Σκουπίδια

Σκουπίδια

1. Οι λόφοι σκουπιδιών στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Λίγες μέρες πριν την επανεμφάνισή του σκεφτόμουνα (μάλλον οκνηρά) πως είχε περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά – που πρέπει να ήταν Πάσχα πριν 2 ή 3 έτη.

Ακολούθησε η σκέψη πως ο κ. Τσίπρας είχε κάνει κάποιο θαύμα με την απαράμιλλη ευφυΐα του και είχε φέρει γαλήνη και ικανοποίηση στον κλάδο αυτό των απορριμματοφόρων έχοντας διορίσει αρκετούς εποχικούς, μόνιμους, συμβασιούχους κλπ.

Μετά θυμήθηκα πως υπήρξαν κάποιες δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, άλλου σκληροπυρηνικού κρατιστή που είχε εντρυφήσει στον συνδικαλισμό, και αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στους αιρετούς των ΟΤΑ.

Σίγουρα σύντομα θα έχουμε μπελάδες πάλι, σκέφθηκα.

Και να τους, αρχές καλοκαιριού με θερμοκρασίες εύκολα στους 40ο!

2. Δεκαετίες τώρα συμβαίνουν αυτές οι γελοιότητες που γεμίζουν βρομιά και μπόχα τους δρόμους και απειλούν την υγεία όλων. Παρέχουν επίσης ακόμα ένα ελληνικότατο αξιοθέατο για τις χιλιάδες τουριστών.

Και η λογική μου εξεγείρεται: –

Μα καλά, γιατί πρέπει ένας υπουργός Εσωτερικών, έστω και (αν)ικανότατος όπως ο Σκουρλέτης, που με τη μαεστρία του μεγαλοϊδεατισμού του περί κρατισμού και συνδικαλισμού έφερε τη ΔΕΗ σε χρεοκοπία, να αποφασίζει για την τύχη των σκουπιδιών (ή της καθαριότητας) στο Καστελόριζο, στην Κέρκυρα ή έστω στην Αθήνα;

Δηλαδή, δεν υπάρχουν σοβαρότερα εσωτερικά θέματα να ασχοληθεί;

Δεν είναι καθαρά σταλινικού τύπου αντίληψη αυτή, κάποιος στην Αθήνα να αποφασίζει οριζόντια και κάθετα και ολοκληρωτικά για πράγματα που οι τοπικοί άρχοντες γνωρίζουν πολύ καλύτερα;

3. Είναι ο πελατειακός κρατισμός, κρετίνε!

Είναι προσωπικά, ομαδικά, ταξικά και κομματικά συμφέροντα!

Οι αμοιβές για συγκομιδή σκουπιδιών είναι καλές, αν προστεθούν και τα επιδόματα για ανθυγιεινή εργασία και παρόμοια.

Προσλαμβάνονται κομματόσκυλα ως συμβασιούχοι (κι αν δεν είναι κομματόσκυλα, φορούν σύντομα το περιλαίμιο) και με τις κατάλληλες συνδικαλιστικές τακτικές μονιμοποιούνται και μετατάσσονται με ίδια ή καλύτερη αμοιβή σε άλλους κλάδους. Αλλά κρατούνται και όμηροι και πελάτες!

Μερικοί Δήμοι επωφελούμενοι του σχεδίου Καλλικράτης ανέθεσαν μετά από διαγωνισμό σε ιδιωτικές εταιρείες αυτό το κοινοτικό έργο – και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι συνδικαλιστές του πελατειακού κρατισμού λύσσαξαν.

Ο δε αρχιερέας του, ο σκληροπυρηνικός Σκουρλέτης δήλωσε, χωρίς ποτέ να εξετάσει τα αποτελέσματα που ήταν επιτυχημένα, πως δεν θα εισέλθουν ιδιωτικές εταιρείες σε αυτόν τον τομέα – και ας κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά, δίχως απεργίες και βρομιά και μπόχα!

Πόσο βλάκες μπορούν να γίνουν ορισμένοι από ιδεοληψία και συμφέρον…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *