Κι άλλα συγκοινωνιακά

Κι άλλα συγκοινωνιακά

- in Επικαιρότητα
0

1. Ο Μαρξ έγραψε κάπου πως οι εργαζόμενοι στην καθαρά κομμουνιστική κοινωνία δεν θα είχαν χρήματα (το νόμισμα θα είχε καταργηθεί) μα θα έπαιρναν κουπόνια τα οποία θα αντάλλασσαν για τρόφιμα, έπιπλα, ρούχα και άλλα αναγκαία αγαθά. Η ανάλυσή του είναι αφελέστατη διότι: α) δεν βλέπει πως τα κουπόνια αντικαθιστούν και είναι το νόμισμα και β) δεν καταλάβαινε πολλά για την ανθρώπινη φύση που με το εγωιστικό κομμάτι της τείνει να μαγαρίσει τα πάντα.

Όπως και να έχει, ο Μαρξ πουθενά δεν έγραψε ή πρότεινε πως οι πολίτες θα είχαν τα αναγκαία αγαθά δωρεάν, ανεξάντλητα. Τα κουπόνια θα δίνονταν σε όσους αποδεδειγμένα εργάζονταν, όχι σε όσους προσποιούνταν – και λουφάρουν όπως συνδικαλιστές και Δ.Υ.

Η “συλλογικότητα” των κρετίνων της κυβέρνησης Συρανελλήνων αποφάσισαν πως οι αστικές συγκοινωνίες θα πρέπει να είναι όσο γίνεται ελεύθερες!

2. Το 2015 ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ πρότεινε η εισιτήριο-διαφυγή να γίνει από πταίσμα πλημμέλημα όπως ήταν πριν το 1994. Το μέτρο ίσως να μείωνε αυτή την πρακτική που κόστιζε περί τα 40 εκατομμύρια ετησίως στον ΟΑΣΑ – ποσό που αναγκαστικά πλήρωναν οι φορολογούμενοι.

Ο αρμόδιος υπουργός του τσιπρικού τσίρκου δήλωσε τότε ειρωνικά πως ίσως οι λαθρεπιβάτες θα έπρεπε να συλλαμβάνονται και να εκτελούνται κιόλας ! (Είναι αυτός που έχει το πορτραίτο του Άρη Βελουχιώτη στο γραφείο του.) Γιατί να μην ταξιδεύουν δωρεάν οι επιτήδειοι; Σάμπως και το κόστος το πληρώνει ο ίδιος ή το κόμμα του;

Αυτή είναι η γενική νοοτροπία όλων των αναρχοαριστερών πολιτικάντηδων επίσης. Δεν είναι τα δικά μας λεφτά που ξοδεύονται.

Αυτοί όμως επιδοτούν και πριμοδοτούν με ψευτο-ανθρωπιστικά κίνητρα μια ευρύτερη γκάμα τζαμπατζήδων εγκληματιών.

Η αναρχοαριστερή κυβέρνηση των τσιπριστών μας κοστίζει πολύ ακριβά!

3. Υπάρχει όμως μια πρόσθετη τραγελαφική άποψη.

Μέσα στον Απρίλη 2017 μια ομάδα 30 μπαχαλάκηδων εισέβαλε στο αμαξοστάσιο των ΟΣΥ στου Ρέντη σκορπώντας φυλλάδια για “ελεύθερη μετακίνηση” και προσπάθησε να καταστρέψει τα ακυρωτικά μηχανήματα των λεωφορείων. Τέτοιες επιθέσεις είχαν ξαναγίνει σε άλλα μέρη.

Αυτή τη φορά η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς συντρόφους. Ανάμεσά τους ήταν και τρεις υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών (δύο οδηγοί)! Προφανώς και απλοί υπάλληλοι στις ελληνικές ΔΕΚΟ συμμερίζονται την πίστη των υπουργών (ιδίως της αναρχοαριστερής ασυναρτησίας ) πως οι ΔΕΚΟ δεν χρειάζονται εισοδήματα αφού πληρώνει το κόστος αγόγγυστα ο ηλίθιος λαός που τους στηρίζει ψηφίζοντάς τους.

Το έλλειμα στις αστικές συγκοινωνίες φέτος (2017) υπολογίζεται (αισιόδοξα) στα 58 εκατομμύρια ευρώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *