Διαπιστώσεις;…

Διαπιστώσεις;…

1. Πρότινoς ευρωβουλευτής του Σύριζα, ο Στέλιος Κούλογλου, δήλωσε σαν εξομολόγηση πως ήταν «στρατηγικό λάθος» του Σύριζα να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Πολύ νωρίτερα, ο διευθυντής αυτού του θιάσου των κλόουν της κωλοτούμπας δήλωνε, πάλι σαν εξομολόγηση, πως δεν είχε πει ψέματα, απλά είχε αυταπάτες!

Πώς να εκλάβει κανείς τέτοιες δηλώσεις;

Είναι σοβαρές διαπιστώσεις αυτές με κάποια τάση μετάνοιας;

Δεν νομίζω. Δεν είναι απλώς και μόνο το γεγονός πως το αφεντικό αδυνατεί να πει δυο συνεχόμενες λέξεις αλήθειας. Είναι και η κοινή συνήθεια ειδικά των κυβερνόντων και πολιτικάντηδων γενικά να πετάνε μια πάρλα για να καλύψουν μια αναγνωρισμένη ενοχή (Τσίπρας) ή για να δημιουργήσουν κάποιο ντόρο γύρω από το πρόσωπό τους (Κούλογλου).

Μπορεί να πιστεύουν αυτή την πάρλα την ώρα που την εκστομίζουν, μα φροντίζουν σύντομα να περάσουν σε άλλα θέματα λησμονώντας την.

2. Πολύ πιο αληθινοί είναι οι απελέκητοι από κάθε επίδραση πολιτισμού παλικαράδες σαν τον Πολάκη που έλεγε με παράπονο πως «το κράτος δεν είναι δικό μας ακόμα». Αυτό γίνεται πιστευτό διότι αναφέρεται στην κομματική πραγματικότητα.

Ο Σύριζα είναι ένα αναρχοαριστερό κόμμα ασυναγώνιστης ασυναρτησίας.

Το βασικό δόγμα του είναι η κατάληψη και παραμονή στην εξουσία ώστε η κομματική ελίτ να απολαμβάνει τα διαθέσιμα προνόμια και να ευεργετεί τους ημέτερους σε κάθε ευκαιρία. Το δόγμα μεταφράστηκε σε δράση (παρά τις αρχικές εξαγγελίες του Τσίπρα για την ηθική της Πρώτη-φοράς) με δεκάδες χιλιάδες διορισμών συχνά παντελώς άσχετων κομματόσκυλων και συγγενών σε καλοπληρωμένες θέσεις αλλά και το άνοιγμα των ΕΡΤ για το πλασάρισμα fake news και την απόπειρα του Παππά να αλώσει τα τηλεοπτικά κανάλια.

3. Αν υπήρχε ίχνος αληθινής εκτίμησης του συριζικού αλαλούμ που περνά για πολιτική και διακυβέρνηση, τα πράγματα θα άλλαζαν.

Αν εγώ διαπιστώσω πως έτρεφα κάποια αυταπάτη θα φρόντιζα να την εκδιώξω. Αν νόμιζα πως έκανα λάθος στρατηγική επιλογή, θα τη διόρθωνα.

Βλέπετε την παραμικρή αλλαγή στην συμπεριφορά του αρχιτσαρλατάνου και των τσιρακιών του;

Θριαμβολόγησαν διότι μετά από ένα ολόκληρο έτος και αφού στράγγιξαν κι άλλο την οικονομία (30.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν μόνο στον Ιανουάριο 2017!), κατόρθωσαν με γελοίες παλινωδίες να φτάσουν σε κάποια συμφωνία με τους θεσμούς, όχι για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μα μόνο για να επανέλθει η τρισκατάρατη Τρόικα (που θα εκδιωχνόταν δια παντός) και να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση – που έπρεπε να είχε συντελεστεί τον Φεβρουάριο 2016!

Αυτό το θλιβερό γεγονός ο ίδιος ο κ. Κωλοτούμπας το παρουσίασε στη Βουλή ως θρίαμβο της απαράμιλλης πολιτικής του.

Διαπραγματεύσεις, διαπραγματεύσεις, διαπραγματεύσεις, με αναβολές και καθυστερήσεις, με διολισθήσεις προς το χειρότερο, για 2 έτη σαν να μην υπάρχουν όρια χρονικά!

Δυστυχώς για τους πολίτες, οι αυταπάτες συνεχίζονται…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *