Πολιτικές τσιπρισμού

Πολιτικές τσιπρισμού

- in Επικαιρότητα
0

1. Έγραψα πως οι καλλίτεροι, πιο αποτελεσματικοί πολιτικάντηδες, με στρατηγική και τακτικούς ελιγμούς είναι οι Τσίπρας, Παππάς και άλλοι τσιπριστές.

Η πολιτική είναι ατιμώρητη, αποδεκτή εξαπάτηση και αυτοί είναι εξαιρετικοί. Έτσι ήταν πάντα οι κομμουνιστές ώσπου να σπάσουν τα μούτρα τους – παντού. (Θα έρθει και η ώρα της Βορείου Κορέας.)

Τα επικοινωνιακά κόλπα, οι κωλοτούμπες – αυτά είναι πια πασίγνωστα. Η τάση προς εξαπάτηση είναι εγγενής στον αναρχοαριστερισμό διότι θέλουν μόνο την εξουσία και τη διαχείριση του κρατικού ταμείου και δεν έχουν κανένα λογικό επιχείρημα καμιά εθνική πολιτική. Ούτε τους ενδιαφέρει.

Και ο τσιπρικός λαϊκισμός υπόσχεται τα πάντα στους πάντες με ακατανίκητο κυνισμό ξέροντας πως τελικά θα κάνουν μόνο το δικό τους.

2. Πάρτε το παρανοϊκό νομοσχέδιο σχετικά με τους ΟΤΑ και τις απίστευτες παροχές στους υπαλλήλους τους. Εδώ αμέσως επανέρχεται το εθνικό χόμπι των επιδομάτων – από ανθυγιεινή εργασία ως μουσική στις δημοτικές ορχήστρες, όπου υπάρχουν. Είναι κάτι που τα Μνημόνια σχεδόν εξάλειψαν.

Τώρα το επίδομα επανέρχεται σε ευρύτατη γκάμα σε όλη την έκταση (και έκσταση) των πελατειακών σχέσεων.

Εκτρέφει μάλιστα διευρυμένη διαφθορά. Διότι επιτρέπει στις «αναπτυξιακές» εταιρείες των Δήμων να συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμα κι αν έχουν ζημιές για τρία συνεχόμενα έτη, εφόσον διαχειρίζονται εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα!

3. Επέτυχαν να αποκτήσουν μέσω του κ. Σαββίδη κι ένα μαζικό μέσο πληροφόρησης, εκτός από τις: ΕΡΤ, την Αυγή και την Εφημερίδα Συντακτών που απηχούν the Master’s voice.

Οι τακτικές βολές κατά της Δικαιοσύνης (και άλλων ανεξάρτητων θεσμών που ελέγχουν κάπως τις αυθαιρεσίες της αυταρχικής κυβέρνησης) αποβλέπουν στον ίδιο σκοπό.

Και φυσικά το νέο νομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ και την ανώτατη Παιδεία γενικότερα – με το εγκληματικό Άσυλο, τη συμμετοχή φοιτητών στην ανάδειξη καθηγητών και Πρυτάνεων, τα φτωχοποιημένα μεταπτυχιακά προγράμματα και τον περιορισμό Αξιολόγησης, αποσκοπεί στη διαφθορά και διάβρωση ποιότητας και αποτελεσματικότητας με τη συνηθισμένη σοσιαλιστική ολίσθηση προς χαμηλότερο επίπεδο.

4. Όσον αφορά την Πολιτική Οικονομία έχουμε δύο σκέλη – το πολιτειακό και το οικονομικό: και τα δύο είναι ναρκοθετημένα.

Με τον εξαιρετικό επικοινωνιακό τακτικισμό όπου κυριαρχεί το ασύδοτο ψέμα (όχι όμως κλοπή!) παραβιάζονται αναίσχυντα και κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα και η Δικαιοσύνη απαξιώνεται όχι μόνο με τις αισχρότητες της κυβέρνησης μα και δικαστικών όπως η κα Θάνου.

Όχι πολύ αργότερα, το Σύνταγμα θα πάψει σχεδόν να ισχύει.

Στην Οικονομία όπου πάλι κυριαρχεί η ψευδολογία, πανηγυρίζουν οι τσιπριστές για έξοδο στις Αγορές με ψηλά επιτόκια (4,6%) τα οποία πληρώνονται με αυξημένους φόρους και περικοπές προγραμμάτων Προνοίας ενώ η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων θα πέσει στους ώμους της επόμενης κυβέρνησης και αυτοί θα λοιδορούν «φιλελεύθερες αντιλαϊκές» πολιτικές που οι ίδιοι δρομολόγησαν.

Η δε απλή αναλογική θα επιφέρει ακυβερνησία στην οποία η Αριστερά πάντοτε θάλλει κι επικυριαρχεί με απάτη, βία και νοθεία.

Και δυστυχώς η Δεξιά υπνώττει και ονειρεύεται Εξουσία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *