Πρωθυπουργική ψευδολογία

Πρωθυπουργική ψευδολογία

- in Επικαιρότητα
0

1. Όπως έχω γράψει συχνά, ο κ. Τσίπρας δεν ψεύδεται μόνο όταν δεν μιλάει. Το ψέμα και η απάτη είναι εγγενή στοιχεία στην ιδιοσυγκρασία του – όπως περίπου ομολόγησε ο ίδιος: “Ψεύδομαι αλλά δεν κλέβω”!

Αντί να παραιτηθεί και να συμβουλευθεί έναν ικανό ψυχίατρο που δεν τρώει και δεν ταΐζει κουτόχορτο, συνεχίζει να ψεύδεται.

Όπως παρατήρησαν όλα τα ΜΜΕ εμφανίστηκε χαμογελαστός και κορδωμένος σε μια μαυρισμένη από αποκαΐδια ράχη και δήλωσε πως 15.000 καμένα στρέμματα (ή 25.000, λένε άλλοι) είναι πολύ λιγότερα από 180.000 ή 50.000 των προηγούμενων κυβερνήσεων!

Οι κρατικοί μηχανισμοί λειτούργησαν, είπε, πολύ καλά. Επομένως, εξυπακούεται, δεν χρειάζεται να γίνει κάτι άλλο.

2. Ζούμε στην αναγεννημένη Σοβιετία όπου δεν υπάρχει κρατική γραφειοκρατία, διαφθορά και υπολειτουργικότητα. Όλα είναι τόσο καλά που δεν υπάρχει έγκλημα, δεν υπάρχει αρρώστια, δεν υπάρχει καταπίεση κι εκμετάλλευση, η δε ανεργία μειώνεται ραγδαία και η ανάπτυξη αναπτύσσεται ακόμα πιο ραγδαία.

Όλοι ζούμε στον καλύτερο κόσμο, στην καλύτερη κοινωνία του κόσμου. Διότι επιτέλους έχουμε την Πρώτη Φορά Αριστερή κυβέρνηση που μεριμνά για τα πάντα και προωθεί πρωτόγνωρη αποτελεσματικότητα σε όλους τους κρατικούς τομείς.

Γι’ αυτό επεκτείνει το κράτος σε κάθε κατεύθυνση και διορίζει ακατάπαυστα – όσο της επιτρέπουν οι ξένοι δανειστές! – έτσι που το κράτος να γίνει πλήρως αριστερό και όλοι να συμμετέχουν στα καλά του (όπως η σύζυγος του σκουριασμένου από «αριστεία» και ηθικότητα Α. Μπαλτά).

Όλα λειτουργούν σχεδόν τέλεια – τόσο που δεν χρειαζόμαστε νοσοκομεία αφού η αρρώστια εξαλείφεται, ούτε κι εκπαιδευτήρια αφού έχουμε τέτοιους σοφούς και φιλόστοργους κυβερνήτες.

3. Ο κ. Τσίπρας δεν το θεωρεί ντροπή πως ψεύδεται, εφόσον δεν κλέβει. Προφανώς θεωρεί πως η ψευδολογία, η απάτη (που χαρακτηρίζει τον τσιπρισμό) είναι η νέα αριστεία και γι’ αυτό τα τσιράκια του στην Παιδεία κατάργησαν κάθε παλιά μορφή αριστείας.

Μιμείται τις μεγάλες φιγούρες της Ιστορίας που διέπρεψαν σε αυτή την εξαίρετη τέχνη: τον Α. Παπανδρέου που θεωρούσε “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” κι επειδή ήταν παθιασμένος με τα συνδικάτα δεν έφευγε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ· τον Νίκο Ζαχαριάδη που έστελνε τους διαφωνούντες και αμφισβητούντες στο κρύο το εξώτερο της Σιβηρίας· τον Κάστρο που ήταν ο μακροβιότατος ηγέτης της Κούβας μη έχοντας κάνει εκλογές για 50 τόσα έτη· τον πάνσοφο Ιωσήφ Στάλιν που πότισε τη Σοβιετία με το αίμα εκατομμυρίων πολιτών· και τον λαοφιλέστατο Λένιν που ίδρυσε τον παράδεισο του αστυνομικού κράτους και των στρατοπέδων γκούλαγκ.

Όλοι αυτοί εδραίωσαν τη νέα ηθική αριστείας στο ψέμα.

4. Αλλά, κε Τσίπρα, γιατί ψέμα και απάτη – τώρα μάλιστα που γίνατε τόσο φιλοευρωπαϊστής και φιλοαναπτυξιακός;

Οι παλαιοί πολιτικοί, φιλελεύθεροι, καπιταλιστές, αστικόμυαλοι, έκλεβαν κι εκμεταλλεύονταν τις μάζες. Γι’ αυτό έλεγαν ψέματα, για να καλύψουν τις διαπλεκόμενες δολοπλοκίες και άλλες αμαρτίες τους.

Η άμωμη Αριστερά σας, κ. Τσίπρα, με το άφθαστο «ηθικό πλεονέκτημα» γιατί να ψεύδεται; Τι καλύπτει αυτή η ψευδολογία;…

Κάθε αρετή φέρνει κάποιο πλεονέκτημα και όφελος.

Τι πλεονέκτημα και όφελος φέρνει η δική σας αρετή, το ψέμα και η απάτη δηλαδή, σε  σας, κε Τσίπρα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *