Α, που ‘σαι 2014

Α, που ‘σαι 2014

1. Άνεργες οκνές σκέψεις. Θα γυρίσουμε κάποια ώρα σύντομα σε πιο ευτυχισμένες μέρες, όταν λεφτά υπήρχαν; Στο 2014 έστω;

“Τα δύο τελευταία χρόνια”, μας διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός με το πιο κυνικό ύφος, “η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων στην Ευρώπη”! Όχι, παίζουμε!

Τα ίδια ο Τσίπρας, τα ίδια και τα τσιράκια του: ο Σταθάκης με το έτοιμο κατεψυγμένο χαμόγελο αισιοδοξίας για την επικείμενη συμφωνία· ο Τσακαλώτος με το παράξενο αγγλοσαξονικό ύφος και το τσιπρικό δισάκι στον ώμο· ο σκληροπυρηνικός Σκουρλέτης με τις χιλιάδες προσλήψεις· ο παληκαράς Πολάκης· ο Παιδείας Γιαβρόγλου με το νιτσεϊκό μουστάκι και τους μονόλογους του (σε 21.000 εκπαιδευτικούς)· και όλοι οι λοιποί σύντροφοι αγωνιστές που παραχαράσσουν την ιστορία. Α, είναι και οι τρεις του Ευρωκοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, κα Κούνεβα και ο Στ. Κούλογλου, που αψήφησαν 450 ψηφήσαντες την καταδίκη του εξουσιομανή Μαδούρο και με άλλους 32 της ίδιας νοσηρής νοοτροπίας στήριξαν τον δικτάτορα!

Έχει κάποιο δίκιο ο κ. Κωλοτούμπας: όντως φέρνει τα πάνω κάτω η κυβέρνησή του.

2. Τα ίδια εκείνος, τα ίδια κι εγώ.

Στο τέλος του ’14, το γνωστό πια μέιλ Χαρδούβελη θα έφερνε μια συμφωνία που κυμαινόταν μεταξύ 800 εκατομμυρίων και 1,2 δισεκατομμυρίου.

Δύο χρόνια αργότερα και μερικούς μήνες έχουμε, χάρη στους τσιπριστές, φορτωθεί 85 δις και 5,5-6 δις πρόσθετα, κουρσεύοντας ακόμα βαθύτερα τα κατώτερα και ασθενέστερα στρώματα που δεν μπορούν να προφυλαχτούν. Και με τα capital controls πάγωσε η παραγωγή ρίχνοντας την χώρα στη δίνη μιας πρωτόφαντης ύφεσης και φτωχοποίησης ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες σαν την Κύπρο αναπτύσσονται γοργά!

Πανηγυρίζουν τώρα με το πλεόνασμα μαμούθ του 2016, εφτά φορές μεγαλύτερο από ότι ζήτησαν οι διαβολικοί δανειστές στραγγίζοντας πιο σφιχτά την αγορά γενικά.

Πρέπει να του αναγνωρίσουμε την απαράμιλλη πανουργία με την οποία αλλάζει θέσεις και ψεύδεται κάνοντας το κρέας ψάρι.

3. Το τσιπρικό τριετές μνημόνιο αύξησε τον ΦΠΑ στα 24% και κατήργησε την έκπτωση στα νησιά του Αιγαίου. Αύξησε από 23% σε 29% τον φόρο των εταιρειών και αύξησε την προκαταβολή φόρου σε επιχειρήσεις στο 100%!

Μείωσε τις συντάξεις ηρωϊκότατα (μέχρι και 800 ευρώ) και μείωσε σχεδόν κατά 2.000 ευρώ το αφορολόγητο. Για να μην μένουν οι πλούσιοι παραπονεμένοι.

Διπλασίασε τις εισφορές στα ασφαλιστικά των ελεύθερων επαγγελματιών.

Αύξησε τους φόρους στα καύσιμα, στην κινητή τηλεφωνία και στον καφέ και αύξησε τον ΕΝΦΙΑ όπου μπορούσε.

Είχε υποσχεθεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα για την νέα συμφωνία.

Αποδέχτηκε τώρα νέα μέτρα 3,6 δις ευρώ. Και έπονται άλλα 5-6 δις.

4. Πως λοιπόν να μην αναπολείς το έτος 2014;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *