Αχαριστία

Αχαριστία

1. Πολλοί φιλοευρωπαίοι το βρίσκουν απίστευτο που ένα 57,3% των Ελλαδιτών, αν τα ποσοστά τέτοιων ερευνών είναι αξιόπιστα, πιστεύουν πως η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ ευνόησε περισσότερο την ΕΕ παρά την Ελλάδα.

Και το 49% πιστεύουν πως η οικονομική συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ ζημίωσε την ελληνική οικονομία.

Το φιλοευρωπαικό κοινό έχει μειωθεί από 68% σε 53,5%.

Δυστυχώς τέτοια είναι η προπαγάνδα και τα επικοινωνιακά κόλπα που χρησιμοποιούν οι εθνικολαϊκιστές (=δημαγωγοί) από τη μεριά των αναρχοαριστερών (Σύριζα, ΚΚΕ κλπ) και αναρχοδεξιών (Ανελ, Χρυσή Αυγή) με τα έντυπα και τα κανάλια τους.

Οι τσιπριστές πρέπει με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους ακόμα και να αποπερατώσουν αυτή την ηρωική διαπραγμάτευση που κρατά δύο έτη τώρα. Έτσι επινοούν εχθρούς στη Ευρώπη για να διατηρούν τη φιλολαϊκή προσποίησή τους και τη λαβή στην εξουσία.

2. Είναι και το άθλιο λόμπι της Δραχμής των Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα και άλλων ακαμουφλάριστων κομμουνιστών που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε μια νέα μικρή Σοβιετία με κολχόζ και 5ετή πλάνα.

Ισχυρίζονται οι δραχμολάγνοι αυτοί πως αφού φύγουμε από την ΕΕ και καθιερώσουμε το δικό μας νόμισμα (όχι το μισητό ευρώ των καπιταλιστών που μας εκμεταλλεύονται), μετά από μια σύντομη περίοδο δυσκολιών, θα αναπτυχθούμε αλματωδώς.

Όνειρο αρρωστημένης νοοτροπίας.

Στα τελευταία 5 έτη κάναμε εισαγωγές αξίας 240 δισ ευρώ! Οι εισαγωγές συνεχώς αυξάνονται σε βάρος των εξαγωγών.

Σίγουρα ο κόσμος μπορεί να ζήσει δίχως εισαγόμενα προϊόντα πολυτελείας, δίχως ακριβά αμάξια, τηλέφωνα, άι-παντ και λάπτοπ. Μα εξίσου σίγουρα χρειαζόμαστε φθηνές εκδόσεις όλων αυτών. Κανείς δεν θα μας τα πουλήσει για δραχμές, που κανείς δεν θέλει!

Κάθε χρόνο ξοδεύουμε πάνω από 1 δις για εισαγωγές κρεάτων από Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία (και τη γείτονα Βουλγαρία)˙ 55 εκμ για ζάχαρη από τη Γαλλία˙ 150 εκμ για γάλα από Γερμανία, Ολλανδία˙ 42 εκμ για σιτάρι και καλαμπόκι από Ρωσία κλπ, κλπ.

Και τι να πούμε για τα δισεκατομμύρια που πληρώνουμε για φάρμακα, καύσιμα, μηχανήματα και πρώτες ύλες (ακόμα και για χαρτί υγείας, ντομάτες και αμύγδαλα);…

3. «Ευημερεύουμε», όπως είπε ο αγράμματος πρωθυπουργός μας, όχι από δική μας προσπάθεια και δικούς μας φυσικούς πόρους, μα από τη γενναιοδωρία των Ευρωπαίων.

Τα τελευταία 15 έτη μας χάρισαν πάνω από 185 δις σε εισφορές κι επιδοτήσεις διάφορες – ειδικά στους αγότες μας την εικοσαετία της πασοκικής κυριαρχίας.

Και υπάρχουν ακόμα κονδύλια διαθέσιμα που οι τσαρλατάνοι τσιπριστές είναι ανίκανοι να αξιοποιήσουν (δίχως να αναφέρουμε τα ποσά που θα μπορούσαμε να έχουμε φθηνότατα από την ΕΚΤ με την ‘ποσοτική χαλάρωση’).

Και τώρα μας δανείζουν για να ξεπληρώνουμε τα χρέη των ανεύθυνων σπάταλων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κύριο μέλημά τους ήταν η διατήρηση του πελατειακού κράτους.

Λίγη ευγνωμοσύνη εκ μέρους μας δεν θα ήταν ανάρμοστη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *