Εκκλησιαστικά

Εκκλησιαστικά

1. Είναι λυπηρό να βλέπεις πως πάνω από 10% των Νεο-ελλαδιτών είναι νεο-ναζιστές.

Ακόμα πιο λυπηρό να βλέπεις ιεράρχες να συντάσσονται με τα χιτλερικά καθάρματα. Ακόμα και ο αγαστός Αρχιεπίσκοπος υιοθέτησε ακραίες εθνικοφασιστικές απόψεις, που ολοένα εντείνονται.

Να όμως κάτι που λίγοι γνωρίζουν. Η ελληνορθόδοξη εκκλησία έχει παρουσία στην Καλκούτα της Ινδίας όπου οι Ελληνορθόδοξοι είναι ελάχιστοι. Και όμως απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους ντόπιους και μάλιστα έχουν χαριστικά συνταγματικά προνόμια που εξοργίζουν τους ινδουιστές!

Ακόμα πιο παράξενο. Υπάρχει ελληνορθόδοξη παρουσία και στη μακρινή Κορέα, όπου οι δικοί μας είναι ακόμα λιγότεροι – έως ανύπαρκτοι!

Και στις δυο περιπτώσεις επιχειρείται προσυλιτισμός. Στην Ινδία είναι κοινή πρακτική από όλες τις χριστιανικές εκκλησίες να προσεγγίζουν πιεστικά τα φτωχότερα στρώματα – συχνότατα με χρηματική δωροδοκία – παρηγορώντας τους ντόπιους με υποσχέσεις μεταθανάτιου παραδείσου και όχι της παραδοσιακής τους μετενσωμάτωσης.

2. Προφανώς δεν ντρέπεται καθόλου ο Αρχιεπίσκοπος με τη νέα του άρνηση να στηρίξει το απλό και πανανθρώπινο δικαίωμα λατρείας στις δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνων που ζούν ειρηνικά στη χώρα μας ως ισότιμοι γηγενείς πολίτες μα και στις άλλες χιλιάδες που είναι μετανάστες και πρόσφυγες.

Και αυτός ο δήθεν κήρυκας της αγάπης Θεού και ανθρώπων συμμαχεί τώρα με τα αποβράσματα του ελληνισμού, με τους ακροδεξιούς φασίστες ρατσιστές που με το πρόσχημα των αστέγων κατέλαβαν – όπως οι τσιπριστές άλλους χώρους – τον Βοτανικό που προορίζεται ως τζαμί με απόφαση μεγάλης πλειψηφίας στη Βουλή αλλά και παλαιότερα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας!

Και οι κουφιοκέφαλοι της κυβέρνησης αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους που ψηφίζουν!

Ρατσισμός, ξενοφοβία και μισαλλοδοξία! Τα παράγωγα των διάχυτων ιδιοτήτων μας – άγνοια, αλαζονεία και απληστία. Σιγά μην υπάρχει κίνδυνος, όπως ισχυρίζονται, αφελληνισμού από ξένους. Σάμπως και θα τους επιτρέπαμε ποτέ να μας ξεπεράσουν. Σάμπως και δεν έχουμε ήδη με την αναρχοαριστερά, την αδιόρθωτη δεξιά και την παρηκμασμένη εκκλησία, κατορθώσει να προάγουμε και τον αφελληνισμό από τις πολυτιμότερες παραδόσεις μας και τον αποχριστιανισμό από τη γνήσια διδασκαλία του Ιησού.

3. Τι απέγιναν εκείνες οι πανορθόδοξες εντολές του Χριστού να αγαπάμε τους εχθρούς μας και να γυρίζουμε το άλλο μάγουλο;… Ναι, είναι ασύμφορες!

Ελληνορθόδοξοι, πάψτε τις υποκρισίες σας! Αν θέλετε να συγκρατήσετε την αυξανόμενη φυγή των πιστών, αλλάξτε συμπεριφορά εφαρμόζοντας επιτέλους στη ζωή σας τη θρησκεία που πρεσβεύετε.

Δείξτε λίγη ανοχή και πραγματική συμπόνοια.

Με ποια λογική πρέπει άθεοι και αλλόθρησκοι φορολογούμενοι να πληρώνουν τους εκκλησιαστικούς λειτουργούς ενώ η εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος και πλουσιότερος γαιοκτήμονας της χώρας;…

Είναι και το θέμα της καύσης νεκρών. Κι εδώ κουρνιάζει άπλετη απληστία.

Ο αντίχριστος δεν είναι ούτε οι μουσουλμάνοι – παρά τους φανατικούς τους – ούτε οι ξένοι, μα η δική μας στενόμυαλη συμφεροντολογία που διαποτίζει τη νοοτροπία όλων των παρατάξεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *