Σκουπίδια (Β’)

Σκουπίδια (Β’)

1. Όσο η καταραμένη Δεξιά ή Κεντροαριστερά, δηλαδή μια σοσιαλδημοκρατική Κυβέρνηση είχε την εξουσία και απολάμβανε το μέλι συγκεντρωμένο στην κρατική κηρήθρα, ήταν αίτημα των αναρχοαριστερών να γίνει αποκέντρωση και οι Τοπικές Αρχές (=Δήμοι) να αναλάβουν πολλές από τις κυβερνητικές λειτουργίες.

Τώρα που το τσούρμο αναρχοαριστερών παρανοϊκών κατέλαβε δημοκρατικότατα την εξουσία, το παλαιό αίτημα, όπως τόσα άλλα, παραμερίστηκε και, αντίθετα, η κυβέρνηση των δήθεν αριστερών (που παντρεύτηκε τους ακροδεξιούς του Καμμένου) απλώνεται όλο και πιο πολύ σε κάθε τομέα να φέρει στον συγκεντρωτικό έλεγχο της όσο το δυνατό περισσότερες πτυχές της Πολιτείας.

Το βλέπουμε αυτό με τα σκουπίδια τώρα. Σάμπως και δεν έχει μαζέψει στους κόλπους της τα περισσότερα σκουπίδια των πολιτικάντηδων.

2. Ουσιαστικά πρόκειται για φόβο. Φοβούνται οι τσιπριστές πως η ανομολόγητη ανικανότητά τους θα παρουσιαστεί ακόμα πιο φαντασμαγορικά.

Διότι, βλέπετε, η ιδιωτική πρωτοβουλία συνεχώς πειραματίζεται σε κάθε κατεύθυνση, όσο της επιτρέπουν οι κρατιστές, αριστεροί και δεξιοί, κι έτσι βρίσκει κι εφευρίσκει νέους αποτελεσματικούς τρόπους λειτουργίας. Ενώ η κρατική αβουλία, όπως παρατηρείται παντού, δεν θέλει να κάνει τίποτα.

Αφού έχει τα λεφτά των φορολογουμένων, γιατί να σπαζοκεφαλιάζει; Αν έχει γρασίδι, πρέπει να το ποτίζει και να το κουρεύει. Αν έχει όμως έναν πλαστικό πράσινο τάπητα, πάλι έχει πρασινάδα χωρίς να κουράζεται.

Μετά, πώς θα φροντίσει την πελατεία των ψηφοφόρων που κρατά σε ζωή αυτή την παρασιτική συμβίωση;

“Φταίει ο Μητσοτάκης” δήλωνε ο διαλλακτικός Σκουρλέτης όταν οι διαπραγματεύσεις με τους απεργούς δεν έφερναν τη συμφωνία – όπως και οι άλλες σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς. Και αν οι απεργοί δεν συμφωνήσουν με την κυβέρνηση του Λαού, “ανοίγουν τον δρόμο… στις ιδιωτικές εταιρείες” (Alpha 27/6/17).

3. Πίσω από την σκουπιδιάρικη ιδεολογία των τσιπριστών και απανταχού (ώριμων) αριστερών κουρνιάζει εξουσιολαγνεία και ανικανότητα για τα πάντα εκτός από απάτη. Διακρίνονται μόνο στον τομέα της εξαπάτησης και ανικανότητας.

Στα μάτια τους η βάλτωση φαντάζει βελτίωση.

Η κα Κονιόρδου, που δεν διαβάζει φακέλους παρά μόνο μετά αφού αποφασίσει για το συγκεκριμένο θέμα, δεν αφήνει αυτοδιοικούμενα υποτίθεται ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης να χρησιμοποιήσει για το καλό της Παιδείας ένα κτίριο που αποφάσισε πως έχει άλλη αξία έστω και αν επί χρόνια έχει καταληφθεί από “αντιεξουσιαστές”!

Ο κ. Γαβρόλου προχωράει στη “βελτίωση” του εκπαιδευτικού μας συστήματος απαγορεύοντας σε Πανεπιστήμια να διδάσκουν σε ξένους προγράμματα που θα φέρουν έσοδα (=ιδιωτική πρωτοβουλία) και σχεδιάζει νέα μέτρα συνεχώς για την ερείπωση της Παιδείας.

Ο δε κ. Πολάκης όταν δεν βρίζει τα βοθροκάναλα και τον Άδωνη στρέφεται, όπως πρόσφατα, ενάντια στο αντι-τσιπρικό, μνημονιακό Συμβούλιο της Επικρατείας – ενώ το σύστημα Υγείας, το οποίο υποτίθεται προστατεύει, καταρρέει μη μπορώντας να προβλέψει και να μεριμνήσει για τον καύσωνα!

4. Το υπερτροφικό κράτος χρεοκόπησε τη χώρα και οι πολίτες εργάζονται τα 2/3 του έτους για να πληρώνουν φόρους, που δεν πάνε στην αποπληρωμή του χρέους μα στη συντήρηση του κράτους, και όμως υπάρχει τόση βλακεία διάχυτη που κανείς δεν θέλει να το αλλάξει, ούτε καν οι δήθεν “φιλελεύθεροι”.

Έτσι τα Πανεπιστήμια δεν μπορούν να προσελκύσουν, όπως γίνεται τόσο επιτυχημένα στην Κύπρο, ξένους φοιτητές. Τα νοσοκομεία, δίχως ανεμιστήρες υπολειτουργούν και το προσωπικό χύνει κυριολεκτικά ποτάμια ιδρώτα (και αίμα). Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι δεν έχουν ευελιξία να προσαρμόζονται στις εποχικές ανάγκες. Οι Δήμοι δεν μπορούν να κρατήσουν τις περιοχές τους καθαρές από αφθονία σκουπιδιών και δυσοσμίας.

Διότι, όπως διατείνεται η κα Γεροβασίλη (Alpha 27/6/17) οι νόμοι δεν πρέπει να αφήνουν “ρωγμές από τις οποίες περνά ως λύση η ιδιωτικοποίηση”, έστω κι αν αυτή είναι αποτελεσματική!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *