Ψεύδη, ταξιδάκια και κόστος

Ψεύδη, ταξιδάκια και κόστος

1. Σε προηγούμενα σημειώματα μνημόνευσα τη ροπή του πρωθυπουργού και άλλων συριζανελλήνων για τουρισμό με έξοδα των φορολογουμένων.

Συχνά τα ταξίδια παρουσιάζονται ως ανάγκες κυβερνητικής ή εξωτερικής πολιτικής, μα όπως είναι φανερό όλα ήταν για το κέφι των ταξιδευτών. Στην εξωτερική πολιτική μόνο γκάφες γίνονται όπως και στην εσωτερική.

2. Το Μαξίμου με non-paper πληροφόρησε τους ενδιαφερόμενους ότι όταν τον Δεκέμβριο το αφεντικό πήγε στην Κούβα (ο μόνος Ευρωπαίος) για να κηδεύσει τον ήρωα Κάστρο (ούτε μια εκλογή από το 1959!), το κόστος για τους φορολογούμενους ήταν μόλις 22.900 ευρώ – για υπερατλαντικό ταξίδι.

Πρόσφατα ο ευτραφής πρόεδρος των Ανελλήνων πληροφόρησε τους ενδιαφερόμενους πως το ταξίδι του αφεντικού στην Πορτογαλία Ιαν. 2017 κόστισε 25.462!

Προσέξτε: η απόσταση στην Κούβα είναι 3½ φορές μεγαλύτερη από αυτήν στην Πορτογαλία, μα το κόστος είναι 2.500 λιγότερα ευρώ!!!

Ο δε ίδιος πρόεδρος των Ανελλήνων και υπουργός Αμύνης είπε πως το δικό του ταξίδι με τον (πρώην καναλάρχη) επικρατείας Παππά, στις ΗΠΑ (περίπου ίδια απόσταση με την Κούβα) κόστισε 29.491.

Αυτό κι αν είναι μαγεία με αριθμούς και οικονομικά μεγέθη.

3. Μόνο που η μαγεία έχει κι άλλες πτυχές.

Το ταξίδι στην Κούβα κράτησε 22 ώρες.

Το ταξίδι στις ΗΠΑ κράτησε 20,6 ώρες.

Το ταξίδι στη Λισσαβώνα κράτησε 9,6 ώρες.

Τώρα επισήμως, από την Εφημερίδα της Κυβέρνησης μαθαίνουμε πως το κόστος ανά ώρα πτήσης του πρωθυπουργικού Gulfstream είναι 5.537 ευρώ. (Πολλαπλασιάστε επί ώρες ταξιδιού και προσθέστε μερικές χιλιάδες ευρώ για ελλιμενισμό και θα έχετε ακριβέστερο κόστος!) Το υπουργείο Αμύνης λέει πως το κόστος είναι 2.652 ευρώ για τον πρωθυπουργό μα μόλις 1.432 για τον υπουργό Άμυνας!

Μα το Μαξίμου κατέβασε το κόστος ανά ώρα πτήσης σε 1.040 ευρώ.

Τι να πιστέψουμε;

Ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει. Διότι ζούμε πλέον στην εποχή των «εναλλακτικών αληθειών».

4. Καταλαβαίνετε, φυσικά, πως το τσίρκο μας κοροϊδεύει ασύστολα. Όπως έκαναν εξ αρχής. Τώρα πέρασαν από τις κυνικές κωλοτούμπες στα πιο ψωραλέα ψεύδη με τις «εναλλακτικές» τους αλήθειες, αναγνώσεις και παρουσιάσεις των γεγονότων (= fake-news ή «φάκ-νιους» κατά Συριζαίους!).

Γιατί οι λαϊκιστές αυτοί να μην περνούν ζωή χαρισάμενη με τα λεφτά του λαού τον οποίο λατρεύουν δίχως να χρειάζεται να δώσουν λογαριασμό σε κανένα; Ο λαός επίσης (ή ένα 16%) τους λατρεύει!

Όσοι τους ρωτούν για το θέμα είναι, απαντούν αμέσως, όργανα των διαπλεκόμενων στα βοθροκάναλα και του κιτρινισμού, που υπονομεύουν την οικοδόμηση της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα. Όλα κι όλα,  συνεχίζουν, μην έχουμε και παρανοήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *