην ίδια την Τουρκία μα και στο Ιράκ.

Εδώ τώρα έχουμε τη Ρωσία που ενώ η Σιβηρία είναι σχεδόν ακατοίκητη και σίγουρα υποανάπτυκτη και αφημένη στο έλεος του θεού, θέλει να προσαρτήσει κι άλλες χώρες όπως την Ουκρανία. Ο χάρτης δείχνει μια σύγκριση της Ρωσίας με τη Μπανγκλαντές.

Παίρνω τους Ισλαμιστές στις Δυτικές χώρες. Απαιτούν να έχουν ισότιμη μεταχείριση, να επιβάλλεται παντού ο νόμος τους sharia και να εγείρονται τζαμιά μα δεν επιτρέπουν σε ξένους να έχουν δικούς τους ναούς λατρείας στις χώρες τους.

Προσβάλλονται από και αστεία καρτούν μα όχι από τις δικές τους φρικαλεότητες: βιασμός, σκλαβιά, παιδοφιλία, αποκεφαλισμοί, εκτελέσεις λόγω “τιμής”, όμηροι, ακρωτηριασμός γεννητικών, βομβιστικές αυτοκτονίες, κάψιμο ζωντανών!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *