Αυτοπαγίδευση

Αυτοπαγίδευση

1. Κανείς στην κυβέρνηση Συριζανελλήνων δεν έχει αποκτήσει ακόμα την παραμικρή εμπειρία οργάνωσης, διοίκησης και διακυβέρνησης. Έχουν την εξουσία και, όπως κάθε νουνεχής αναλυτής υποδείχνει, χρησιμοποιούν όλα τα κόλπα που ξέρουν με ακόρεστη βουλιμία για να την κρατήσουν ακόμα και με κόστος την καταστροφή της χώρας. Διότι πού και πότε θα ξανααπολαύσουν τέτοια προνόμια και εισοδήματα όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι τρωγλοδύτες του λούμπεν λαϊκισμού;…

Τώρα βρίσκονται εγκλωβισμένοι ανάμεσα στη Σκύλα των αναρχοαριστερών και των δεξιόδοξων ψηφοφόρων πελατών τους και τη Χάρυβδη των δανειστών. Έχουν αυτοπαγιδευθεί πολύ στενάχωρα με τις γνωστές υποσχέσεις τους προς τη Σκύλα και τις κόκκινες γραμμές τους αφενός και τις όχι πολύ γνωστές δεσμεύσεις τους με υπογραφές προς τη Χάρυβδη τις οποίες αποφεύγουν με θρησκευτικό φανατισμό να υλοποιήσουν.

Γι’ αυτό δεν προχωρά η αξιολόγηση που θα ανοίξει την κάνουλα πρόσθετων ρευστών.

2. Η β΄ αξιολόγηση έχει περίπου τρία θέματα που καίνε:

Α) Δημοσιονομικά. Οι φασιστεροί φωστήρες δεν καταθέτουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ). Διότι δεν θέλουν να δείξουν ότι έχεουν δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ και μετά το 2018, και στη συνέχεια uα εφαρμόσουν μεγάλες συμφωνημένες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, πανεπιστημιακών, γιατρών κ.λπ. και άλλα μέτρα.

Β) Εργασιακά. Πρέπει να γίνουν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο (ομαδικές απολύσεις, θέσπισης ανταπεργίας, μειώσεις μισθών κ.λπ.). Οι κουφιοκέφαλοι όμως δεν θέλουν να θίξει τους συνδικαλιστές και πολύφερνους πελάτες ψηφοφόρους της.

Θέματα όπως η χαλάρωση όρων στις απολύσεις, η επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, η προσφυγή σε διαιτησία και άλλα, είναι άσχετα και  χρησιμοποιούνται για να μοιάζει πως δήθεν κάτι πετυχαίνεται στις διαπραγματεύσεις.

Γ) Ανάπτυξη. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Αλλά δεν έχει κάνει και δεν κάνει τίποτα. Δεν σταθεροποιεί τη φορολογία, δεν προωθεί τη διαφάνεια, δεν μειώνει τη γραφειοκρατία, δεν τιμωρεί τη διαφθορά στο Δημόσιο, δεν προάγει τον ανταγωνισμό και παρόμοια. Φρενάρει τις ιδιωτικοποιήσεις. Π.χ η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ συνθλίβεται στις συμπληγάδες των κομματικών ιδεοληψιών και η επένδυση στο Ελληνικό παραμένει παγωμένη, αποτρέποντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας. Παγωμένη είναι και η μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

3. Η κυβέρνηση φοβάται να αποκαλύψει το ύψος των μέτρων που έχει υπογράψει.

Οι δανειστές υπενθυμίζουν στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του τις υπογραφές τους. Και τους πιέζουν να πάρουν τα μέτρα που δεν έχουν πάρει ακόμη. Εξ ου και οι βλοσυρές δηλώσεις του Σόιμπλε για νεο αυστηρότερο πρόγραμμα.

Ο κ. Κωλοτούμπας είχε υποσχεθεί ότι θα αύξανε το αφορολόγητο, για να πάρουμε ένα παράδειγμα, στις 12.000 από 9.545 ευρώ, μα τελικά το μείωσε στις 8.636! Τώρα συζητεί επιπλέον μείωση στις 7.000 ή ακόμη και στις 5.000 ευρώ!

Αχ, “Όχι” περήφανο που νεύεις αγέροχα “Ναι”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *