Ε1148: Παραλογισμοί στη Μέση Ανατολή

Ε1148: Παραλογισμοί στη Μέση Ανατολή

Τις μέρες που ο Ερντογάν παραμερίζει (φραστικά τουλάχιστον στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – για τους Αμερικανούς, βέβαια) τις δικές του παράλογες απαιτήσεις στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, τους Κούρδους κλπ., ξεσπά ξανά ο υπερφίαλος και ακόρεστος παραλογισμός στο Ισραήλ.

Και ο παραλογισμός αυτός πλήττει και τους ξένους ανταποκριτές στο Ισραήλ και στη Γάζα μα και τους διάφορους αρθρογράφους στο εξωτερικό. Γι’ αυτό ας κοιτάξουμε αυτή τη στρεβλή, παθιασμένη άποψη – καθώς στην Καθημερινή 16/6/21 ξεφύτρωσαν πολλά άρθρα για την πρώτη σοβαρή παραβίαση της εκεχειρίας (21/5) πρώτα από τη Χαμάς στη Γάζα και μετά, φυσικά, από τις Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) του Ισραήλ. Εμείς, ως Έλληνες, τείνουμε τελευταία, μετά τις φιλικές σχέσεις μας με το Ισραήλ, να υποστηρίζουμε το Ισραήλ και τις ενέργειές του. Αυτό δεν αρκεί.

Το Ισραήλ είναι η μόνη προηγμένη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή. Εκεί υπάρχουν πάνω από 2 εκμ Άραβες (Παλαιστίνιοι και μη) οι οποίοι έχουν την ανάλογη εκπροσώπησή τους στην Κνεσέτ (ή Βουλή). Πουθενά αλλού δεν υπάρχει τέτοια διευθέτηση. Οι Άραβες όχι μόνο δεν εναντιώνονται μα, όταν ήταν μερικές περιοχές δικών τους κατοικιών να περάσουν στους Παλαιστινίους, έκαναν έντονες ενστάσεις και παρέμειναν στην Ισραηλινή επικράτεια.

Σε μια δημοκρατική χώρα υπάρχουν παντοειδείς άνθρωποι – από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερή παράταξη. Οι νόμοι ισχύουν για όλες εξίσου. Έτσι όχι μόνο οι αριστεροί και οι φιλοπαλαιστίνιοι θα κάνουν τις πορείες και διαμαρτυρίες τους μα και οι δεξιοί και αντι-παλαιστίνιοι. Γιατί λοιπόν οι Παλαιστίνιοι θίχθηκαν τόσο βαθιά όταν δεξιοί αποφάσισαν να κάνουν μια πορεία, που ξαμόλησαν μπαλόνια με εκρηκτικά στις κατοικημένες περιοχές των Εβραίων;

Η Ισραηλινή κυβέρνηση δεν είναι σαν τη Χαμάς που τρομοκρατεί και κυβερνά δικτατορικά τη Γάζα επιτρέποντας κάτι σε κάποιους και απαγορεύοντας το ίδιο πράγμα σε κάποιους άλλους – και δεν διστάζει να τιμωρήσει ακόμα και με θάνατο όποιον δεν υπακούει. Τουλάχιστον η νέα Ισραηλινή κυβέρνηση απαγόρευσε στους διαμαρτυρόμενους δεξιούς να περάσουν από περιοχές Παλαιστινίων για να αποφευχθούν συμπλοκές.

Το πρόβλημα δεν ήταν η πορεία. Η πορεία ήταν μια αφορμή για τους ευέξαπτους τρομοκράτες να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ, δηλαδή να ρίχνουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Ισραήλ και να σκοτώνουν αθώους πολίτες. Αν δεν ήταν η πορεία, θα ήταν κάποια άλλη αφορμή.

Δεν επιτρέπεται οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ να αντιδράσουν σε αυτές τις επιθέσεις; Και γιατί τόσα Δυτικά ΜΜΕ κατηγορούν τόσο εύκολα μόνο το Ισραήλ για επιθέσεις εναντίον αμάχων;

Αμφιβάλλω αν υπάρχει έστω κι ένας ξένος δημοσιογράφος που να μην γνωρίζει την αληθινή κατάσταση εκεί. Μα πολλοί προτιμούν να φορούν παρωπίδες και να κρίνουν με αυτές. Κι έτσι διαιωνίζεται ο μύθος που επινόησε η KGB επί Σοβιετίας με τον Αιγύπτιο εκ Καΐρου Αραφάτ ως ηγέτη των Παλαιστινίων, πως δήθεν ξεριζώθηκαν από Σιωνιστές ανελέητους. Και γράφουν ακόμα και για γενοκτονία – έστω κι αν ο πληθυσμός των Αράβων Παλαιστινίων αυξάνεται συνεχώς!

Και αποκρύβουν το απάνθρωπο καταπιεστικό καθεστώς τρόμου που έχουν επιβάλει στη Γάζα. Βασανίζουν κι εξοντώνουν όποιον διαφωνεί, όποιον παρακούσει και δεν μείνει στην περιοχή την οποία οι Ισραηλινοί έχουν προειδοποιήσει με τηλέφωνα και φυλλάδια πως θα βομβαρδίσουν.

Αποκρύβουν επίσης πως τα χρήματα που δίνονται ως βοήθεια στην Παλαιστινιακή Αρχή για υποδομές, ηλεκτροδότηση, ενίσχυση των φτωχών, νοσοκομεία, καταφύγια κλπ., πάνε στους προσωπικούς λογαριασμούς των ηγετών της Χαμάς για να ζουν αυτοί σε απίστευτη χλιδή. Ένας εξ αυτών, ο Ισμαήλ Χανιγέχ ήταν διακοπές σε χλιδάτο ξενοδοχείο στο Κατάρ όταν ξέσπασαν οι ταραχές τον περασμένο Μάιο. Ο λογαριασμός του ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Εκατομμύρια ξοδεύονται με αυτόν και παρόμοιους τρόπους μα δεν γίνεται έλεγχος και οι Αραβικές χώρες, οι ΗΠΑ και η ΕΕ συνεχίζουν να δωρίζουν εκατομμύρια. Ούτε αναφέρεται πως δίνεται (δωρεάν, αφού οι Γαζανοί δεν πληρώνουν) ηλεκτροδότηση στη Γάζα, ή πως πρόσφατα ήταν να δοθούν δυο παρτίδες εμβολίων (για Ιούνιο και Ιούλιο) μα οι Γαζανοί τσακώθηκαν μεταξύ τους και ακύρωσαν την αποστολή!

Στον χάρτη βλέπετε τις αχανείς εκτάσεις των Αράβων και το λιλιπούτειο κράτος Ισραήλ (μπλε). Πιο ανατολικά του Ιράκ είναι το Ιράν μια ακόμα μεγάλη μουσουλμανική χώρα που μισεί το Ισραήλ.

Καμιά δεν θέλει τους Παλαιστίνιους να εγκατασταθούν στα εδάφη της. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα εξετάσω σε μελλοντικό άρθρο.

Γιατί δεν αφήνουν το Ισραήλ ήσυχο;

Και γιατί οι ξένοι αρθρογράφοι επικεντρώνονται στις επιθέσεις του Ισραήλ και αγνοούν εντυπωσιακά τις επιθέσεις των τρομοκρατών που αναγκάζουν ο Ισραήλ να ανταποκριθεί με όμοιους τρόπους;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *