Κομμουνισμός και ναζισμός (Β’): Ο ανιστόρητος τσιπριστής!

Κομμουνισμός και ναζισμός (Β’): Ο ανιστόρητος τσιπριστής!

- in Επικαιρότητα
0

1. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Εσθονίας, που ως υπόδουλη της Σοβιετίας επί 45 και πλέον έτη υπέστη όλες τις αγαθοεργίες που ευαγγελίζονται οι κομουνιστές, απάντησε σταράτα στον δικό μας ακκιζόμενο ιδεολόγο της αυταρχικής εξουσίας, κ.  Κοντονή. Και του υπέδειξε πως η χώρα του, από το 1939 πρώτα με τους κομμουνιστές του Στάλιν, μετά τους ναζίδες του Χίτλερ (1941-44) και μετά πάλι τους σαλεμένους σταλινικούς, δοκίμασε και τα δυο καθεστώτα και δεν βρήκε καμιά διαφορά στην καταπίεση κι εκμετάλλευση.

Αναμφίβολα, ο κ. Κοντονής θα  απαντήσει με τις ίδιες αρλούμπες που χρησιμοποίησε για να εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να εξισώνεται ο κομμουνισμός με τον ναζισμό, παρότι οι Εσθονοί συνεδρίασαν μόνο για τα εγκλήματα του κομμουνισμού!

2. Ο κ. Κοντονής ανέφερε την εξίσωση (όπως και άλλοι του συναφιού του) για να θολώσει, σαν τη σουπιά, τα νερά της συζήτησης.

Είναι μια κομμουνιστική  μορφή αυτοδικαίωσης και ανύψωσης των τσιπριστών.

Οι πλείστοι αρθρογράφοι εστιάζουν, όπως και οι τσιπριστές συνήγοροι του κομμουνισμού, σε αριθμούς θυμάτων, μεθόδους καταπίεσης και σκοπών και κινήτρων. Κι έχουν δίκιο από την κοινή άποψη.

Οι χιτλερικοί εξόντωσαν εκατοντάδες χιλιάδες όπου κι αν εισέβαλαν και βέβαια πολλά εκατομμύρια Εβραίους στους φούρνους τους, Άουσβιτς κλπ. Παντού έκλεβαν έργα τέχνης, τρόφιμα και πρώτες ύλες για το 3ο Ράιχ – αφήνοτας τους ντόπιους να λιμοκτονούν.

Παραδόξως οι μπολσεβίκοι έκαναν το ίδιο. Εξόντωσαν εκατοντάδες χιλιάδες σε όσες χώρες υποδούλωσαν κι επέβαλαν σοβιετισμό. Από παντού καταλήστευαν τρόφιμα και πρώτες ύλες για να καλοπερνούν οι πρωτοκλασάτοι κομματικοί της Σοβιετίας – αφήνοντας Ουκρανούς, Πολωνούς κλπ να λιμοκτονούν. Δεν φούρνισαν Εβραίους, μα ξαπόστειλαν εκατομμύρια Ρώσσους, Βαλτικούς, Πολωνούς, Ουζμπέκους, Γεωργιανούς, Έλληνες κλπ στα γκούλαγκ της Σιβηρίας σε διάφορα πογκρόμ γενοκτονίας.

3. Ο κ. Κοντονής κατηγορεί τοους αντικομμουνιστές ως ανιστόρητους και φανατικούς μα μου φαίνεται πως ο ίδιος είναι φανατικός ανιστόρητος – όπως οι πλείστοι νεοκομμουνιστές. Οι χιτλερικοί θεωρούσαν εαυτούς ανώτερους. Είχαν τη θεωρία της Άρειας Φυλής, δηλαδή των πιο εξελιγμένων ανθρώπων στην υφήλιο.

Οι κομμουνιστές ακολουθώντας τη θεωρία του Μαρξ πιστεύουν πως αυτοί είναι η τελευταία λέξη εξέλιξης, καθώς οι προλετάριοι όλων των χωρών ενώνονται κι εκδιώχνουν τους εναπομείναντες αριστοκράτες τις αστικές τάξεις από την εξουσία: είναι η πρωτοπορία, η προοδευτική ανθρωπότης, οι πραγματικοί «άριστοι»!

Οι χιτλερικοί ήθελαν όσο το δυνατόν περσσότερους λαούς υπόδουλους στην κυρίαρχη, ανώτερη φυλή τους. Οι σοβιετικοί ήθελαν το ίδιο!

Ίδια κίνητρα, ίδιοι σκοποί.

Οπότε, τελικά, δεν υπάρχουν πολλές ή μεγάλες διαφορές ανάμεσα στους ναζί και τους κομμουνιστές. Η εξίσωση μπορεί να γίνει.

4. Μα ο κ. Κοντονής είναι ανιστόρητος, όπως οι πλείστοι κομμουνιστές ή Αριστεροί, διότι πράγματι δεν ξέρει την ιστορία της Ευρώπης.

Οι κομμουνιστές και δή οι «ανανεωτικοί», ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγει εαυτόν και ο κ. Κοντονής (ως ανώτερη κατηγορία από τους αρτηριοσκληρωτικούς του ΚΚΕ), πιστεύουν πως οι «αγώνες» τους εξύψωσαν το επίπεδο της ζωής της ανθρωπότητας. Παραπληγική πλάνη!

Ο Μαρξ έγραψε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο το 1848 και το Κεφάλαιο (3 τόμοι) 1867-1883.

Αλλά μέχρι τότε είχαν γίνει τεράστια άλματα στην ανύψωση του επιπέδου ζωής στη Βρετανία και Αμερική. Στη Βρετανία θεσπίστηκαν στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα αυστηρά ωράρια εργασίας κι επιθεωρητές που επιθεωρούσαν τα εργοστάσια: έτσι γυναίκες δεν δούλευαν πια (και σίγουρα όχι παιδιά) εξοντωτικά στα ορυχεία κι εργοστάσια. Δημιουργήθηκαν τα πρώτα συνδικάτα και η ψήφος δόθηκε στις μεσαίες τάξεις και αργότερα σε όλες τις τάξεις. Η παιδεία ξανοίχθηκε στις κατώτερες τάξεις καθώς και η περίθαλψη. Εδώ η Γερμανία του συντηρητικότατου Μπίσμαρκ ξεπέρασε τη Βρετανία καθώς πρώτη δημιούργησε το «κράτος προνοίας» (1883) με καθολική περίθαλψη! Αυξήθηκε ο μέσος όρος ζωής και μειώθηκε η μετανάστευση στις ΗΠΑ.

Οι «αγώνες» των κομμουνιστών ήρθαν πολύ αργότερα. Και, ούτως ή άλλως, χωρίς την τεχνολογική ανάπτυξη στις καπιταλιστικές χώρες καμιά άνοδος επιπέδοου ζωής δεν θα ήταν εφικτή. Η Σοβιετία κατέρρευσε ακριβώς επειδή ήταν αδύνατο για το κομμουνιστικό καθεστώς (οπουδήποτε) να φέρει ευμάρεια!

Αν διάβαζε λίγη ιστορία ο κ. Κοντονής θα έλεγε λιγότερες αρλούμπες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *