Τσιπρική “απένδυση”

Τσιπρική “απένδυση”

- in Επικαιρότητα
0

1. Η λέξη “απένδυση” λένε οι (δήθεν) γλωσσολόγοι είναι αδόκιμη κι επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται! Αλλά πως θα γίνει δόκιμη αν δεν χρησιμοποιηθεί; Και είναι καλύτερη η βλακώδης “απο-επένδυση”;

Απένδυση είναι το αντίθετο της επένδυσης στα χρηματοοικονομικά μα και στα ρούχα, όπου σημαίνει (από)γύμνωση, γδύσιμο.

Επειδή η γλωσσική μάθηση του κ. Τσίπρα είναι, όπως ξέρουμε, λειψή (βλέπετε “ευημερεύουμε” αντί ευημερούμε, “ενεργοβόρος” αντί ενεργογόνος κλπ) μάλλον απενδύσεις πρέπει να εννοούσε όταν στις πρόσφατες ομιλίες και συνεντεύξεις του έλεγε “επενδύσεις”.

Αλλά ακόμα και αν εννοούσε όντως επενδύσεις, δηλαδή να έρθουν ξένα ή ντόπια ιδιωτικά κεφάλαια και να επενδυθούν εδώ, στην ελληνική οικονομία, πάλι ψευδόταν, όπως συνηθίζει.

2. Χιλιάδες εταιρίες φεύγουν από την Ελλάδα και δισεκατομμύρια ρέουν προς χώρες που τα καλωσορίζουν.

Είναι παράξενο, βέβαια, που μια χώρα σε βαθύτατη χρηματοοικονομική κρίση όχι μόνο δεν καλωσορίζει νέες εισροές δισεκατομμυρίων μα κάνει ό,τι μπορεί με την κυβέρνηση τσιπριστών αναρχοαριστερών να τις εμποδίσει κι αν κάπως έχουν εισέλθει να τις διώξει!

Φέτος (2017), μετά από δεκαετίες οπότε το Ελληνικό λειτουργούσε ως αεροδρόμιο διεθνές, η απεχθέστατη μεν φάρα των αρχαιολόγων ανακάλυψε πως ο μισός χώρος είναι «αρχαιολογικός» και η (διεφθαρμένη) δασική υπηρεσία, που επιτρέπει χιλιάδες αυθαίρετα στα δάση, ανακάλυψε πως έχει δασική έκταση!

Και οι Συριζανέλληνες νέο-κομμουνιστές επιχαίρονται που ματαιώνουν μια ακόμα επένδυση μένοντας πιστοί στα πιστεύω τους του κρατικού παρασιτισμού, παραλυτισμού και πελατειασμού.

3. Η καναδική εταιρεία χρυσού απηύδησε και ανακοίνωσε (11/9/17) πως δεν θα συνεχίσει να ρίχνει τα λεφτά της (που συντηρούν 2.000 Έλληνες εργαζόμενους) αφού η κυβέρνηση φέρνει αλλεπάλληλα κωλύματα.

Υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που χάρη στις νέες απειλές του κ. Σπίρτζη κατά της γερμανικής εταιρείας που ανέλαβε την αξιοποίησή τους, κινδυνεύουν να μείνουν στην αφρο-ασιατική κατάστασή τους – παρότι έγιναν βελτιώσεις ακόμα και στη διάρκεια της τουριστικής μας περιόδου. Αλλά σίγουρα αυτή που βγάζει μάτι είναι η περίπτωση της Eldorado Gold.

Με παραδειγματική αβροφροσύνη, ο κ. Καρανίκας, πρώην σερβιτόρος και νυν πρωθυπουργικός σύμβουλος στρατηγικής (!), ευχήθηκε στην εταιρεία – “Στα τσακίδια και να μη στεριώσετε πουθενά!”

Κι έτσι ακόμα μια φορά ο Πρώτη Φορά πρωθυπουργός απενδύθηκε από τα ψέματα του με τη βοήθεια του στρατηγικού του μπάτλερ, κ. Καρανίκα, ενώ ο ίδιος νομίζει πως με την αγράβατη ένδυση του θα μεταρρυθμίσει (, όπως φωνασκεί κάθε τρεις και τόσο εδώ και δυόμιση έτη) τώρα με τον Μακρόν κι άλλους την Ευρώπη.

4. Ο κ. Καρανίκας, εξίσου μορφωμένος όπως και ο κ. Τσίπρας, είναι μόνο ένας από τους μπελάδες του πρωθυπουργού – που ευτυχώς για τον ίδιο δεν τα παίρνει καθόλου στα σοβαρά όλα αυτά περί “επενδύσεων”.

Άλλος μπελάς είναι ο φιλοσοφημένος και κάποτε αριστεύσας κ. Αριστείδης Μπαλτάς που τώρα, κάπως όψιμα, στοχοποιήθηκε για την αριστεία της ρετσινιάς του. Ανακαλύφθηκε πως ο ίδιος ως καθηγητής είχε δώσει μεταπτυχείο αριστείας στη σύζυγό του, έτσι που αυτή και κομβική θέση να έχει σε κάποια κρατική υπηρεσία, άσχετη με την ειδικότητά της, αλλά να πάρει και αύξηση! Παραπονέθηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας που στοχοποιήθηκε τώρα, μα δεν επεκτάθηκε σε διάψευση των γεγονότων. Δεν χρειάζεται υπεράσπιση το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

5.  Η ίδια σκέψη πρέπει να κυριάρχησε και στο πολύπαθο υπουργείο Πολιτισμού όπου κυβερνά η ηθοποιός κα Κονιόρδου. Διότι παρά τις καταγγελίες της κας Λούβη στη συνέντευξή της στην Καθημερινή (4/9/17) όπου περιέγραψε λεπτομερώς τη συμμαχία της κας υπουργού με τους συνδικαλιστές (που διεκδικούν όχι μόνο ανύπαρκτες υπερωρίες μα και ποσοστά από τις εισπράξεις σε αρχαιολογικούς χώρους) και τις τρεις οικογένειες που για δεκαετίες εκμεταλλεύονται εμπορικά τα 15 πιο προσοδοφόρα κυλικεία στους ίδιους χώρους!

Κανείς δεν διέψευσε ή δικαιολόγησε τίποτα από αυτά. Σκεφθείτε τι θα έλεγε η ΑΥΓΗ και άλλα κίτρινα ΜΜΕ, αν αποκαλυπτόταν κάτι παρόμοιο με υπουργούς και βουλευτές μιας μη-αριστερής κυβέρνησης!

Έτσι ο απαράμιλλος πρωθυπουργός μας θα συνεχίσει να βλέπει παντού χαμόγελα και να χαμογελά ο ίδιος καθώς εισρέουν “απενδύσεις”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *