Συνεντεύξεις

Συνεντεύξεις

1. Αφορμή για το σημείωμα η πρόσφατη συνέντευξη του  πρωθυπουργού με τον Ν. Χατζηνικολάου (έγινε και μία παλαιότερα) στον Aντέννα (βοθροκάναλο !).

Οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια θέλουν, φυσικά, “λαυράκια”. Κάποτε παρακολουθούσα – για λίγη ώρα – τις συνεντεύξεις του Παπαχελά στον Σκάι και πρόσεχα τη σοβαρότητα και ανεκφραστικότητα του διευθυντή της Καθημερινής που παραχωρούσε άπλετο χώρο στο άλλο πρόσωπο να ψεύδεται άνετα.

Παρακολούθησα και την κα Κοσιώνη να συνομιλεί με την κα Ζωή, τότε που ήταν πανίσχυρη μα μανιακή πρόεδρος της Βουλής.

Πάντα απορούσα όμως γιατί δεν έθεταν άλλες ερωτήσεις. Ο τηλεπαρουσιαστής πρέπει οπωσδήποτε να σέβεται τον άλλο και να μην τον βρίζει. Αλλά γιατί να μην τον ρωτήσει πιο πιεστικά και πιο προσωπικά θέματα αφού είναι δημόσιος αξιωματούχος; Ο δημοσιογράφος επίσης πρέπει να είναι σεβαστός από τον άλλο!

2. Εγώ θα ρωτούσα ευθέως τον πρωθυπουργό:

Γιατί φλερτάρει τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο και τη θρησκεία, μα δε παντρεύεται την γυναίκα με την οποία συζεί;

Γιατί στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ κομπάζουν οι υπουργοί του Παιδείας για το άριστο σύστημά μας;

Γιατί ως πρωθυπουργός δεν φροντίζει να “στιλβώσει” κάπως και τα Ελληνικά και τα Αγγλικά του;

Και πάλι ως πρωθυπουργός, γιατί δεν διαβάζει λίγη ιστορία ή κάποιο άλλο βιβλίο για τις τρέχουσες εξελίξεις στον κόσμο; Όχι μόνο τις πολιτικές μα και τις φιλοσοφικές, τις επιστημονικές και τις καλλιτεχνικές;

Νομίζει πως λίγο διάβασμα, λίγη κουλτούρα, θα τον έβλαπτε;

3. Οι δημοσιογράφοι έχουν κολλήσει (κι εγώ συχνά) στις κωλοτούμπες του και τις αθετήσεις των παλαιών υποσχέσεών του.

Μα ποιος πολιτικός έχει ποτέ υλοποιήσει πολλά από τα προεκλογικά του “θα”;

Τον κοροϊδεύουν γιατί ικετεύει την Μέρκελ και αποδέχεται, ισχυρίζονται, τον Σόιμπλε, ενώ εξακολουθεί να παρουσιάζει και τους δυο ως εχθρό και φόβητρο!

Υποδείχνουν επανειλημμένα πως κατηγορούσε ως ξεπούλημα ιδιωτικοποιήσεις ενώ τώρα τις προωθεί. Θα έπρεπε να υποδείξουν, όπως κάνουν μερικοί, πως τις προωθεί με ένα χέρι μα με το άλλο, μέσω Σκουρλέτη, Σπίρτζη κλπ, τις κρατά πίσω σφικτά.

Τον κατηγορούν για την άλλη αντίφαση σχετικά με την ΔΕΗ που επιτέλους θα πουλήσει μερίδιό της, ενώ πολεμούσε κάθε τέτοιο εγχείρημα παλαιότερα. Μα ήδη οδήγησε την επιχείρηση σε πλήρη απαξίωση, μέσω των τραγελαφικών υπουργών του (Λαφαζάνης, μετά σκληρός Σκουρλέτης). Και από όση δεν έδωσε δωρεάν, τώρα κυριολεκτικά ξεπουλάει κομμάτι της μήπως κι εμποδίσει την χρεοκοπία της.

Δέχονται με ευσέβεια τις ασυναρτησίες του, αντί να του πουν να πάψει να ψεύδεται τόσο κυνικά λες και η Ελλάδα είναι τσιφλίκι του. Να πάψει να αγνοεί πως οι δημοσκοπήσεις για το κόμμα του, για τους συνεταίρους του στη μεγάλη απάτη και για τον ίδιο δείχνουν πως ο λαός δεν τους θέλει πια, άσχετα με το ότι δεν μπορεί να τους διώξει.

4. Οι Συριζανέλληνες έχουν γίνει η πιο αχρεία και αποκρουστική κυβέρνηση, αποδεδειγμένα και η πιο ανίκανη ξεπερνώντας ακόμα και την Χούντα των κολονέλων, στην ιστορία μας.

Θα έπρεπε οι τηλεπαρουσιαστές να θίγουν το θέμα ευθέως και φωναχτά σε κάθε μάγκα που φιλοξενούν στο κανάλι τους.

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    Δεν καταλαβαίνω . Και ο κύριος Παπαχελάς αρθρογραφεί στο blog σας .
    Γιατί δεν απαντά , ή έστω να σχολιάσει , μιας και τον θίγετε . Απορώ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *