Χαμόγελα και Κουλτούρα διαλόγου

Χαμόγελα και Κουλτούρα διαλόγου

- in Επικαιρότητα
0

1. Είναι γεγονός πως μετά τη Δεύτερη Αξιολόγηση και την «έξοδο στις Αγορές» με το Ομόλογο (με επιτόκιο 4,7% ενώ το της Ευρώπης είναι κάτω από 1%) πολλά μούτρα του Σύριζα χαμογελούν παντού νιώθοντας πως ο σκληρός αγώνας του… Χαρδούβελη επιτέλους δικαιώνεται.

Μα ο τσαρλατάνος μας κ. Τσίπρας είπε σε συνέντευξή του στην τιβί (τέλη Ιουλίου 2017) πως είδε χαμογελαστούς τουρίστες. Και το αποδίδει αυτό στην ασφάλεια που επικρατεί στην πρωτεύουσά του σε σύγκριση με προ-Σύριζα εποχές όταν διάφοροι μπαχαλάκηδες – με προτροπές των συριζαίων, βέβαια – αναστάτωναν, όταν δεν έκαιγαν, την Αθήνα.

2. Είναι κι αυτό πρόσθετο δείγμα της αποκοπής του ιεροφάντη του τσιπρισμού από την πραγματικότητα. Διότι ο ίδιος σίγουρα είναι τόσο καλά περιφρουρημένος στη λιμουζίνα του που είναι αμφίβολο αν έχει δει ποτέ τουρίστα, εκτός κι αν η κουστωδία του έτυχε να περάσει έξω από κάποιο κλειστό Μουσείο οπότε τη συνοφρύωση των αγανακτησμένων τουριστών στην ουρά την εξέλαβε ως χαμόγελο. Όσο για την «ασφάλεια» είναι κρίμα που δεν πέρασε – πεζός μάλιστα – από την Ερμού όταν οι μπαχαλάκηδες έσπαγαν τα μαγαζιά μεθοδικότατα ή δεν πήγε να ψωνίσει την Κυριακή που άνοιξαν τα καταστήματα και οι μπρατσάκηδες μπράβοι των αριστερών συνδικάτων ξυλοκόπησαν ένα ζευγάρι τουριστών που δεν ήξερε τι γινόταν και «χαμογελούσαν», ή δεν πήγε να πιει ένα ποτάκι στο μπαρ της Ζακύνθου όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο Αμερικανός επειδή ήταν μαύρος και φλέρταρε μια λευκή!!!

Ελπίζω να καταλαβαίνετε γιατί επαναλαμβάνω πως ο παλικαράς πρωθυπουργός μας πάσχει συν τοις άλλοις και από ασχετοσύνη με την πραγματικότητα.

3. Το άλλο ενδιαφέρον είναι η ξαφνική ανακάλυψή του πως μπορούμε να ζούμε μαζί και να συνδιαλεγόμαστε έστω κι αν δεν συμφωνούμε πολιτικά ή έχουμε διαφορετικές ιδεολογίες!

Μάλλον ψάχνει πάλι για συναινέσεις και λυκοφιλίες.

Αυτή τη φορά με τον Κώστα Μπακογιάννη στο Περιφερειακό Συνέδριο της Λαμίας (27/7/2017) ο οποίος όμως σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα τόνισε πως δεν θέλουμε, όχι, «άλλη θεωρία, όχι άλλα λόγια».

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να το άκουσε αυτό και μπορεί να το επαναλάβει, χωρίς να δεσμεύεται να εγκαταλείψει θεωρίες, ιδεοληψίες και μεγαλοστομίες περί ανάπτυξης (και χαμόγελων τουριστών). Τόνισε δε πως «το αναπτυξιακό σχέδιο» του, για να υλοποιηθεί, δεν επιδέχεται «μικροκομματικές προσεγγίσεις κι επικοινωνιακές αντιμετωπίσεις» – πράγματα εντελώς άγνωστα στον Σύριζα.

Έτσι θριαμβολογούν στο συριζικό τσίρκο άπαντες για τη ραγδαία ανάπτυξή μας προς την αυτοδιάλυση!

Χρειάζεται, λέει, ουσιαστικός διάλογος (σαν κι αυτόν που κάνει ο ίδιος, φυσικά) και «στοιχειώδης κουλτούρα διαλόγου» – τα οποία ο ίδιος δειγματίζει επαναληπτικά με τη σύνηθη μεγαλόστομη ασυναρτησία του στις πρόσφατες συνεντεύξεις του, μετά τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *