Άλλο αίσχος των Συριζανελλήνων

Άλλο αίσχος των Συριζανελλήνων

1. “Το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος κερδίθηκε” είπε ο Μουζάλας, νυν υπουργός Μεταναστευτικού, και οι Συριζανέλληνες θριαμβολοβούσαν πάλι, λίγες μέρες πριν την επέλαση της παγωνιάς.

Για πρώτη φορά από τότε που άρχισε αυτό το σήριαλ με τους μετανάστες–πρόσφυγες, τους συλλογίστηκα ώρα πολλή με ανησυχία και συμπόνια.

Με την πτώση της θερμοκρασίας,τα αλλεπάλληλα χιόνια και τους παγετούς, η γυναίκα μου κι εγώ κρυώσαμε, παρότι καλά ντυμένοι, μέσα στο θερμαινόμενο μικρό διαμέρισμά μας. Βάλαμε κι άλλα ρούχα, βάλαμε θερμοφόρες, κι οι δυο με τραυματισμό στην πλάτη ο ένας στο πόδι ο άλλος, ανάψαμε θερμάστρες…

Για πρώτη φορά με κτύπησε η κατάσταση των προσφύγων σε ανοιχτούς χώρους, σε σαθρές σκηνές, κάτω από το χιόνι. Γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι με τις ανάγκες τους.

Αν εμείς υποφέρουμε με αυτό το κρύο, πώς ζουν οι άνθρωποι αυτοί; Πώς αντέχουν – γυναίκες, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι κι ενδεχομένως άρρωστοι με γρίπη, κατάγματα, κοιλόπονο, πνευμονία ή ό,τι άλλο μπορεί να ανακύψει σε τέτοιες συνθήκες.

2. Ο Κυρίτσης, άλλος σχετικός άσχετος για τους ξένους αυτούς, προσπαθούσε με την κολοβή λογική, των συριζαίων να δικαιολογήσει το επιτυχές έργο της κουφιοκέφαλης κυβέρνησης τους.

“Αν αφού βολέψεις 10.000 και μείνουν 1.000, τι να γίνει… Συμβαίνουν αυτά… Στα 10 πετυχαίνεις τα 8…”

Ορθότατα. Μόνο που υπήρξαν προειδοποιήσεις από μετεωρολόγους.

Υπήρξαν και υποδομές φτιαγμένες από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να υποδέχονται τους άθλιους αυτούς ανθρώπους, μα η παντογνώστης Πρώτη-φορά Αναρχοαριστερά τις κατάργησε.

Κάποιοι πάλι, στις τωρινές συνθήκες, προσέφεραν κλειστούς, θερμαινόμενους χώρους, μα οι υπεύθυνοι τους απέρριψαν.

Υπάρχουν, υποθέτω, πολλά συμφέροντα κι εδώ – για τις ΜΚΟ, για ξένους ρεπόρτερ και φωτογράφους που πουλούν έξω τα κομμάτια τους, για ημέτερους σιτιστές και ξενοδόχους… κλπ κλπ.

Όλοι αυτοί κοιτάζουν πώς να εκμεταλλευτούν την τραγική κατάσταση των μεταναστών-προσφύγων για να επωφεληθούν οικονομικά ή πολιτικά.

3. Ο μωρός που παίζει τον παντογνώστη πρωθυπουργό “αγκαλιάζει το διαφορετικό” από την άνεση της θέσης του και βιντεοσκοπείται.

Ας πάει τώρα με τον σύντροφο μπούλη της Άμυνας – ας πάνε κι οι δυο στους μετανάστες-πρόσφυγες στη Λέσβο (ένα και το αυτό νησί!) να τους αγκαλιάσουν καθώς είναι θαμμένοι στα χιόνια και κάνουν ουρές για λίγο ψωμί…

Αλήθεια, που πήγαν τα εκατομμύρια που δόθηκαν από την ΕΕ και τα πρόσφατα 70 εκμ για τη θαλπωρή αυτών των ανθρώπων;…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *