Κυνισμός της Κοινωνικής πολιτικής (B’)

Κυνισμός της Κοινωνικής πολιτικής (B’)

- in Επικαιρότητα
0

1. Στο πρώτο άρθρο για την κυνικότατη, δήθεν «κοινωνική», πολιτική του Τσίπρα έδειξα, όπως πολλοί άλλοι σχολιαστές, πως αυτό το μέτρο παροχής 617 εκμ. σε χαμηλοσυνταξιούχους (ως 13η σύνταξη!) είναι μια πελώρια απάτη για ψηφοθηρικούς λόγους. Παρότι ο Τσίπρας διακατέχεται από τόση αισχρότητα και φιλαυτία που να μην έχει καμιά αντίληψη αλήθειας και ηθικής, ας του δώσω το πλεονέκτημα συμπόνιας για τους συνταξιούχους για την περίπτωση.

Ωραία, τα μέτρα που επέβαλε στην αγέλη των Ελλήνων είναι «υπεραποδοτικά» και αφήνουν πλεόνασμα.  Αλλά τι είναι αυτά τα μέτρα;

Αφόρητη φορολογία.  Άμεσοι φόροι σε όλα τα εισοδήματα, εκτός τα «μαύρα» κάθε είδους – από αδήλωτη δουλειά, κλοπή, ληστεία, λαθρεμπόριο κλπ.  Έμμεσοι φόροι που τιμωρούν τα ευπαθέστερα στρώματα της κοινωνίας, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που όντως δεν έχουν άλλο εισόδημα (διότι πολλοί έχουν κάποια δουλειά ή ενοίκια ή τόκους ή σπλαχνικούς συγγενείς), οι χαμηλόμισθοι και οι άνεργοι.

2. Με την υπεραποδοτική φορολογία, ο τσιπρισμός έγδαρε όλους τους νομιμόφρονες και ανυπεράσπιστους πολίτες και ευνόησε τους εγκληματίες και τους συντρόφους συριζαίους.

Επιπλέον, επέβαλε περικοπές σε συντάξεις που καμιά δεξιά, συντηρητική, φιλελεύθερη κυβέρνηση δεν θα ονειρευόταν. Αυτό το μέτρο δεν αναφέρεται ποτέ από τους τσιπριστές παρά μόνον συμπεριληπτικά και αδιευκρίνιστα στη φράση «σκληρή δουλειά της κυβέρνησης».  Η οποία είναι όντως πολύ σκληρή, μα μόνο για τους άλλους.

Έτσι μια παράπλευρη επίδραση είναι η ώθηση των πολιτών προς εγκληματικότητα και παρανομία, αφού μόνο με τέτοια δράση μπορούν να έχουν κάποιο αξιοπρεπές εισόδημα.

Η άλλη παράπλευρη θεληματική προστυχιά του τσιπρισμού είναι ο αδιάκοπος διορισμός «ημετέρων» σε αχρείαστες θέσεις στο διογκούμενο Δημόσιο.

Αντί να βελτιωθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας, περίθαλψης και παιδείας, αυξάνονται τα κρατικοδίαιτα παράσιτα.

Αλλά αυτά κοστίζουν.  Επίσης κοστίζουν οι αυξήσεις μιστών σε ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις που περιέχονται στις νέες συμβάσεις.

Αυτά τα κόστη θα καλυφθούν από πρόσθετη αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα ή πρόσθετα δανεικά από τους δανειστές δυνάστες!

3. Ο ίδιος ο Τσίπρας είναι ακόμα μια φανταχτερή εκδήλωση του σύγχρονου ελληνισμού.

Μια μεγάλη αγέλη νεοελλήνων (35% περίπου;) που συνεχώς αυξάνεται θέλει να απολαμβάνει όλα τα διαθέσιμα στον κόσμο αγαθά αλλά χωρίς να τα παράγει ή να τα πληρώνει.

Αυτό το μήνυμα εκπέμπει ο Τσίπρας και τα τσιράκια του με κάθε κυβερνητικό μέτρο που επιβάλλει ή με κάθε εξαγγελία του.

Όποιος διαφωνεί στρέφεται κατά του περιούσιου λαού και συμμαχεί με τον Σόϊμπλε –  σύμφωνα με τον άλλο εξαίρετο εκφραστή του τσιπρισμού κ. Πολάκη!

Η χώρα είναι καταχρεωμένη και οι τσιπριστές εκχώρησαν τον δημόσιο πλούτο της στους ξένους για τα επόμενα 100 χρόνια (κάτι που επίσης δεν διατυμπανίζεται στο σαξές στόρι των τελευταίων κυβερνήσεων). Και δανείζονται από τους Ευρωπαίους κυρίως για να αποπληρώνουν τα προηγούμενα δανεικά!

Και ο λαός, ο κοσμάκης που τους ψήφισε και τους κρατάει στην εξουσία, δεν ξέρει τίποτα από τις ατιμίες που έχουν διαπράξει εν ονόματι του και νομίζει, χάρη στην πονηρή προπαγάνδα του τσιπρισμού, πως φταίει ο … Σόιμπλε!

4. «Δεν θα μας πει κανένας ξένος πως θα διαθέσουμε τα πλεονάσματά μας!»  Κι έτσι ψαρεύουν ψήφους δίνοντας ψίχουλα αντί να τονώσουν την οικονομία, να εξορθολογήσουν τη φορολογική παραφροσύνη που διαιωνίζουν, να προσελκύσουν επενδύσεις, να προωθήσουν παραγωγή και ανάπτυξη.

Δυστυχώς η άγνοια και η αλαζονεία, καθώς και η προσκόλληση στην εξουσία και την καλοπέραση, δεν τους αφήνουν να σκεφθούν λογικά. Γιατί να τους νοιάζει αν η επόμενη γενεά και η μεθεπόμενη αντιμετωπίσουν χειρότερο χρέος;

Τα «πλεονάσματα» που δεν πάνε στην αποπληρωμή του υφιστάμενου χρέους ή στους εγχώριους ιδιώτες προμηθευτές που εμπαίζονται και σταδιακά στραγγαλίζονται από το τσιπρικό κράτος, είναι δώρα άδωρα και θα γίνουν νέο χρέος και φρέσκο φορολογικό φορτίο.

Η μόνη λογική των τσιπριστών είναι «αυτό που μας συμφέρει»!

Και η απλή αλήθεια είναι πως δεν θέλουν να αποπληρώσουν το χρέος, αλλά η σύνολη χώρα να γίνει ένα απεριόριστο Δημόσιο χωρίς ιδιωτικό τομέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *