Κλαίγοντας στη μαμά Μέρκελ (Β’)

Κλαίγοντας στη μαμά Μέρκελ (Β’)

- in Επικαιρότητα
0

Είναι αμφίβολο αν υπήρξε πιο θλιβερή κυβέρνηση απο αυτήν της “Πρώτης φοράς”, της Αριστεράς και της Πρόοδου!

Προεκλογικά μας βεβαίωναν πως έχουν τα πάντα υπό έλεγχο, έχουν σχέδια για κάθε περίσταση και με αξιοπρέπεια  θα δώσουν τέλος στα προβλήματα του κυρίαρχου λαού τον οποίο καταπίεζαν και κοροϊδευαν (όντως σε μεγάλο βαθμό) οι κυβερνήσεις  ΝΔ-Πασόκ!

Δύο μήνες μετά την εκλογική νίκη και τον σχηματισμό κυβέρνησης οι περισσότεροι υπουργοί κλπ ακόμα δεν έχουν ορκισθεί μήτε έχουν ξεκάθαρες αρμοδιότητες.

Και με μια κοροϊδία που κανείς δεν επιχείρησε μέχρι τώρα, ούτε οι συνταγματάρχες της Επταετίας, ο Τσίπρας συγχωνεύει διάφορα υπουργεία και επιδείχνει “μεταρρύθμιση με μείωση κράτους” (!) ενώ έχει περί τους 40 -45 υπουργούς και αναπληρωτές στο υπουργικό συμβούλιο όπως και οι προκάτοχοί του.

Κανένα σχέδιο, πέρα από λόγια και μπαρούφες!

Κανένα ίχνος ικανότητας διοίκησης! “Ξέρω από πολιτική,” δήλωσε ο Λαφαζάνης (για όλους τους άλλους, υποθέτω), “Όχι όμως από διοίκηση”!

Δύο μήνες τώρα ψάχνονται για βαθιές μεταρρυθμίσεις. Κι ένα μήνα μετά τη συμφωνία της 20/2/15, βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο δημιουργικής ασάφειας!

Και ο Τσίπρας, αυτός ο λέων της λαϊκής κυριαρχίας, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, εκλιπαρεί, πάντα “όρθιος”, για μια ανάσα για να καλυφθεί ο χρόνος – που ο ίδιος έχασε βρίζοντας Ευρώπη και Βερολίνο και ξεγελώντας με γκεμπελική διγλωσσία και Εταίρους και τον ηλίθιο λαό του!

Δεν θέμε τα € 7 εκατ. έλεγαν με την περισσή υπερηφάνειά τους! Βεβαίως κι έχουμε ρευστότητα! Βεβαίως κι έχουμε άλλα, εναλλακτικά σχέδια για εξεύρεση χρημάτων! . . .

Αλλά τώρα βρίζουμε την ΕΚΤ που δεν μας επιτρέπει να ξοδεύουμε περισσότερα για την επάνδρωση του συριζικού πελατειακού κράτους και μας αφήνει να χρεοκοπήσουμε αφού δεν έχουμε άλλα ρευστά!

Και την ίδια περίοδο οι πεφωτισμένοι υπουργοί ακολουθούν ο καθένας τις εμμονές του: σταματά τις ιδιωτικοποίησεις ο ένας, αυξάνει μισθούς στη ΔΕΗ ο άλλος, προσλαμβάνει χιλιάδες στο αδηφάγο Δημόσιο τρίτος και πάει λέγοντας. Και όλοι σπεύδουν να διορίσουν συγγενείς και γνωστούς σε διάφορα πόστα, αρχής γενομένης από τον ίδιο τον Τσίπρα.

Τώρα μαθαίνουμε πως οι επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο από τον Κατρούγκαλο έχουν κάποια οικονομική συναλλαγή ως βάση, με όφελος, αν όχι άμεσα για τον ίδιο, σίγουρα για το γραφείο και τους συνεργάτες του.

Εφόσον είναι νόμιμο είναι ηθικό, επαναλαμβάνουν οι του Μαξίμου, μετά από την οξεία  λογική των υπουργών του ακάματου Κωστάκη Κ. Και ό,τι αριστερό , τριπλά ηθικό!

Όρθιοι, με υπερηφάνεια (μα χωρίς προκατάληψη) και με την αξιοζήλευτη αξιοπρέπεια ολόκληρου του Υπαρκτού Ελληνισμού, διαπραγματεύονται και συνάμα κυβερνούν όπως ποτέ άλλοτε ελληνική κυβέρνηση.

Και μαθαίνουμε ξαφνικά, παρότι ο Τσίπρας πολλάκις μας διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν κρυφά διαβήματα ή μυστικές συμφωνίες από την κυβέρνησή του – μαθαίνουμε ότι εν κρυπτώ έγραψε στη Μέρκελ πως ξεμείναμε από λεφτά και πως δεν θα μπορέσει να πληρώσει τις δόσεις αποπληρωμής στο ΔΝΤ διότι προτιμά να πληρώσει μισθούς (στο Δημόσιο, το οποίο είναι η αιτία του χρέους και το οποίο υπερεκτρέφει με νέες προσλήψεις!) και συντάξεις στον κυρίαρχο μα πτωχευμένο λαό!

Σπεύδει τώρα να παραπονεθεί το παλικάρι μας. Σπεύδει να κλαψουρίσει στον ώμο της μαμάς Μέρκελ  -σαν μυξιάρικο μωρό – ο παντογνώστης υπερήφανος πρωθυπουργός, κι εκλιπαρεί για λίγα λεφτά για να τη βγάλει για έναν ακόμα μήνα!

Και ούτε μια φορά δεν είπαν, ψιθυριστά έστω, πως έφταιξαν και αυτοί για την τωρινή, ελεεινή κατάντια μας.

Και η γκεμπελική προπαγάνδα του Σακελαρίδη συνεχίζει να μας εμπαίζει ηρωικότατα!

Σημείωση.

Αυτά γράφτηκαν το 2015 λίγο μετά την επικράτηση του αυταπατημένου κ. Τσίπρα. Σχεδόν 2 έτη αργότερα, πάλι έσπευσε ο κ. Κωλοτούμπας, μετά τους επαναστατικούς ηρωισμούς του στην κηδεία του Κάστρο στην Κούβα, για παρηγοριά γοήτρου και χρημάτων στη μαμά Μέρκελ – όπου έλαβε την απάντηση που ταιριάζει στο τσούρμο του.

Είναι φανερό πως μόνο μερικά ονόματα και πρόσωπα έχουν αλλάξει. Αντί του Σακελαρίδη ακούγαμε και βλέπαμε την κα Γεροβασίλη και τώρα κάποιον άλλο φωστήρα. Αντί των Λαφαζάνη, Βαρουφάκη, κας Κωνσταντοπούλου και άλλων πειναλέων για εξουσία αριστερών, έχουμε τώρα τα διάφορα κατακάθια αγένειας και αγραμματοσύνης να συνεχίζουν τα παίγνια όπου  χάνεται βαθμιαία το ίδιο το είναι της χώρας – για να κάνει τον χουβαρντά τουρίστα ένας άξεστος πρωθυπουργός και να διορίζονται κομματόσκυλα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται δεκαετίες τώρα με έναν πελατειακό κρατισμό (με όλη τη διαφθορά και τη βασανιστική γραφειοακρατία του) που έφτιαξαν δήθεν δεξιοί, δήθεν δημοκρατικοί, δήθεν σοσιαλιστές, δήθεν φιλελεύθεροι απατεώνες πολιτικάντηδες.

Ποιος δεν θυμάται το “Τσοβόλα δώσ’ τα όλα”;

Τώρα πάλι παροχές και μετά… κλάματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *