Κι άλλο αλαλούμ!

Κι άλλο αλαλούμ!

1. Πρόσφατα επεσήμανα για μια ακόμα φορά την παράνοια από την οποία υπεφέρουν οι Συριζαίοι σύσσωμοι (και η χώρα όλη), με τελευταίο παράδειγμα στον γαλαξία των πρωτοκλασάτων τον κ. Ν. Τόσκα, μέγα Προστάτη των παλαβωμένων πολιτών.

Θώκο διεκδικεί και η κα Παπανάτσιου, υφυπουργός Οικονομικών, που σαν κάθε συριζικό “οικονομολόγο” δεν μπορεί να αντισταθεί στο ασυνάρτητο αλαλούμ. Και αναφέρομαι στον κ. Παπαδημητρίου της (επικείμενης) Ανάπτυξης που δεν παύει να επαναλαμβάνει πως η δυσθεόρατη φορολογία του Σύριζα δεν αυξάνει τις τιμές ούτε αποτρέπει επενδυτές από το να σπεύσουν να σκορπίσουν εδώ τα λεφτά τους.

Παραθέτω και πάλι ένα “κόπι πάστε” (έτσι θα μείνει στην Ιστορία το πανάξιο παλικάρι της Υγείας) από το ΒΗΜΑ 18/1/17.

2. Βηματοδότης

Τρικυμία εν κρανίω. Τρικυμία εν κρανίω. Επαναλαμβάνω τη φράση για να δείξω τη διανοητική αναστάτωση που μου προκαλούν οι αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές αναφορές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα όσα μας είπε χθες η φίλτατη υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ή η… «Μεγάλη Αικατερίνη», όπως την αποκαλούν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας την αριστοκρατική της φυσιογνωμία (σνομπισμό το λένε κάποιοι άλλοι). Και εξηγούμαι…

Δεν έχει καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι στην υπουργική απόφαση που υπέγραψε η κυρία Παπανάτσιου και η οποία προβλέπει πως το αφορολόγητο κτίζεται πλέον με αγορές που διενεργούνται αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα και ηλεκτρονικές πληρωμές. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, με χάρτινες αποδείξεις θα κτίζεται μόνο το αφορολόγητο όσων είναι άνω των 70, δηλαδή εάν αυτοί οι ηλικιωμένοι φορολογούμενοι δεν κάνουν δαπάνες με κάρτες που να καλύπτουν το αφορολόγητό τους δεν θα επιβαρύνονται με το πρόστιμο 22% που προβλέπει ο νόμος. Ολα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρα και σαφή. Ωστόσο δεν πρόλαβαν να ανασάνουν οι φορολογούμενοι ότι έχουν έναν μπούσουλα για το τι θα κάνουν εφέτος με τις αποδείξεις τους και η υφυπουργός έσπευσε να μπερδέψει ξανά την κατάσταση.

Από… τηλεπαράθυρο (προσφιλές μέσον άσκησης κυβερνητικής πολιτικής) συνέστησε να κρατάμε τις αποδείξεις, τουλάχιστον την πρώτη χρονιά («μέχρι να δούμε πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο»), ανεξαρτήτως εάν κάποιος είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος των 70 ετών. Αφού έκανε την αναφορά αυτή που ανατρέπει την ίδια την απόφαση που εκείνη υπέγραψε προ πενθημέρου, διευκρίνισε εν συνέχεια πως η συλλογή αποδείξεων δεν θα πρέπει να θεωρείται υποχρεωτική.

Τόση σαφήνεια και αξιοπιστία λοιπόν. Δεδομένου ότι η υφυπουργός Οικονομικών από το ίδιο τηλεπαράθυρο απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί το αφορολόγητο, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης, περιμένω η γραμμή αυτή να αλλάξει χρώμα προσεχώς και με συνοπτικές διαδικασίες, όπως και η απόφαση του αφορολογήτου που ανετράπη μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

3. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι κι εγώ εδώ. Ο Βηματοδότης τα λέει όλα με πολλή σαφήνεια και γλαφυρότητα. Τον ευχαριστώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like

E1502: Πώς βλέπουν οι Ρώσοι μαθητές τη χώρα τους

1. Κακώς νομίζω παραδόθηκαν οι γενναίοι μαχητές του