Τερπνά μα ανώφελα του Δημοσίου

Τερπνά μα ανώφελα του Δημοσίου

1. Ένα ποτπουρί από τα ευτράπελα και μόνιμα της επικαιρότητας.

Στην στοργική πολιτική προσλήψεων ο κ. Σκουρλέτης θέλει να διορίσει με νομοθετική ρύθμιση 2.500 εργαζόμενους στην καθαριότητα – για να μην γκρινιάζουμε συνεχώς για το ένα εκατομμύριο ανέργων. (Άκουσα σε κάποιο παράθυρο μια κυρία των Συριζανελλήνων, κατάξανθη, μα δυσλεκτική , να κομπάζει πως οι άνεργοι έχουν μειωθεί κατά 260.000!)

Έτσι έστειλε στους ΟΤΑ εγκύκλιο ζητώντας να λάβει μέχρι τέλος Ιουλίου 2017 λίστα μονίμων συμβασιούχων.

Κι αν χρειάζονταν κι άλλοι ως μόνιμο προσωπικό, θα προσληφθούν κι άλλοι. Μην κοροϊδευόμαστε. Εκλογές πλησιάζουν.

Η ομηρία (=απαγωγή αμάχων για πίεση) ήταν μια προσφιλής πρακτική στη δεκαετία του 1940 – κυρίως των κομμουνιστών. Έτσι και τώρα: πελάτες κυβερνητικοί = όμηροι κοινωνικοί.

Οι θεσμοί όμως ενάντια κάτι ξεφύσηξαν με καχυποψία.

2. Η κα Γεροβασίλη ζήτησε ξανά από τις διευθύνσεις στα υπουργία κλπ να μεριμνήσουν για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού. Αν υπάρξει «παρακώλυση» θα δημιουργηθούν προβλήματα στην «κινητικότητα» και στο σύστημα επιλογής των «προϊσταμένων».

Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε συντελεστεί τέλη Ιουνίου 2017 αλλά λόγω δράσης των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ υπήρξαν «παρακωλύσεις». Οι εργαζόμενοι ναι μεν συμπλήρωσαν τα έντυπα, πλην όμως οι προϊστάμενοι και διευθυντές, διαδίδεται, αρνήθηκαν να τα παραλάβουν και να προωθήσουν τη διαδικασία.

Ποιοι προΐστανται των προϊσταμένων και ποιοι προΐστανται αυτών.

3. Είναι η αρχαία ρωμαϊκή ρήση quis custodet ipsos custodes ? Ποιος ελέγχει τους ελεγκτές; Τελικά είναι ο πρωθυπουργός και τα άπειρα τσιράκια τσιπριστών στο υπουργικό συμβούλιο.

Γι’αυτό ο Μακρόν στη Γαλλία ζητάει μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και μείωση βουλευτών, έτσι που οι προλετάριοι να μην παραπονούνται πως μόνο αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο.

Εδώ, στη χώρα του εξυπνότερου λαού, όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί κανένας τομέας του Δημοσίου και ιδίως οι αχυράνθρωποι της Βουλής, μα μάλλον θα αυξηθούν για να προσφέρουν μεγαλύτερο έργο στην πρόοδο προς την παρακμή.

Πολύ φοβάμαι πως ο Μητσοτάκης δεν θα κάνει κάτι σε αυτόν τον τομέα – όχι γιατί δεν λέει τίποτα σχετικό εδώ και καιρό, μα γιατί δεν τολμά. Και ο Μακρόν δεν δείχνει σπουδή πλέον να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε.

4. Σε πρόσφατο (μέσα Ιουλίου) Συνέδριο επιχειρηματιών ο βουλευτής που αντιπροσώπευε την κυβέρνηση κατηγόρησε τους νεοδημοκράτες πως είχαν κάνει εγκλήματα – όλοι εγκληματίες. Ο νεοδημοκράτης εκπρόσωπος ανταπόδωσε τα ίδια αποκαλώντας τους τσιπριστές κυβερνώντες «ραγιάδες».

Ποιον να διαλέξουμε;…

Αξιολόγηση χρειάζονται πρώτα πρώτα οι υπουργοί και οι βουλευτές. Ασφαλώς έχετε ακούσει το ανέκδοτο για την καθαρίστρια που πρότεινε στην Επιτροπή Ανακαίνισης πως στο μπουρδέλο που είχε δουλέψει παλαιότερα δεν ανακαίνιζαν τον χώρο μα άλλαζαν τις «εργαζόμενες» στο χώρο.

Να, βλέπετε, παρασέρνομαι κι εγώ σε εκχυδαϊσμό και φτηνό εντυπωσιασμό. Είναι κολλητικό, ειδικά όταν προέρχεται από τους εκλεκτούς του Έθνους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *