Ε1169: Απαρτχάιντ στο Ισραήλ

Ε1169: Απαρτχάιντ στο Ισραήλ

1. Είναι γελοίο να συναντάς στο Ίντερνετ και σε διάφορα ΜΜΕ δημοσιεύσεις χοντρής προπαγάνδας από φανατικούς Άραβες (Παλαιστίνιους και μη) ή από αμετανόητους αναρχοαριστερούς που διαλαλούν πως υπάρχει απαρτχάιντ στο Ισραήλ και οι Εβραίοι καταπιέζουν τους μουσουλμάνους.

Μια αδικία που ξεφύτρωσε τελευταία είναι πως οι Ισραηλινές Αρχές κατεδαφίζουν κτίσματα Αράβων! Αλλά δεν λένε τα δημοσιεύματα πως αυτά είναι παράνομα (στην περιοχή Silwan). Ούτε πως εκατοντάδες άλλα κτίσματα Εβραίων σε πολλές περιοχές κατεδαφίζονται κάθε χρόνο. Ο νόμος ισχύει για όλους, Μουσουλμάνους, Εβραίους, Χριστιανούς. Τους δίνεται μια διορία να κάνουν οι ιδιοκτήτες την κατεδάφιση με δικά τους έξοδα και, μετά, όταν παρέλθει η διορία και δεν έχουν κάνει την κατεδάφιση, οι Τοπικές Αρχές αναλαμβάνουν και χρεώνουν τους ιδιοκτήτες!

Καμιά χώρα στη Μέση Ανατολή δεν έχει τόσο αμερόληπτο σύστημα Δικαιοσύνης κι επιβολής του ισχύοντος Νόμο

2. Η κυρία στη φωτογραφία είναι η Aida Touma-Suleiman, μέλος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου. Δηλώνει πως έχει ελευθερία έκφρασης, παντρεύτηκε από δική της επιλογή, πήγε στο Πανεπιστήμιο και εκλέχτηκε μέλος του Κοινοβουλίου (=Κνεσέτ). Διότι ζει στο Ισραήλ.

Γεννημένη 16/7/1964 σε οικογένεια χριστιανών Αράβων, ήταν στη δημοσιογραφία και στον ακτιβισμό και από το 2015 στην Κνεσέτ για τη Hadash (μια συμμαχία κομμουνιστών και άλλων αριστερών για Ειρήνη και Ισότητα). Το 1992 ίδρυσε την αραβική φεμινιστική οργάνωση “Γυναίκες κατά της βίας”. Εργάστηκε ως εκδότης στην εφημερίδα Al-Ittihad (Αραβική) που είναι φερέφωνο του ΚΚ Ισραήλ.

Δήλωσε στην Κνεσέτ: “Οι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για όσο υπάρχει κατοχή [από Ισραηλινούς]… Πρέπει να πάψει η κατοχή και να ιδρυθεί ένα Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ”.

Πού υπάρχει απαρτχάιντ;

3. Εδώ είναι οι αριθμοί Εβραίων κατοίκων σε αραβικές χώρες:

Ισραηλινοί σε Αίγυπτο 10 – σε πληθυσμό 100 εκμ.

Ισραηλινοί σε Ιορδανία 0 – σε πληθυσμό 10 εκμ.

Ισραηλινοί σε Σαουδαραβία 0 – σε πληθυσμό 34 εκμ.

Ισραηλινοί σε Λίβανο 100 – σε πληθυσμό 7 εκμ.

Ισραηλινοί σε Συρία 0 – σε πληθυσμό 17 εκμ.

Ισραηλινοί σε Ιράκ 4 – σε πληθυσμό 39 εκμ.

Ισραηλινοί σε Ιράν 8.300 – σε πληθυσμό 83 εκμ.

Άραβες στο Ισραήλ 1,9 εκμ. – σε πληθυσμό 9 εκμ. με πλήρη πολιτικά δικαιώματα.

Αλλά, σίγουρα το Ισραήλ είναι κράτος απαρτχάιντ!

4. Όταν οι Ιορδανοί κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ το 1948, κατέστρεψαν κάθε συναγωγή και αφού εκκαθάρισαν όσους Εβραίους μπόρεσαν, αρνήθηκαν να πολιτογραφήσουν τους υπόλοιπους.

Όταν οι Ισραηλινοί ανακατέλαβαν την Ιερουσαλήμ το1967, διατήρησαν τις μουσουλμανικές και χριστιανικές περιοχές και χορήγησαν υπηκοότητα και θρησκευτική ελευθερία σε όλους.

Σίγουρα κράτος απαρτχάιντ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *