Ε1397: Κυρώσεις και Αναρχοαριστερά

Ε1397: Κυρώσεις και Αναρχοαριστερά

Δεν πιστεύω πως οι κυρώσεις θα έχουν την επίδραση που πρέπει για να σταματήσει ο Πούτιν τη μανιακή του εισβολή σε μια ανεξάρτητη χώρα, μέλος του ΟΗΕ. Μόνο άμεση στρατιωτική επέμβαση με όλο τον σύγχρονο συμβατικό οπλισμό θα μπορούσε να το κάνει. Οι φόβοι για τρίτο παγκόσμιο ή έστω πανευρωπαϊκό πόλεμο είναι δικαιολογίες για δειλούς. Από την άλλη το μέγεθος και η σοβαρότητα των κυρώσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ (τουλάχιστον μέχρι τώρα 3/3/22), μπορεί να έχουν πολύ σοβαρή επίδραση. Δεν είναι μόνο οικονομικές κυρώσεις όπως ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το διατραπεζικό δίκτυο SWIFT και η απαγόρευση κάθε εμπορικής δραστηριότητας και άλλων οικονομικών συναλλαγών. Είναι και η απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της ΕΕ, η ελλιμένιση πλοίων και η διακοπή και ακύρωση καλλιτεχνικών παραστάσεων από ρωσικά συγκροτήματα και άτομα. (Αλλά είναι ο Πούτιν που ελέγχει άμεσα τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία). Αυτή η ακύρωση μπορεί να έχει παράπλευρες απώλειες με φιλοδυτικούς Ρώσους. Ίδωμεν.

Εντύπωση πάντα κάνει η γαϊδουριά των τσιπρικών τσογλανιών που δεν παύουν να επιδεικνύουν τη φοβερή άγνοιά τους και ανικανότητα σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής μας. Νόμος για όλους αυτούς είναι το “έτσι θέλω εγώ”!

Την κυρία Μενδώνη δεν τη συμπαθώ ως υπουργό Πολιτισμού, αν και ως γυναίκα είμαι σίγουρος, μετά από σύντομη γνωριμία, πως είναι πολύ καλή. Γενικά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κλπ. μου φαίνεται από τα πιο άχρηστα. Όταν μάλιστα διορίζονται υπουργοί (από τον εκάστοτε πρωθυπουργό) άτομα που δεν γνωρίζουν το αλφαβήτα περί “πολιτισμού”, τότε να μην περιμένουμε τίποτα.

Αλλά προς τι το ακόλουθο ξέσπασμα μιας χαρακτηριστικής αναρχοαριστερής κιτρινάδας στο Διαδίκτυο με τον αγγλικό πομπώδη τίτλο It’s Only Arts:

It’s Only Arts
Ανεξάρτητη διαδικτυακή πλατφόρμα διάδοσης κι ανάπτυξης των καλών τεχνών

Γράφει λοιπόν κάποιος ανώνυμος το εμετικό του παθιασμένο παραλήρημα.

Είναι προφανές πως η σιτεμένη κυριούλα με τις ρόμπες βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση. Οι γελοιότητές της την τοποθετούν σίγουρα στις υψηλότερες θέσεις ανικανότητας, που όμως δεν οφείλονται στην ασχετοσύνη ή την αμέλεια της αλλά σε δόλιες προθέσεις για προμελετημένες καταστροφές. Η διορισμένη από τη Γκεμπελική κυβέρνηση των φασιστών κυρία έδωσε στη δημοσιότητα απόφασή της, σύμφωνα με την οποία ζητά, τη μη πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης προερχόμενης από ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. Η Μενδώνη ακυρώνει – επειδή αυτή αποφασίζει, δίχως να ρωτήσει κανέναν αυτό που της επιβάλλουν οι φασίστες που τη διόρισαν – ο,τιδήποτε αξιόλογο εφόσον αυτό φέρει τη ρωσική σφραγίδα, διότι η πολιτική τους επιβάλλει τη γενικευμένη καταστροφή.

Έχουμε αντιληφθεί εδώ και καιρό πως αυτή η τύπισσα όταν δε φωτογραφίζεται με τον απόπατο του ελληνικού πολιτισμού και ασκεί καθήκοντα υπουργίνας, τα πράγματα δυστυχώς εκτροχιάζονται και γίνονται ακόμα χειρότερα απ’ ότι ήδη είναι. Οι αυλικοί της, τα κομματόσκυλα δεξιάς και αριστεράς, οι συνήθεις οσφυοκάμπτες του συστήματος, αποζητώντας την εύνοια των παρακρατικών απολίτιστων ηγεμόνων τους προκειμένου να βγουν απ΄ την αφάνεια της μηδενικότητας που τους διακρίνει, ψάχνουν για την πολυπόθητη επιχορήγηση, για τη φοβερή έγκριση, για την καταπληκτική κριτική και αξιολόγηση του έργου τους, που υπό κανονικές συνθήκες δε θα είχε θέση ούτε στη χωματερή…

Και αν το φοβερό παραμύθι του κορωνοϊού καλά κρατεί ακόμα, με τα πιστοποιητικά υγείας, υπακοής και φρονημάτων να ορίζουν το ποιες και ποιοι θα δουν θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, θα μπουν στα μουσεία και τις γκαλερί αλλά και τις λοιπές ψυχαγωγικές πολιτιστικές δράσεις, η κυρά Λίνα εντοπίζει το μεγάλο πρόβλημα στους κακούς Ρώσους και εξορκίζει ο,τιδήποτε διαβολικό προέρχεται εξ αυτών.

Θα τη συγχωρούσαμε βέβαια – όπως κάνουμε και με άλλους – αν ήταν παντελώς άσχετη κι ανιστόρητη και δεν εκτελούσε σχέδιο με σκοπό τον αφελληνισμό της Τέχνης και τη διάλυση του πολιτισμού. Η Μενδώνη αλλά και οι αυλικοί της που την ακολουθούν πιστά είναι πειθήνια όργανα της προπαγάνδας, της αντιστροφής της πραγματικότητας, του ψέματος, του εκχυδαϊσμού, των σκανδάλων και της ανωμαλίας. Πρόκειται για ρατσιστές φασίστες που στόχος τους είναι να περιθωριοποιήσουν, να διαχωρίσουν και να διχάσουν, εξασφαλίζοντας καλές συνθήκες για τις κάστες που θέλουν να έχουν μέσα στη νέα τάξη πραγμάτων που εγκαθιστούν. Εννοείται πως ουδέποτε θα συγχωρήσουμε τέτοιου είδους κοινωνικά σκουπίδια, που η πολιτική και κοινωνική τους προέλευση έλκει την καταγωγή της από τα λιμά του ναζισμού, του υπανθρωπισμού και της δίχως ταυτότητα σκλάβων κοινωνίας που θέλουν.

Προς τι τέτοια γκαρίσματα, όπως: σιτεμένη κυριούλα με τις ρόμπες… γελοιότητες… ανικανότητα… ασχετοσύνη ή αμέλεια… δόλιες προθέσεις… Γκεμπελική κυβέρνηση φασιστών… γενικευμένη καταστροφή… κομματόσκυλα της δεξιάς και αριστεράς… παρακρατικοί απολίτιστοι ηγεμόνες (!)… ρατσιστές φασίστες… καταγωγή της από τα λιμά του ναζισμού [και] υπανθρωπισμού.

Ναι, τέτοιες κυρώσεις μπορεί να πλήξουν φιλοδυτικούς Ρώσους. Μα αν κάποιος έχει πράγματι τις αρχές αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και άλλων αρετών στην καρδιά του θα καταλάβει την αναγκαιότητα των κυρώσεων και δεν θα πάρει ξάφνου εχθρική στάση. Η κα Μενδώνη ακολουθεί την οδηγία της ΕΕ: είναι ένα μέτρο πανευρωπαϊκό και δεν μπορεί οποιαδήποτε κυβέρνηση στην ΕΕ να το αγνοήσει!

Προσπαθώντας για μια ακόμα φορά να αποδομήσει ή έστω να πλήξει την κυβέρνηση μέσω αυτής της χυδαίας επίθεσης κατά της υπουργού, ο συντάκτης δεν έχει καμία επίγνωση του τι γράφει αλλιώς θα κατανοούσε πως περιγράφει τον εαυτό του και το τσούρμο παρανοϊκών τσιπριστών συντρόφων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *