Ε1192: Πανδημία – Αυγούστου αρχές 2021

Ε1192: Πανδημία – Αυγούστου αρχές 2021

Δυστυχώς, η αντιπολίτευση δεν κάνει λάθος να επικρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κάκιστη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας. Και τελικά την κριτική πρέπει να την εισπράξει ο Μητσοτάκης.

Δεν αναφέρομαι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό μόνο και ούτε από την ανόητη άποψη της αντιπολίτευσης πως αυτός δεν είναι λύση. Αν αυτός δεν είναι λύση, τότε ποια είναι η λύση; Σε αυτό το σημείο η αντιπολίτευση βουβαίνεται. Μα αυτή είναι η μόνη λύση. Και το κακό είναι πως ο Μητσοτάκης άργησε να το καταλάβει και ακόμα και τώρα καθυστερεί και διστάζει.

Να πάμε πίσω λίγο;

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας (άνοιξη 2020) η Ελλάδα είχε τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη. Είχε τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων. Η αποφασιστικότητα που τότε παρουσίασε η κυβέρνηση (ο ίδιος ο Μητσοτάκης) ήταν εξαιρετική, σχεδόν απίστευτη. Και είχε κάτι το εντελώς φυσικό έτσι που τα μέτρα να γίνουν απόλυτα αποδεκτά.

Μα σήμερα πια οι αριθμοί έπαψαν να μας ευνοούν. Πολύ ορθά ο Τσίπρας είπε πως “όταν είχαμε 300 κρούσματα κλείσαμε με λοκντάουν και όταν είχαμε 3.000 ανοίξαμε” χαλαρώνοντας όλα τα μέτρα για να έχουμε μια ψευδεπίγραφη κανονικότητα. Είναι δυνατό να έχεις “κανονικότητα” και ανεπηρέαστη την οικονομία με 3.000 κρούσματα ημερησίως; Πώς σκέφτονται τέτοιες ανοησίες άνθρωποι σε θέση εξουσίας κι ευθύνης;

Σήμερα η Ελλάδα (από 1η) βρίσκεται στην 20η θέση.

Σήμερα έχει 580 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους. Στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 433. Εμείς είμαστε σε καλύτερη θέση μόνο σε σύγκριση με ορισμένες Βαλκανικές χώρες και άλλες πρώην κομμουνιστικές.

Η Ισπανία με τις χιλιάδες θύματα τους πρώτους μήνες, τώρα έχει μόνο 243. Η Βρετανία και Πορτογαλία επίσης με χιλιάδες, τώρα έχουν 76 και 77 αντίστοιχα.

Τι στην ευχή φοβάται και διστάζει και χαμογελά και ψουψουρίζει αντιφατικά ο Μητσοτάκης; Και αρνήθηκε να υποχρεώσει να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί;

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως εκτός από τους παρανοϊκούς αντιεμβολιαστές και τους ψευτο-ανθρωπιστές αναρχοαριστερούς και δικαιωματιστές, η πλειονότητα του λαού θέλει τον εμβολιασμό. Η λογική επίσης επιτάσσει τον εμβολιασμό ως μόνη θωράκιση πλέον κατά του ύπουλου μεταλλασσόμενου εχθρού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *