Στρατηγική κωλοτούμπα

Στρατηγική κωλοτούμπα

1. «Στρατηγική συμμαχία, Στήριξη με ανταλλάγματα» και παρόμοια συνθήματα θριαμβολογούσαν αναρχοαριστερές φυλλάδες – φερέφωνα του Σύριζα – το αποκύημα της επίσκεψης του πονηρού πρωθυπουργού μας στο Οβάλ γραφείο του Τραμπ (Οκτ 2017).

Το μόνο σίγουρο – αν είναι κάτι σίγουρο για τον Τραμπ – είναι πως θα γίνει κάποια ανακαίνιση/αναπαλαίωση/αναβάθμιση των Φάντομ 16 έναντι 2,4 δις δολαρίων.  Οπωσδήποτε οι Αμερικανοί θέλουν σταθερές, αξιόμαχες βάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και καλά κάνει ο Κωλοτούμπας μας (έγινε πλέον διεθνής φιγούρα και όρος) να προσφέρει αυτές τις διευκολύνσεις στους «φονιάδες των λαών», στους «ανήλεους εκμεταλλευτές» κλπ, όπως τους έβριζε με το τσούρμο του μόλις πριν λίγες βδομάδες!  Αλλά επενδύσεις – αυτές δεν τις κάνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μα μεστοί καπιταλιστές διψασμένοι για κέρδη!

2. Πως αλλάζει ο Μανωλιός για χάρη του λαού και της χώρας του!  Μόνο να μπορούσε και η «καρέκλα» να εκτοξευόταν από το χτυπημένο σκάφος των Συριζανελλήνων!

Τουλάχιστον ο Μητσοτάκης έδωσε για άλλη μια φορά μάθημα υπεύθυνης πολιτικής καθώς συμφώνησε κι ενθάρρυνε αυτό το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη χώρα των αδίσταχτων δολοφόνων που ρουφάνε το αίμα των άδολων λαών, πριν τους εξοντώσουν – ή και μετά, το ίδιο τους κάνει, φτάνει να ρουφάνε.

Όπου νάναι, λοιπόν, ο διεθνής μας και δεινός διαπραγματευτής (έστω και με λιγοστά Αγγλικά) κοντεύει να φθάσει τον στόχο του και να κάνει στροφή 360 μοιρών.  Για την ώρα φαίνεται να έχει ξεπεράσει τις 180 άλλων φιλόδοξων πολιτικών.

3. Αυτά όλα βέβαια στα λόγια και στα χαρτιά και στις ειδήσεις των φίλα προσκείμενων φυλλάδων.

Νομίζω πως θα προχωρήσει και σε πράξεις μεταρρυθμιστικού μεγαλείου και θα μας καταπλήξει.

Αφού πριν δυο χρόνια ξεφορτώθηκε Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, κα Κωνσταντοπούλου και άλλους αντιφρονούντες, απειλητικούς συντρόφους (πολύ ηπιότερα από τον Στάλιν, που σίγουρα πρέπει να ήταν από τους τρανούς ήρωες του στην εφηβεία του των καταλήψεων) δεν νομίζω πως θα διστάσει άλλο να ωθήσει προς μόνιμη ανάπαυλα όσους εναντιώνονται στο νέο προφίλ του – για αριστερούς – δεξιόστροφου μεταρρυθμιστή.

Δύσκολα να μαντέψεις πόσοι και ποιοι θα μείνουν στο υπουργικό τσίρκο πέρα από δυο-τρεις αβρούς κι ευγνώμονες υπουργούς σαν τον Κώστα Γαβρόγλου και τον Πάνο Κουρουμπλή.

4. Θα πρέπει να επιταχύνει λίγο όμως με τους ιδεοληπτικούς δεινόσαυρους που δεν αντιλήφθηκαν ακόμα την είσοδο στη Νέα Εποχή.

Διάβασα στο ΒΗΜΑ 18/10/2017 άρθρο της Έλενας Φυντανίδου πως τα διάφορα κρατικά νοσοκομεία (Αττικό, Γεννηματάς, Ευαγγελισμός, Νίκαιας κλπ) βγάζουν (μάλλον ) δεν βγάζουν τον μήνα με ρευστό.

Χρειάζονται λοιπόν έμπρακτα μεγαλειώδεις μεταρρυθμίσεις στο παλαιολιθικό υπουργικό συμβούλιο και, όπως θα γράψουν οι φιλικές φυλλάδες για τους διωγμένους διαφωνούντες, «φεύγουν οι Φιλελεύθεροι»!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *